local-stats-pixel fb-conv-api

"Es varu divās dienās ieņemt Baltijas valstis, Poliju un Rumāniju" /V. Putins/52

Ukrainas prezidents Petro Porošenko apgalvo, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir paziņojis, ka, ja vien to vēlētos, karaspēku varētu ievest ne tikai Ukrainā, bet arī Baltijas valstīs, Polijā un Rumānijā, vēstīja Vācijas laikraksts "Suddeutsche Zeitung".

Vajadzības gadījumā es divās dienās ieņemtu Baltijas valstis, Poliju un Rumāniju, izteicies Krievijas prezidents.

Eiropas Savienības (ES) ārlietu dienesta informācija, kas nonākusi laikraksta rīcībā, liecina, ka Porošenko 12.septembrī par Putina izteiktajiem draudiem ir paziņojis Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu. Tiek vēstīts, ka Putins teicis Porošenko, ka, "ja vien es sagribētu, Krievijas armija divu dienu laikā būtu ne tikai Kijevā, bet arī Rīgā, Viļņā, Tallinā, Varšavā vai Bukarestē".

Līdz šim Putins publiski nav draudējis NATO un ES dalībvalstīm. Pirms kāda laika Barrozu apgalvoja, ka telefona sarunā Putins viņam teicis, ka "ja es gribētu, tad Kijevu ieņemtu divu nedēļu laikā".

Barrozu ES samitā augustā informēja bloka valstu un valdību vadītājus par telefonsarunu ar Putinu, par to izpelnoties Kremļa kritiku, ka ir publiskojis privātas sarunas saturu.

Putins Porošenko arī izteicies par savām iespējām ietekmēt atsevišķas ES dalībvalstis, izmantojot divpusējos kontaktus.

Kā norādījis Ukrainas prezidents, šo ietekmi Putins varot izmantot, lai bloķētu Maskavai nevēlamus ES lēmumus.

ES ceturtdien "Süddeutsche Zeitung" publikācijā minēto informāciju komentēt atteicās.

"Mēs neīstenosim diplomātiskus pasākumus medijos un neapspriedīsim izvilkumus no konfidenciālām sarunām," sacīja Eiropas Komisijas preses sekretāre Pia Ārenkilde-Mansena.

"Svarīgi ir tas, ka ES ir gatava veikt ieguldījumu ilgstošā mierā, pārticībā un stabilitātē Ukrainā," viņa piebilda.

Kā iepriekš vēstīja itāļu laikraksts "La Repubblica", augusta beigās sarunā ar Barrozu Putins draudējis - ja viņš to vēlētos, varētu ieņemt Kijevu divu nedēļu laikā.

Kremlis toreiz taisnojās, ka frāze esot "izrauta no konteksta", savukārt ES atteicās "La Repubblica" publikāciju komentēt.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējie teroristi aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

Augusta beigās Ukrainas kontinentālajā daļā iebruka Krievijas armijas regulārās vienības un izvērsa uzbrukumu pret Ukrainas armiju.

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks ģenerālis Filips Brīdlovs otrdien sacīja, ka Donbasā šobrīd atrodas četri Krievijas Bruņoto spēku bataljoni.

Vēl februārī Krievija okupēja Krimu, bet martā to anektēja.

Sākotnēji Kremlis taisnojās, ka Krimā militārās operācijas pret Ukrainas karaspēku veic "vietējas pašaizsardzības vienības", bet vēlāk atzina, ka Ukrainai piederošo pussalu okupējis Krievijas karaspēks.

92 3 52 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 52

0/2000

Kā jau tvnetā komentēju, tad jā,Rīgu viņš var ieņemt, bet ne Latviju. Iesim mežos un šausim utainos.

26 0 atbildēt
Ienemt jau var, bet par kadu cenu... Cik Putins gatavs savus Vaņkas ziedot?
16 1 atbildēt
Vēl viens zombēts Kremļa dzeguze...
11 2 atbildēt

Ar atombumbām vinš to var izdarīt pusstundas laikā. Atliek vien pateikt mūsu valdībām, lai aizvāc armiju, vai spridzinās visu pēc kārtas. Ja būs pretestība, tad vienalga Putleram pox, jo, ja pirmā uzsprāgs pie robežas, tad nākamās pātveršanai būs problēmas, jo tuvākie radari no radiācijas un traucējumiem nebūs spējīgi kaut ko fiksēt. Ja kāds domā, ka satelīti kaut ko dos, tad lai padomā vēlreiz, viens vai divi blīkšķi uz kosmosa robežas un satelīti pārtrauc darboties uz kādu laiku.

Cits jautājums paliek, vai mūsu aizstāvībai piebiedrosies NATO dalībvalstis un vai pie pirmās agresijas ar atombumbu urļikus pašus nenomētās tā, ka Urlandiajs vietējie bezsmadzeņu radījmi paši būs gatavi iznest Putleru ar pakaļu pa priekšu uz nošaušanu.

Bez atombumbām tik viegli gan neies, jo mūsu pašu munīcijas krājumi ir sakoncentrēti proporcionāli plašos apgabalos un tukšās zonas ir viegli aizsniedzamas (Krievijai, piemēram, tie ir sakoncentrēti agabalos un ir tukšās zonas), tāpēc Putleram jārēķinās ar pārdesmit tūkstošu urļiku nāvēm, lai tiktu cauri vienai pašai Latgalei. A ja NATO pildīs 5 pantu, tad tālāk par Latgali netiks vai arī nāksies atkāpties tālu aiz vecās Abrenes robežas.

Putinam karu gribas, bet tas ir viņam neizdevīgs. Godīgi sakot, mums arī, jo ja Urlandija sabruks un sadalīsies pēc klnu principa, tad petiks ar vienu maniaku apgabalu, kas piedāvās šai planētai vienu no diviem risinājumiem:

1) Barojiet ar visu bez maksas;

2) Ar pāris atombumbu sprādzieniem izsitam Zemi no orbītas un tad skatamies, kurp aizlidosim.

11 2 atbildēt

Lasies prom , kremlin ! emotion

9 2 atbildēt

Nevis tu, bet tavi padotie! Muzigi tai krievijai ir pietrucis zemes,bl**g varetu to putinu kosmosa izlaist.

6 0 atbildēt

ja man būtu ierocis es varētu 2 dienās izdarīt kautko labāku ar viņu pašu.. paši zināt ko...

jebkurā gadījumā aizsargāt Tēvzemi, par visiem spēkiem!

4 0 atbildēt
Man vienalga ko saka citi, bet es putinu uzskatu par slimu kucesbērnu!
10 7 atbildēt

Ņi***a tas kroplis nevar izdarīt ! Viņš vēl saka ka var divu dienu laikā ieņemt Latviju un Varšavu, bet tad ASV uztaisīs puskilometru dziļu bedri maskavā emotion

2 0 atbildēt

Tā man vairāk pēc lielīšanās izklausās.Man ir diezgan daudz krievvalodīgo vidū paziņu un draugu un ir tādi kas šādi ķipa pontus mētā:"Es ja gribētu, tad... ", un tamlīdzīgi par dažādām lietām izsakās.Protams , ja šis draudēs ar atomieročiem , tad varbūt kaut kāds efekts būs, bet ne vairāk.Pie tam, viņš es domāju, ka nav tik stulbs, lai visur klajus, radioaktīvus laukus taisītu, kur neviena nav un neko derīgu iegūt nevar.Lai gan pēdējā laikā skatoties uz viņa aktivitātēm - vismaz cik medijos par to tiek kaut kas teikts un vēl īsti bez skaidrības cik daudz taisnības tur ir - neizskatās, ka cilvēks pie pilna prāta būtu.Man jau šķiet, ka viņš ir pats sevi iedzinis stūrī - lai ko ar neteiktu turpat Kremlis vai viņš, ka tās sankcijas nekādā veidā neiespaido Krieviju un arī tas fakts , ka jau tur ir ļoti daudz bojāgājušo - tas uz viņu pašu izdara spiedienu, faktiski viņš jau ir zaudējis, bet kaunās to atzīt un pielieto visus spēkus, lai noturētu to, kas no "rokām" slīd laukā. 

2 0 atbildēt

Es varu uzlekt augstāk par savu dirsu.emotion

2 0 atbildēt

ieņemt gan jau ka varētu, bet paši krievi atdzina ka pie tādas situācijas nespētu kontrolēt ieņemtās teritorijas...un vispār kas te mums karos? jaunieši kas armiju ir redzējuši datorspēlēs un nezina kas ir disciplīna? vai tie pāris tūkstoši armijnieku no kuriem lielākā daļa ir štābisti ? vai zemsardze ar saviem onkuļiem un retajām apmācībām.....domāju  ja krievi iebruktu, liela daļa interneta varoņu *****tu uz rietumiem ka nemetas.....un cerēt ka kaukādi ārzemnieki mirs par mums, ir stipri optimistiski

vajag oblig;ato dienestu, lai jaunie;si iziet caur kautciknopietnu apmācību, bat domāju ka lielākā daļa "patriotu"iebildīs pret tādu "trupumu"

1 0 atbildēt

Viens idiots ticis pie varas, un grib visu sapis*

Krievi nemainās...

2 1 atbildēt

es varu divās dienās izdzert tik daudz alus, cik es sveru emotion

0 0 atbildēt

...

0 0 atbildēt

vardu sakot strenci vinu gaida atplestam rokam cik zinu tur pie napaljoniem un prokuroriem vinam ista vieta

strecu pilseta lai neapvainojas

0 0 atbildēt

 

No Latvijas pēc tam daudz kas arī nepaliktu pāri...

0 0 atbildēt

Man patīk divi vārdi "Es varētu"! Dārgais Putika kungs, ieej viens pats Rīgas centrā un pasaki to, redzēsim ko TU  varēsi. emotion Dirsējs

0 0 atbildēt

Ar ***** tam putinam pa muti vajag iedot

0 0 atbildēt

obama jums palidzes pievienot spridzekli pie dibena un skriet uz priekshu

0 0 atbildēt