local-stats-pixel fb-conv-api

Latgales pievienošanās Krievijai28

33 36

Latgale, tā ir zeme, kur vairāk nekā puse iedzivotāju ir krievi. Rēzeknē 70% krievvalodīgo, Daugavpilī 90%, Ludzā 60%, Preiļos 55% un tā parsvarā pa visu Latgales teritoriju....bet ne jau tas ir galvenais. Valoda nav galvenais fakotrs, galvenais ir attieksme kāda ir no valsts, neviens mūs Latgalē neuzskata par cilvēkiem, kaut vai tas fakts ka par pašu darbu Rīgā maksā vairāk nekā jebkurā Latgales pilsētā, latgaliešus uzskata par lauķiem, kurus vidzemē uztver kā citas škiras cilvēkus. Tas nav normāli, ka musu Latgieliešu viedokli neviens nenem vērā . Valstī ir jābūt vienlīdzībai. Attieksmei jabūt vienādai. Neviens nedrīkst man samazināt algu tikai tapēc, ka neesmu no Rīgas.

Krievija bija piedāvjusi sadarboties ar Latviju, bet "paldies" Eiropai par labo padomu to nedarīt. Gandrīz neviens nenovērtē Krieviju, kā potencioālo pavadoni ar kuru varetu tikt laukā no krīzes, ar kuru sadarbojoties plusi būtu abām pusēm, it īpaši Latijai. Latgale ir kā ar virvēm sasieta ķilniece, kurai aizlīmeta mute un nevar pakliegt pec palīdzibas. "Paldies" Latvijai, par to kur jūs mūs ievedat. "Paldies" Eiropai, jus panacāt, to ka mums nav darba, varat aizrities ar savu lēto darba spēku no Latvijas. Jo mums Latgalē bija ļoti daudz rūpnicu, kuras bija celtas tieši no Krievijas....bet re nu Eiropa pacentās, lai mēs paliekam bez nekā. Esmu pateiciga Padomju savienibai, ka vismaz uz brīdi Latvijā bija kārtiba un visiem bija darbs, un bezmaksas augstākā izglītiba un medicīna par ko mes varam tikai sapņot. Ir daudz lietu uz kurām skatoties gribas raudat. Ne visi to sapratīs, jo lai to saprastu, tas ir jāizjūt.

Vienigais risinājums Latgalei iet savu ceļu, Latgalei ir jābūt neatkarīgai un pašai jaizlemj kā pusē būt, lai vel vairāk nekristu pagrimumā.

Mēs varetu vākt balsis par to lai Latgale pieienojas Krievijai, tas ir vienigais veids, lai arī pret mums izturas kā pret cilvēkiem, lai arī mums ir sava neatkarīgā nākotne, lai arī mums ir tiesības izteikties un būt dzirdētiem. Aizgriezt muguru egoistiskajais Eiropai un sākt jaunu dzīvi.

33 36 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000
Latgalīts byudams, naasu sazaskārīs ar tū, ka mani uzskota par ūtrys škirys cylvāku. Tīši pretieji- daudzi latgaļus grib nimt dorbā, pa tū, ka strodeigoki. I jāga pīzavīnot krīvim? Lai kļiutu par symtu nazkurū nūgobolu i grymtu nabyuteibā?
19 0 atbildēt

Tavariš, es saprotu, ka to tik grūti aptvert, bet Krievijas impērija un PSRS ir pazudušas vēstures mēslainē un, lai vai kādu iespaidu rāda ķīseļtv un putlers, tās vairs neatgriezīsies. Saprotu ,ka tev troļļu fermā ir jāpelna nauda šmigai, bet varēji jau nu vēl mazliet patrenēties.

18 0 atbildēt
Es jau DP iesniedzu ziņu par šo rakstu!!!
18 0 atbildēt
Vai šis nav jānodod Drošības policijai par ietosinājumi atdalīt no neatkarīgas valsts kādu tās daļu un pievienot citai?
17 0 atbildēt
Diezgan interesanta statistika. Tikai man ir viens jautājums- no kurienes tu to ņēmi? Man gan ir nedaudz savādāka statistika. Krievvalodīgo skaits lielākajās Latgales pilsētās: Daugavpils- 50,5%, Rēzekne- 44,6%, Ludza- 37,9%, Preiļi- 27,8%, Balvi- 16,8%. Tā ka laikam te kādam ir nedaudz izskalotas smadzenes ar kremļa propogandu.
16 0 atbildēt

Kāpēc par sevi neko neuzrakstiji? Kas Tu esi? Ar ko nodarbojies? "vairāk nekā puse iedzivotāju ir krievi. Rēzeknē 70%...". Sekas šis zemes pārkrievošanas plānam.... " Valstī ir jābūt vienlīdzībai. Attieksmei jabūt vienādai. Neviens nedrīkst man samazināt algu tikai tapēc, ka neesmu no Rīgas." Pilnīgi piekrītu. "Vienigais risinājums Latgalei iet savu ceļu, Latgalei ir jābūt neatkarīgai un pašai jaizlemj kā pusē būt... " Tiešām? Vienīgais? Varbūt ej pats savu ceļu? Izveido uzņēmumu. Dot cilvēkiem darbu. Maksā viņiem tās kosmiskās algas, par kurām sapņo pats. Izdari kaut ko.... Kādas puses, kur ir jābūt? Kas tas tāds ir vispār? Pie tam, kas tā par neatkarību, kad pievienojies citai valstij un esi vienkārši zem citas tupeles? "Eiropā" kāds nolēma un izsludināja diskriminēt cilvēkus, no LV, kuri nav no Rīgas? Un kāds to šeit uzrauga, lai tas tiktu ievērots?.... "Krievija" laikam domā "ō jē. Latgale... ja vien viņi būtu pie mums... mēs viņiem dotu visu to labāku. Zelta māju katram uzdāvinātu..." Domā, baigi viņiem vajag? Viņiem problēmu nepietiek?  "Mēs varetu vākt balsis par to lai Latgale pieienojas Krievijai, tas ir vienigais veids, lai arī pret mums izturas kā pret cilvēkiem, lai arī mums ir sava neatkarīgā nākotne, lai arī mums ir tiesības izteikties un būt dzirdētiem." Neesi iedomājies, ka citiem varbūt nevajag un negribas dzīvot krievijā? Lai viņu mājas būtu krievijā? Varbūt nevis vest krieviju uz šīm zemēm, bet pašam doties uz turieni, kur jau ir krievija? Neesi tik egoistisks. Tev ir iespēja pašam domāt un darīt visu savas labklājības labā.. ja ir galva uz pleciem un gibēšana! Izklausās, ka Tev vajag, lai Tev visu iedot gatavu... un Krievija jau nu Tev tiešām iedos.  O jā...... Būt neatkarīgam Krievijā... par ko Tu runā? Ko nozīmē "tiesības izteikties un būt dzirdētiem"? Tev kāds ar ieroci aiz muguras stāv un uz pirkstiem skatās? Būt dzirdētiem? Ko dod dzirdēt, ja nav kas dara un paši negrbi darīt? Šķiet, LV neviens Tevi neuzklausa, tāpēc vajag kreiviju, kur Tevi jau nu tiešām uzklausīs un visu izdarīs priekš Tevis. Pasūdzēties kādam citam.... ņem, celies un braucu uz turieni un dzīvo pārticībā. Nevajag vest pie mums krieviju. Brauc pats uz turieni. Man nevajag, lai jāpērk vīza, lai aizbrauktu radi viens pie otra.... Nevienam kārtīgam latviešu cilvēkam nevajag neko no tā visa.

16 0 atbildēt

Nebrēc,arī citās latvijas pilsētās mūs neuzskata par cilvēkiem un maksā daudz mazāk nekā Rīgā un pierīgā.Par laukiem vispār nerunāsim.Gribi pie krieviju aizbrauc uz Pitālovu nonāksi 80 gados.Krievija arī beidzas aiz Maskavas robežas.

16 0 atbildēt
Sajauci portālus, šeit šādi melu un puspatiesību propogandas skribelējumi par Krieviju kā visu neveiksmju atrisinājumu nav cieņā.
16 0 atbildēt
Kā, nez, iet kopā pievienošanās Krievijai un neatkarīga nākotne?
15 0 atbildēt
Spokos propoganda ir atļauta??
11 0 atbildēt

Mūsdienu lielākā problēma, ka visi grib lai viņiem dod darbu, dod izglītību, dod labu dzīvi.

Bet kāds ir aizdomājies, ka varētu pats sākt darīt? Cik cilvēki ir ienteresēti būvēt savu biznesiņu investēt naudu, laiku un pa naktīm strādāt nākotnei? Naudu ko nodzer piektdienā investēt kādā iekārtā, attīstīt produkciju un celt labklājību.

Ja paši nesāksim domāt un attīstīt tad neviens mums arī neko nedos, pašiem viss jādara.

11 0 atbildēt

Kāpēc Latgalei kādam pievienoties? Ja ir liela dūša, var mēģināt veidot savu valstisko veidojumu, kā tiltu starp Krieviju un Eiropas Savienību. Piemēram, Latgales lielhercogisti, kas noslēgtu vienošanos ar Krieviju par lētāku izejvielu iepirkšanu, bet paliktu Eiropas ekonomiskajā savienībā. Latgale nevar būt organiska Krievijas sastāvdaļa, pat ja 99% iedzīvotāju būs krievvalodīgie. Vēsturiski Latgales teritoriju iekaroja Zobenbrāļu ordenis, tālāka attīstība saistīta ar katolicismu atšķirībā no pareizticīgās Krievijas. Labākajā gadījumā Latgale var kļūt par kaut kādu hibrīdu, līdzīgi Kaļiņingradai, bet es kā latgalietis to noteikti nevēlētos. No vēsturiskās enerģētikas nekur nevar aizmukt. Nīkuļo gan Kaļiņingraga un nīkuļo somiem atņemtā Karēlija, kuru apsaimnieko paši somi, un zāģē tur mežus. Latgale vienmēr būs māte latgaliešiem, bet svešām varām tā būs pamāte.

9 0 atbildēt
Par šitādu tendenciozu un provaktīvu rakstu autorei draud reāls cietumsods!!!Bet autore ir pārdroša tāpēc,ka pati neatrodas Latvijā!!!Bildes gan smukas ir piemeklētas,kā jau hibrīdkaram pienākas!!!emotion
10 1 atbildēt

Kārtējā Kremļa propoganda..,kas robežojas ar nodevību pret savu valsti Latviju. emotion ! Valsti, kas tev devusi izglītību, dzīvesvietu, iztikas līdzekļus - ja tev ir kompis caur kuru piesārņot spokus ar naidīgas valsts propogandu - neesi nabaga.  Un ja tu tiešām tā domā kā raksti - šeit (gan spokos gan Latvijā) neesi vajadzīga. emotion 

8 0 atbildēt

Pirms rakstīt šitādu sviestu, būtu prātīgi aizbraukt ekskursijā uz Abreni. Turienes iedzīvotāji jau labu laiku izbauda brīnišķās krievzemes neizmērojamo gādību.   emotion  

Cik esmu bildēs netā paskatījies, tad izskatās, ka arī tur ir apstājies laiks (lasi, pavirzījies atpakaļ), tā ap gadu 1971.

9 1 atbildēt

Ko tu pīpē? Padalies.  emotion 

7 0 atbildēt

Hahaha... Es tev piekrītu, ka ir daudzas statistikas mūsu valstī, kas neparāda to labāko stāvokli Latvijā, bet risinājums nav spontāni vadītas nacionālistiskas jūtas un kāda reģiona atdošanās citai lielvalstij - bet gan tieši pretēji, visiem Latvijā ir jāstrādā kopā un jājūt vienotības sajūta, lai veiktu pārmaiņas MŪSU PAŠU zemē, saproti, šadi seperātiski-populistiski gājieni nav ilglaicīgs risinājums. 

6 0 atbildēt

Lielākas muļķības nevar iedomāties! Seviški sasmīdināja frāze par gudrajiem krievu biznesmeņiem emotion . Ja tu tiešām domā tā kā raksti, tad ir tikai viens jautājums ko tu šeit vēl dari un kāpēc neesi savā laimes zemē Krievijā? Tas pats attiecas arī uz Ingochku97! Kauns. emotion  emotion 

6 0 atbildēt

Mazs trusītis tikko ienāca nokaitinātu un izsalkušu vilku barā ar šo rakstu. emotion

6 0 atbildēt

[..] lai vel vairāk nekristu pagrimumā. - To varētu sacīt visa valsts, teikumā iesaistot vārdu savienojumu "saeimas dēļ" emotion

Mēs varetu vākt balsis par to lai Latgale pieienojas Krievijai, tas ir vienigais veids, lai arī pret mums izturas kā pret cilvēkiem, lai arī mums ir sava neatkarīgā nākotne, lai arī mums ir tiesības izteikties un būt dzirdētiem. - Ja domā, ka Krievijā būs daudz labāk dzīvot, iegūt "nākotni" ( emotion ) un izteikties, tad atšķir atpakaļ bildīti par kaut vai to pašu Ukainu un Krimu emotion

Kaut kur jau tev savā ziņā ir taisnība, bet kaut kā ļoti "vardarbīgi" un arī neapdomīgi tu to esi interpretējusi. 

6 1 atbildēt