local-stats-pixel fb-conv-api

No jacky pūra lādes48

722 2

Top5 kā iekļūt topā. Gribēju nedaudz padalīties pieredzē, kā uzrakstīt labu rakstu, kas piesaistītu uzmanību, nopelnītu daudz balsis, komentārus un skatījumus, tādejādi iekļūstot topā un nopelnot papildus kraukšķīgos cepumus un medaļas. Ideālā variantā tās būtu tevis fočētas bildes par Latvijā notiekošo, pasākumi, avārijas, latviešu slavenības, uzņemti video vai tevis veidoti raksti - for fun, notikumu, ceļojumu apraksti vai tavas pārdomas par šeit, vai pasaulē notiekošo. Bet ja nav iedvesmas?

1. Ļoti svarīgs ir raksta noformējums. Ja ir pareizi izvēklēts virsraksts, tas jau ir 90% no panākumiem. Lai pieaistītu uzmanību un liktu uzklikot uz rakstu, virsrakstam ir jābūt intriģējošam, skandalozam un kliedzošam. Tikai tā tu panāksi, lai spoks paskatās tavu rakstu. Pārējie 10% attiecas uz titulbildi un ievadu. Ja tu liec tekstu, nekad neliec baigos palagus. Cilvēkiem nav pacietības tik daudz lasīt, labāk sadali rakstu pa daļām un pieliec titulbildi, kas piesaista uzmanību. Ja ir attēlu galerija, viss skaidrs, ieliec titulbildē labāko attēlu.

2. Spams, nežēlīgs spams. Tu domā spoki.lv tāpat vien pamodās kādā jaukā rītā un opā, topā. Nope, tas bija grūts un ilgstošs process. Vieta zem saules tika izcinīta ar elkoņiem un zobiem. Negribu apgrūtināt ar portālu sarakstu, kuros mana IP tika nobanota par spoki.lv reklāmu. Tieši tāpat tev ir jācīnās par savu rakstu, Ja tu uzskati, ka tas ir jāredz visiem, tev tas ir jāreklamē un jācīnās par to. Tādēļ slinkākajiem spokiem ir paredzēta poga draugiem.lv RUNĀ, facebook un twitter.

3. Laiks. Ļoti svarīgs ir laiks, kad tiek ielikts raksts. Visizdevīgākais ir kad vēl nav pārāk daudz cilvēku. Jo tad straumē plūst raksts pēc raksta. Tu nepaspēji pat pamirkšķināt, bet tavs raksts jau ir 2,3 lapā. Ir svarīgi, lai tas paspēj pakarāties galvenajā lapā, paspēj piesaistīt uzmanību, lai par viņu sabalso pietiekami daudz, lai viņš iekļūtu pie labākajiem rakstiem. Redzi augšā pogas, labākie raksti un jaunākie.

4. Labākie raksti. Ne velti es ierunājos par labākajiem rakstiem. Visiem anonīmajiem spokiem spoki.lv atveras kā "labākie" raksti. Visiem reģistrētajiem spokiem spoki.lv atveras kā "jaunākie". Sāc domāt! Tas nozīmē, ja raksts pirmajās minūtēs tiek sabalsots, tas diezgan ātri iekļūst labāko rakstu augšgalā un tam pāri brāžas anonīmo spoku massa, kas padara to vēl vērtīgāku un ilgāk saglabā labāko rakstu augšgalā. Formula, kā tiek noteikti labākie raksti ir sarežģīta, vienkāršiem vārdiem tas būtu tā: laiks kad raksts tika publicēts+balsojumi. pie kam, jo ilgāks laiks paiet, kopš raksta publicēšanas, jo nevērtīgāks raksts paliek, ja protams, to nekompensē balsojumi. Tātad, ir ļoti svarīgi, lai tavs raksts ātri iekļūtu pie labākajiem rakstiem.

5. Nu un vispārīgs padoms. Skaties topus, seko līdzi, lai zinātu, kurā mirklī iesaistīties cīņā, kurā brīdī nospamot, lai nokostu medaļu un kraukšķus. 200 cepumi tomēr ir un paliek 200 cepumi. Protams, svētdien 24:00 tu vari iegūt 2000 cepumus, ja ieliksi savas fočētās bildes un uzņemtos video sadaļā paparazzi, vai tevis veidotu Oriģinālrakstu. Bet tas, kā jau teicu, čaklajiem un centīgajiem. ;)

GL HF

Medaļas. Kas ir kas?

Medaļas spoki.lv virtuālajā vidē tiek piešķirtas par īpašiem nopelniem. Pievienojot interesantus, sensacionālus orģinālrakstus vai smieklīgus komentārus tu saņem apbalvojumu – medaļu. Kopā ar medaļu tu saņem prēmiju – cepumus. Šādi mēs vēlamies tev pateikties par labi padarītu darbu un interesantu, oriģinālu rakstu pievienošanu.

Medaļas:
Bestsellers - Saņem autors, kura raksts 24h laikā ir ieguvis visvairāk unikālos skatījumus. Skaita no 00-24. Prēmija – 200 cepumi.

Superautors - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Bestsellers”. Prēmija 1000 cepumi.

Deputāts - Saņem autors, kura raksts 24h laikā ir ieguvis visvairāk pozitīvos balsojumus. Skaita no 00-24. Prēmija – 200 cepumi.

Polittehnologs - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Deputāts”. Prēmija 1000 cepumi.

Sensācija - Saņem autors, kura raksts 24h laikā ir ieguvis visvairāk komentārus. Skaita no 00-24. Prēmija – 200 cepumi.

Sensāciju Magnēts - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Sensācija”. Prēmija 1000 cepumi.

Uberziņa - Saņem autors, kura raksts 24h laikā ir ieguvis visvairāk unikālos skatījumus, pozitīvos balsojumus un komentārus. Skaita no 00-24. Prēmija – 2000 cepumi.

Uberautors - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Uberziņa”. Prēmija 5000 cepumi.

Garīgais Līderis - Saņem autors, kura raksts nedēļas laikā ir ieguvis visvairāk unikālos skatījumus un komentārus. Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija – 1000 cepumi.

Dienas Joks - Saņem autors, kura komentārs sasmīdināja administratoru. Piešķir administrators katru dienu, laikā no 00-24, individuāli izvērtējot pievienotos komentārus. Prēmija -100 cepumi.

Komiķis - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Dienas Joks”. Prēmija 1000 cepumi.

Paparazzi - Saņem fotogrāfiju autors, kura oriģinālā foto galerija ir ekskluzīvi publicēta spoki.lv portālā, sadaļā „Paparazzi” un nedēļas laikā ieguvusi visvairāk unikālos skatījumus. Bildes nedrīkst būt pārpublicētas (zagtas) no citiem interneta resursiem! Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija - 2000 cepumi.

Pirmavots - Saņem autors, kura orģinālraksts ir ekskluzīvi publicēts spoki.lv portālā, sadaļā „Vietējie Notikumi” un nedēļas laikā ieguvis visvairāk unikālos skatījumus. Raksts nedrīkst būt pārpublicēts (zagts) no citiem interneta resursiem! Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija - 2000 cepumi.

Draugu Draugs – Saņem autors, kura rakstu dienā ir apmeklējuši visvairāk unikālie apmeklētāji no portāla draugiem.lv. Prēmija – 200 cepumi.

Uberdraugs - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Draugu Draugs”. Prēmija 1000 cepumi.

Muldētavas Dvēsele – Saņem autors, kura komentāri nedēļas laikā „Muldētavā” ir ieguvuši visvairāk balsojumus. Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija - 500 cepumi.

Cepumu Rijējs – Saņem lielākā uzvaru skaita īpašnieks. Tiek uzskaitītas neto uzvaras (uzvaras-zaudējumi=neto uzvaras). Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija - 500 cepumi.

722 2 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000
ceram, ka pēc šī raksta lasīšanas, nekvalitatīvo rakstu skaits krasi samazināsies :)
51 0 atbildēt
Diemžēl, te, spokos ir pārāk daudz štruntu raksti, kuros ir tikai viens teikums un bilde...un video. Varētu piekrist Aurum10 par antitopu ivedošanu vai kaut vai kāda filtra ieviešanu, lai nebūtu visādi haltūristu raksti, kuri piedrazo spokus. Vienkārši, principa pēc.
31 0 atbildēt
 Nekvalitatīvo rakstu un komentāru skaits krasi samazinātos ja izveidotu antitopu un antimedaļu)))))Tagad vari grūst iekšā ko gribi un rakstīt ko gribi.Pašam vēl nav laimējies)))),bet esmu redzējis komentārus,kuri aplaimoti pat pacmitos mīnusu.No tā autoram ne silts ne auksts.  Man vieglāk rakstīt,jo personīgi ir vienaldzīgi cepumi un medaļas,ja nu vienīgi pasviest kādu rakstu uz augšu.Varētu jau pacīnīties par augstāku vietu,bet tur arī vilciens ir aizgājis)))No sākuma galīgi neiebraucu,kā ar dažiem rakstiem un nevisai daudz komentāriem var atrasties spicē,līdz atradu rakstu,publicētu septembrī,pēc kura sapratu kur radies mistiskais limits un daži mistiskie līderi.  Un tagad par jacky pūralādi. 1). pilnīgi piekrītu. 2)Nu ko,katrā kometārā svešos darbos ,nobeigumā rakstīsim-........,bet ieskatieties fantastiskajā darbā http://www.spoki.lv/spokiem/....)))) 3)idejiski pareizi,ja .....arī tajā laikā zibenīgi vari nonākt 2,3 lapā,jo ir iespēja rakstus pasviest uz augšu un dažiem pat tā saucamie cepumi tam nav vajadzīgi.Starp citu šeit pēc manām domām arī neadekvāts risinājums.Pat ja vajadzīgi cepumi raksta pasviešanai uz augšu,tad tie ir 350.Ja būtu 50-100,tad tas vēl būtu rentabli,bet tagad ieguvums nav sveces vērts,pat ja raksts ir rentabls. 4)Nesapratu domu.Ja raksts ceļas reitingā neviss no balsojumiem,bet no nereģistrēto skatijumiem un komentāriem,tad tas ir apsurts.Ja esmu pareizi sapratis domu,tad atliek tik iziet laukā no saita,kļūt par neriģistrēto un uz priekšu.Ceru,ka kļūdos. 5) un medaļas nevaru komentēt,jo man tas ir vienaldzīgi)))  Dabīgi gribētos zināt kur esmu kļūdijies savos iztirzājumos)))
26 4 atbildēt
un starp citu cepumu rijēja medaļu nepiešķir es saku nopietni vienu nedēļu vislaik močīju visus saliku uz 12 vai vairāk rakstiem un nekā medaļu tā pat neiedeva :(
22 0 atbildēt
aurum, viss pareizi :) Tavus padomus ņemšu vērā, lai gan par raksta izcelšanas cenas samazinājumu es iedvesmojos no citizen cope
21 0 atbildēt

cerams,ka pie medaļām tiks ,,vienkārši mirstīgie,,(ja spoku tā var nosaukt),ne tikai  ,,spoki-autoritātes,,,uzrakstot vienalga kāda līmeņa rakstu

18 0 atbildēt
Apbrīnojami maz mīnusu.Tikai trīs,Biju jau gaidijis krietni vien vairāk. emotion Cerēju,ka kāds būs kaut ko pakomentējis lai varētu varbūt dabūt vairāk skaidrību dažos jautājumos,diemžēl pieredzē padalījušies tikai daži,no iepriekšējā komentārā pieminētajiem)))
18 0 atbildēt

īsā pamācība - piereģistrējies ar niku agurs, cep augšā debīlu rekstu pēc debīla raksta un balso par tiem ar saviem viltus profiliem!

16 0 atbildēt
Ja man vajadzētu tās medaļas un popularitāti, tad es neslēptu savu profilu no anonīmajiem! bet daudziem no šī raksta ir ko pamācīties :)
16 0 atbildēt
Paldies par informāciju.Ļoti interesēja,ko var notestēt alu cilvēks.Jaunas rungas vai brontozaura šašliks diez vai spokos būtu jātestē)))))Beidzamās divās dienās,es kā jauniņais tiešām esmu saņēmis kārtīgu devu informācijas par Spokos notiekošo.Paldies visiem,kuri ir padalījušies ar zināšanām.
17 2 atbildēt
Pamatā visam ir tas, ka jackyu ir salauzusi komercija.
17 2 atbildēt

un velviens butisks punkts ja rakstu veidojis administrators tas jau  nostradat 10% vai pat visu 50%, un ninusus ari neviens nespraužemotion , bet tas jau nav svarigi emotion

16 1 atbildēt
Starp citu man vēl pacēlās viens jautājums.Ir medaļa-par palīdzību testu veikšanā.Vismaz diviem tādiem ar šīm medaļām 2/3 komentāri sastāv no mātes vārdiem,X,Y un vēl kaut kas no augstākās matemātikas un citiem līdzīgiem izteikumiem.Ja nav noslēpums,kas tie ir bijuši par testiem?
14 0 atbildēt

atkal Jacky krekerus sazogas...

14 0 atbildēt

Caw ;)

Es vienreiz ta skatijos un redzeju medalu koders, un tad man radas jautajums. Ka tadu var dabut?

13 0 atbildēt
spokos bij mazas parvertibas, kamer visi sedeja vecajos spokos, citi paproveja jau jaunas spoki.lv fīčas, tai skaita limeņi, un muldetava! ka strada medaļas, u.c!
13 0 atbildēt

atbildot uz Kristapins komentāru " Caw ;) Es vienreiz ta skatijos un redzej... "

Medaļa koderis parastiem mirstīgajiem, nav pieejama, ta pienākas tikai spoki.lv kodētājam ja nemaldos, šeit tikai viens tāds ir un tas ir @wtfs

11 0 atbildēt

nu iekārdināji, laikam būs kaut kas šodien jāuzraksta :D

9 0 atbildēt
Skaidrs,nu jauninjie maacaties :D
9 0 atbildēt
mc avatarsmc
paldies par informaciju
9 0 atbildēt
« 1  2  3 »