local-stats-pixel fb-conv-api

Bijušie musulmaņi ☪️3

96 0

Sveiki,

Mūsdienās daudzi cilvēki paliek par ateistiem, agnostiķiem vai maina savu reliģiju. Tiek maz runāts, kas notiek Islāma ticībā.
Sociālos medijos daudz rāda cilvēkus, kuri ir pārgājuši Islāma ticībā, bet maz piemin tos, kuri ir to pametuši. Pēc statistikas tas varētu būt ap 6 miljoniem gadā globālā mērogā.

Viena no slavenākajiem bijušajiem musulmaņiem ir Sāra Haidere(Sarah Haider- angliski). Viņa piedzima Pakistānā 🇵🇰, bet vēlāk ar ģimeni pārcēlās uz ASV 🇺🇸. Viņa apgalvo, ka praktizēja savu ticību nopietni, bet tad no 16 gadiem lēnām sāka palikt par ateisti. Vēlāk viņas tēvs arī palika par ateistu. Sāra izveidoja organizāciju EXMNA(ex muslims of North America), kur sniedz atbalstu tiem, kuri vēlas pamest ticību.

Cita slavena aktīviste ir Marjama Namaze (Maryam Namazie- angliski), kura ir dzimusi Irānā 🇮🇷, bet pēc 1979. gada revolūcijas pameta to ar ģimeni, un tagad dzīvo Lielbritānijā 🇬🇧. Viņa izveidoja CEMB(council of ex-muslims of Britain) 2007. gadā, un aizstāv cilvēkus, kuri ir vai nu sekulāri reliģijas sekotāji vai ir pametuši to pavisam.

Citās valstīs arī eksistē organizācijas, kuras atbalsta bijušos musulmaņus kā Austrālijā, Francija (CEMF), Pakistānā (AAAP) utt...
Ir YouTube kanāls ,,Ex Muslim tv”. Tajā daudzi bijušie musulmaņi dalās par savu pieredzi un domām.

Varbūt mūsdienās pieejamās informācijas dēļ cilvēkiem Vaira nav nepieciešama reliģija, lai izskaidrotu apkārtējo pasauli? Vai varbūt mūsdienu pasaulē veidojas jauna ticību sistēma balstoties uz tehnoloģijas un zinības līmeni?

Ir pat futūristisks paredzējums, ka nākotnes reliģija būs kā filmā ,,Zvaigžņu kari”(Star wars- angliski), kad tehnoloģija būs augstā līmenī un cilvēki spēs ceļot Visumā. 🚀☄️💫

Izmantotie avoti:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sarah_Haider
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Council_of_Ex-Muslims_of_Britain
http://www.virtueonline.org/6-million-muslims-leave-islam-every-year
https://www.google.co.za/amp/s/freemuslims.wordpress.com/2016/07/04/ex-muslim-associations/amp/

Sāras stāsts
Bijušais musulmanis stāsta par negatīvo attieksmi, ko viņš ir pieredzējis dzīvojot Vācijā 🇩🇪.
96 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
emotion
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt