local-stats-pixel fb-conv-api

Kā čakarē latviešus!?163

1764 33

Sveiki. Šis nav raksts par to, lai reklamētu, ka svešā zemē labāka dzīve, bet gan raksts par to, kā čakarē Latviju un Latvijas tautu. Šinī rakstā nav nekas vērsts arī pret kādu konkrētu veikalu vai uzņēmumu.

Es vēlējos iegādāties dzērienu CocaCola. Bet šoreiz negribēju lielo divu litru „cisku”, arī ar 0,5l man būtu par maz, tādēļ paņēmu 1l Colu. Dažos veikalos ir tāda atrodama un izskatās šādi:

1764 33 163 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 163

0/2000

labs raksts emotion Eiropas savienība, Eiropas savienība... pagajuši dah*** gadi un ne smakas no Eiropas Savienības. Vēl lielāka sūdu bedre nekā reketieru 90os gados.

129 9 atbildēt

Ceru, ka tiksi bez tabu :)

78 4 atbildēt

vai vēl labāk ir tas ka 0,5l coca-cola maksā ~50sant., 2l maksā ~1ls!!! tad kur ir tas prikols ?? ka 1l jāmaksā 1,75ls ?

46 3 atbildēt

Atbilde uz autora jautājumu ir gauži vienkārša. Stikla alus pudeles, visiem Latvijas alus ražotājime ir vienādas, turklāt tie ir Latvijas uzņēmumi, tāpēc stikla taru var nodot. A kā ir ar plastmasas pudelēm? Katram dzērienam tā pudele ir savādāka, varbūt es kļūdos, bet lielu daļu šo dzērienu nemaz neražo Latvijā. Tad nu jautājums: kurma vajadzētu izmaksāt 0,1Ls par tukšo pudeli? Valdībai - kāpēc? Es negribu, lai mana nodokļu nauda tiek izsaimniekota vēl tādā veidā.

Lai šī shēma strādātu, tad Latvijā ir jābūt attiecīgo dzērienu ražotnēm vai starptautiskiem līgumiem ar dzērienu ražotājime par pudeļu pieņemšanu. Nav jau sarežģīti to noorganizēt - tikai kurš to darīs, tak ne jau nabaga Latvijas valdība, kas ar pliku dirsu sniegu šķipelē.

40 1 atbildēt

kapec shadas sistemas nav latvija...tapec ka esam stulba slinka tauta, kas cer ka kads cits kko izdaris un nesaprot ka viss ir no mums pashiem atkarigs (iesaku visai saemai izlasit gramatu par sūnu ciemu)

28 2 atbildēt

Es dzīvoju dānijā un man par mazo pudeli atdot atpakaļ 1 kronu ~ (9 sant.) par vidējo 1.5 kronu ~ (14 sant.) un par Lielo 3 kronas (27 sant.) vismaz šeit tā lieta ir sakārtota labi un nav ne par ko tādu jāuztraucas un cilvēki nekaunas Lielveikalos nes kastēm tukšo taru un stāv rinas lai to nodotu šajā attiecīgajā automātā!

bet LV par tādu līmeni vēl 10 gadus gaidīt! emotion

25 4 atbildēt

nu mums jau arī apģērbam un apaviem ir uzcenojums daudz lielāks nekā, piemēram, vācijā. par piemēru var ņemt to pašu nike.

21 0 atbildēt

Es gan teiktu, ka šī neskaitās čakarēšana. Čakarēšana būtu, ja latviajs veikalos piedavatu pēcāk pudeli nodot un saņemt naudu, bet tajā pašā laika neviens neņemtu pretīm. Bet te ir vnk situācija, jo piemēram Krievija cigaretes maksā 20 santimus, bet pie mums 160.. ari teiksi ka čakarēšana?

18 0 atbildēt

latvija ir latvija, tur neko nevar darītemotion

20 4 atbildēt

Šī ir Latvija, tas izsaka visu.

17 2 atbildēt

kad pa belģiju dzīvoju, tad tos aparātus izmantoja ļoti daudz cilvēku :)

12 0 atbildēt

No vienas puses piekrītu autoram - tāda sistēma Latvijā ir vajadzīga. Bet par cenām... Sen zināms par uzcenojumiem Latvijā, kur nu vēl SKY, kur bez piecīša normāli paiku sapirkt nevar emotion Super Netto 2l pudele maksā 99 sant., bet nu par īpašām prasībām arī īpašas cenas. Normāli jau tas nav, bet nu tādi ir izplatītāji Latvijā...

10 0 atbildēt

davaj pasaki man kurā Latvijas veikalā tu uzņēmi bildi. Pirmo reizi redzu tādu kolas un švepa pudeli

12 2 atbildēt

netālu no manām mājām vnk pārtikas veikalā ņem alus pudeles un 1 pudele maksā 2 sant. tad uz tās naudas pārtikas veikalā var izvēlēties visu ko vien sirds kāro bet  ja 5 pudeles ir 10 sant. tad kādu čupa -čupu nopirkt var

10 0 atbildēt

Es pērku Maximā 2 l par 65 santīmiem! :D

7 0 atbildēt

Tu kko par nodokļa atšķirībam katrā valstī esi dzirdējis?

7 1 atbildēt

būtu pameklējis vairāk informāciju, uzzinātu, ka arī Latvijā drīz tā būs obligāta prasība

6 0 atbildēt

Un zin kā vel čakarē Latviešus ???

 Ar to ka Kiršu kolu nevar ieviest latvijāemotion

6 1 atbildēt

ja nemaldos EESTI līdzīga sistēma kādu laiku jau pastāv, pierobežas iedzīvotāji vāc PET pudeles un bliež pāri robežai tās nodot.. Pilsēta sakopta, kā arī nauda atlec kādam liekam degvielas litram.

5 0 atbildēt

ite tevi čakarē xD

5 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »