local-stats-pixel fb-conv-api

Cionisms vai Nacisms? Izraēlas tapšana un divkosība.11

50 3

Ticiet man, būs interesanti.

Cionisms ir Žīdu nacionālā kustība, kas stāv par neatkarīgas Žīdu valsts atjaunošanu jeb tās izveidošanu Palestīnas teritorijā, kura, dēļ Žīdu vēstures grāmatas, saukta arī par Žīdu bībeli, ir atzīta par vēsturisko Izraēlas zemi jeb Dieva Apsolīto zemi žīdiem.

Žīdu nacionālisms protams ir vecs kā pasaule, bet Cionisms radās 19. gadsimta beigās. To aizsāka Austroungārijas žīds Teodors Hercls ar savu grāmatu "Ebreju valsts" jeb "Der Judenstaat", izdota 1896. gadā.
Tas aizsāka Žīdu nacionālisma atdzimšanu centrāl- un austrumeiropā kā atbilde pieaugošajam "antisemītismam" un citu tautiešu nacionālajām kustībām.

Palestīnas teritorijai ir gara vēsture, un to gandrīz nepārtrautki kāds ir okupējis. Nākamais uz okupēšanu rindā bija Žīds. Tas jau nekas, ka teritorija bija apdzīvota.

Cionisma mērķis nebija tikai neatkarīgas žīdu valsts dibināšana, tās mērķi bija atbrīvot žīdus no "netaisnās" izturēšanās pret tiem citviet pasaulē, dāvājot tiem iespējamo palīdzību atgriezties un atkalapvienoties savā Žīdu valstī. Un 1948. gadā tas notika, oficāli tika dibināta Izraēla. Palestīnieši no šīs zemes un savām mājām tika padzīti. Taisni vai netaisni?
Kopš Izraēlas dibināšanas, nekas nav mainījies.
Cionisms stāv pār Žīdu identitātes saglabāšanu, tas stāv par to, lai Žīdi netiktu asimilēti citās kultūrās, tas stāv par to, lai citviet pasaulē esoši Žīdi atgrieztos Izraēlā, lai Žīdi būtu vairākums un valdošie savā zemē.

Citāti no vikipēdijas.
"Cionisma atbalstītāji bieži to uzskata par nacionālās atbrīvošanas kustību, par apspiestu cilvēku atgriešanu savās mājās, savu senču mājās, savā tēvzemē."
"Cionisma kritiķi to uzskata par koloniālistu, rasistu un supremācistu ideoloģiju, kas noveda pie vardarbības Palestīnā, pret netaisnu izturēšanos pret Palestīniešiem, kam sekoja Palestīniešu padzīšana no mājām."

Bet vai tad tā nav? Paskatīsimies ko varam secināt, ja labi esam mācījušies.

1. Žīds ielien Palestīniešu mājās, šos padzen, un pasludina tās par savām mājām. Jo redz viņiem esot tiesības uz tām, jo tā stāv Bībelē rakstīts, Dievs viņiem esot tās apsolījis.
2. Žīds cīnās par to, lai Žīdu nesajauktos ar citas kultūras pārstāvajiem, tādējādi, lai netiktu asimilēti citu kultūrās un nezaudētu savu identitāti.
Interesanti kāpēc. Vai Žīdi uzskata citu kultūras par mazāk vērtīgām?
3. Žīds cīnās par to, lai Žīds vienmēr būtu vairākumā un pie varas savā valstī. Atbalsta citu tautas pārstāvju padzīšanu no valsts un spēcīgu robežas kontroli, lai neļautu kuram katram atgriezties, ieklīst valstī.

Salīdzināsim notikumus.
1. Hitlers ielien Polijā, lai atbrīvotu tur dzīvojošos Vācus no netaisnās izturēšanās pret tiem. Jo redz Hitleram esot tiesības uz to, jo liela daļa Polijas teritorija pirms 1. pasaules kara piederēja Vācijai.
2. Hitlers cīnās par to, lai Vāci nesajauktos ar citas kultūras pārstāvjiem, piemēram ar melnajiem vai žīdiem, lai Vācieši nezaudētu savu identitāti.
Interesanti kāpēc. Vai Žīdi.. atvainojos.. Vai Hitlers uzskatīja citu kultūras par mazāk vērtīgām?
3. Hitlers cīnās par to, lai Vācietis vienmēr būtu vairākumā un pie varas savā valstī. Atbalsta citu tautas pārstāvju padzīšanu no valsts.

Kas tad īsti sanāk? Vai Izraēlieši ir tikpat ļauni cik Nacisti, jeb Nacisti ir tikpat nevainīgi cik Izraēlieši?

Vismaz pēc tā ko vēsturē mums māca, abi piekopj līdzīgas metodes. Secinājumus dariet paši.

Un vispār saistībā ar Izraēlu ļoti daudz ko varētu pastāstīt, es pat nezinu kur sākt.

Tā vietā pagaidām pievienošu dažus patiesi vērtīgus video.

Iesaku jums pagūglēt "Israel's hypocricy" vai "Jewish hypocricy". Atradīsiet daudz izglītojoša materiāla.

Antisemītisms ir frāze ko žīdi izmanto, lai attaisnotu savus gājienus. To paveic, rādot ar pirkstu un kladzinot Antisemīts uz jebkuru, kurš kritizē viņu darbības. 
Tas tāpēc, ka ar vārdu "Antisemītisms" parasti tiek apzīmēta netaisna izturēšanās pret žīdiem, īpašumu atņemšana un slepkavības.  
Dēļ tā ko mums vēsture māca par žīdu piedzīvojumiem Nacionālsociālistu Vācijā un Padomju savienībā, šis vārds ieguvis tik spēcīgu nozīmi. 
Šodien vārds "Antisemītisms" ir gandrīz pielīdzinams vārdam "Nacists". Skaidrs, ka žīdu kritizēt vai apšaubīt nevar, vēl cietumā nonāksi.

Bet neticiet man uz vārda, jo tie pat nav mani vārdi. To paši žīdi ir atklāti teikuši, to skaitā bijusī Izraēlas Izglītības ministre Šulameta Aloni. Neticiet? Apskatiet pievienoto video. 
Neesmu anti-semīts, es tikai dokumentēju notikušo. 

Jebkurā gadījumā es burtiski nevaru būt anti-semīts. 
Anti-semīts sastāv no vārdiem Anti (pret) un Semīts. 

Vārds Semīts apzīmē Semītu izcelsmes cilvēkus, un tas neiekļauj tikai Žīdus, tas iekļauj arī Arābus. 
Ja es izsakos labi par Palestīnu, bet slikti par Izraēlu, es nevaru būt Anti-semīts, jo Palestīniešie arī ir Semīti, jo tie ir Arābi. 
Šahs un mats. 
 

Interesanti kāpēc Eiropā augstos amatos esošie žīdi lepni atbalsta bēgļu uzņemšanu un atvērtas robežas imigrantiem Eiropā un Amerikā, bet Izraēlā nē? 

Noskatieties šo filmiņu.

Diemžēl nav tulkojuma, bet kopsavilkums ir redzams projektora attēlā uz sienas, patiniet video uz 1:50, tur redzēsiet šo tekstu: 

1. Invandring ar inget nytt

Imigrācija nav nekas jauns

2. Vi är alla en konsekvens av invandring

Mēs visi esam imigrācijas sekas

3. Det finns ingen inhemsk svensk kultur

Zviedriem nav savas dzimtās kultūras

Vai cik burvīgi. Nav pirmā reize, kad līdzīgie ir ko līdzīgu teikuši.  

Runātājas vārds ir Ingrid Lomfors, papētiet viņas vēsturi. 

Un lūk atspoguļojums tam, kas notika Palestīnā.  

50 3 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

labs. un ja patinam vēsturi vēl vairāk atpakaļ, tad redzam to ka žīdi nekad īsti nav bijuši cieņā. Nevar noliegt ka maitas i gudri pēc vella, un pieļauju ka daļa naidiņa ir aiz šamo mākas pavairot naudiņas apskaužamos tempos.

8 0 atbildēt

Nevienam nekad nav patikuši haļavščiki un augļotāji = čigāni un žīdi. Ar holokausta un antisemītisma triku viņi visu ļoti labi izdarīja, tas gan jāatzīst.

5 0 atbildēt

labs raksts emotion  emotion  emotion 

4 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

Raksts tik tiešām labs. Vispār jau no Žīdiem šo to var mācīties - es domāju identitātes saglabāšanu, un cenšanos savā valstī būt vairākumā! Un jā, kā autors atzīmēja, to pašu centās darīt arī Hitlers. Veselīgs nacionālisms ir tautai derīgs! Vienīgais, kas mani pie žīdiem besī, ir tas, kā viņi holokaustu ir pataisījuši par biznesu, vēl aizvien saņemot nesliktas kompensācijas par upuriem! Un vēl manuprāt uzpūstais upuru skaits! Par rakstu +

4 1 atbildēt

Gan boļševikus, gan nacionālsociālistus sponsorēja Rotšilds, tātad sava gešefte šiem tur bija. Tā nacionālās identitātes saglabāšana ir diezgan abstrakta. Paskatieties uz Eiropas žīdiem un melnīgsnējiem arābu zemju izraēļiem, divas dažādas tautas. Arī savas valodas viņiem nav īdišs ir vācu slengs, ivrits arābu. Pārējie runā tās valsts valodā kurā dzīvo. Viņus vieno tikai reliģija un nauda.

3 0 atbildēt

Es, protams, saprotu, ka tev nepatīk ebreji, tomēr nevajag muļķības rakstīt spokos ar naida kurināšanas piegaršu. Pirms Izraēlas žīdi dzīvoja izkausīti pa daudzām pasaules valstīm kā čigāni tagad, viņus visi heitoja un diezgan bieži tas notikās visai brutāli. Tā tas turpinājās līdz Hitlers žīdus pataisija par visu ļaunumu sakni uz visu kas ir uz šīs pasaules, tiesa, viņa nepatiku es saprotu. Tā radās pēc pirmā pasaules kara, kad Vācija smuki to papisa un vajadzēja parakstīt miera līgumus, reperāciju apmeru nu un pēc tam vadīt saucamo Veimāras republiku. Pagāja kāds laiks un pie varas augstākajiem bija pāris ebreji, kas sasmērējās un tika pieķerti līdzīgi kā tagad mūsu bankas prezidents un visi pārējie fujaki, brīdī, kad valstī ir reāla žopa, nauda paliek bezvērtīgāka ar katru mirkli un nekas neliekas foršs, pamazām pie apvāršņa nāk Ādolfs roku mādams sola labu nākotni un vaino ebrejus, tauta pavilkās. Viss jau būtu labi, ja arī apkautu tikai ebrejus, kas Vācijā tobrīd turēja kkādu zināmu varu un bagātību nevis blieztu uz visiem pēc kārtas, kas ir parasti ļaudis kā es vai tu, var jau dirst, bet nu kamon....! Otrais pasaules karš beidzās, visa pasaule nemīl ebrejus un ebreji saprot, ka viņus nekur negaida, kā jau tu minēji, bībelē bija rakstīts, ka viņiem vispār ir sava dzimtene Vidusjūras austrumu piekrastē, ebreji gudri, kustīgi un izveicīgi izkruķija apstākļus, lai izveidotu savu valsti, apstākļi arī labi sakrita un tā nu tas notika. Protams, palestīniešiem, nav diez ko forši, bet Izraēlas valsts izrādījās spējīgāka un turīgā un arī ar lielāku sabiedorto klāstu un ietekmi, tāpēc pamazām nomāca savu kaimiņu ar lielu imigrantu pieplūdu (proti ebreji no visas pasaules) un nemaz nerunājot, ka Izraēlu gribēja kaimiņvalstis pēc palestīniešu lūguma likvidēt karadarbības rtezultātā un beigās žīdi visiem bietē iedeva un ieņēma papildus teritorijas, es viņu vietā Sīnajas pussalu nebūtu atdevis atpakaļ Ēģiptei, bet nu viņu darīšana, nu un tā viņi tur dzīvo. Protams, ka viņu valstī titulnācijai tiek piemērotas tiesības uz passaglabāšanos kā prioritātu, tomēr visu cieņu, kad tu dirs par nabaga arābu palestīniešiem, Izraēlā ir divas oficiālās valodas - ebreju un arābu, visiem ir iespējas izsisties uz augšu, ja tur kā cilvēks arī strādā un uzvedies nevis taisi bunkurus un taisi teroraktus un sūdzies kādi ebreji ir drausmoņi. Nu un pat ja arī būtu tā saucamā Palestīna, tā valsts drošī vien būtu kārtējā nolaistā arābu diktatūra ar sūdīgu ekonomiku, cilvēktiesībām iemīdītām zemē ar reliģiskām dogmām. Tā kā labāk lai žīdiem ir viņu valsts un viņi dara tur savas lietas kā paši zin labāk, bet mēs te Latvijā labāk paskatamies uz sevi spogulī un domājam ko varam darīt pašu labā un tieciet man, ir daudz, un ir daudz ko no tiem Jūsu nīstajiem ebrejiem mācīties.

3 1 atbildēt
Teiksim tā tas ir divpusējs temats. Neaizstāvu Ēbrejus bet ja mēs kaut mazliet zinam no vēstures tad ši teritorija tika izveidota no Ēbreju apmetnēm. Jebkuram vēstures skolotājam pajautājiet kas ir izveidojis un apdzīvojis šo teritoriju un tad sāksim meklēt kam kas uz ko ir tiesīgs. Turklāt pēc Jeruzalemes iekarošanas ēbreji tika slepkavoti tāpēc daudzi bēga prom( tāpēc jau radās krusta kari, jo krustneši centās atkarot iekarotās teritorijas no arābiem, jo runāsim atklāti, baznīca nelietu tik daudz asiņu par kkādiem tuksnešiem ar klinšainu apkaimi, kur ir apgrūtināta zemkopība, tas viss bija darīts reliģijas dēļ, Jeruzalemes) un viņi zaudēja savu teritoriju, un tikai pēc tam viņi tur atgriezās pēc vairākiem gadsimtiem..... Un par palestīnu stāsts ir vienkāršs, pēc kariem un arābu valsts palielināšanās ievācās arī jauni iedzīvotāji kuri to zemi sauca par mājām, tad man ir jautājums kāpēc Latvija nav tagad Krievija? Vienalga kas dzīvoja pirmstam, galvenais ir kas tagad ! Turklāt lielāko daļu zeme tika pārpirkta kad ēbreji kara gados pārbēga, bet nu tas ir cits stāsts....
0 0 atbildēt
“Vārds Semīts apzīmē Semītu izcelsmes cilvēkus, un tas neiekļauj tikai Žīdus, tas iekļauj arī Arābus. Ja es izsakos labi par Palestīnu, bet slikti par Izraēlu, es nevaru būt Anti-semīts, jo Palestīniešie arī ir Semīti, jo tie ir Arābi. Šahs un mats. “ https://en.m.wikipedia.org/wiki/Argumentation_theory
0 0 atbildēt