local-stats-pixel fb-conv-api

Ko mēs varam mācīties no japāņiem?17

33 0
Arhitektūra. Termins, ko mūsu dzelteno dienvidu augļu valstiņā biežāk piesauc tāpēc, ka kārtējo reizi ir uzcelts kaut kas kroplīgs vai neatļauts. Sevišķi interesanta un brīžiem šokējoša ir privātmāju arhitektūra, kuras uzplaukums līdz par biedējošām tendencēm bija vērojams pāris iepriekšējos gados – ir vērts pasirot pa pieRīgas privātmāju jaunciematiem un pavērot, kā izpaužas dabā cilvēku estētiskās un finansiālās iespējas. Tiesa, pēdējā laikā būvniecības kvantitāte apjomā samazinās par labu kvalitātei, laikam jau kļūstam apdomīgāki.

Arhitektūras attīstības avangardā vienmēr ir bijuši japāņi ar oriģinālām formām un daudziem tik tīkamo minimālistisko stilu. Jūsu uzmanībai – divas Tokijas uzņēmuma „Kochi architects studio” mājas, kuru oriģinalitātē ir arī laba deva praktiskuma.

„House kn” ir māja, kas uzbūvēta kādā priekšpilsētā. Arī pie mums blīvi apbūvētās pilsētas daļās ir tāda aktuāla problēma, ka kaimiņa žogs un seja ar ziņkārīgu izteiksmi aiz tā vīd jau pēc dažiem jūsu zālāja metriem. „House kn” veidota kā liela kaste apkārt arī pagalmam, pēc vajadzības „nogriežot” atsevišķus „kastes” segmentus. Rezultāts – oriģināls miteklis, kurā ir gan plaša terase ar plašu skatu uz apkārtni, gan arī diskrēts iekšpagalms, kurā var nodoties dziļi personīgām izpriecām.

Otrs projekts ir vēl oriģinālāka ēka, kuras nosaukums – „Kaligrāfista ateljē”. Ēkas forma ir pavisam minimālistiska, taču tajā pašā laikā tik ... kaligrāfiska. Projekta autors esot iedvesmojies no kuģu būvē vērojamā. No slīpās ēkas jumta paveras plašs skats uz rīsa laukiem tuvākajā apkārtnē, bet siena ar negatīvo slīpumu kalpo arī kā nojume virs ieejas – tātad dizains šeit ir arī stingri funkcionāls.

Protams, ne visiem mūsu pusē ģeldēs šo interesanto māju minimālistiskais iekārtojums, taču konceptuālās idejas ir špikošanas vērtas. Šīs ēkas Japānā būvētas izmantojot koka konstrukcijas, kas noteikti atvieglo šādu oriģinālu ideju materializēšanu. Mācieties, latvieši.
33 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
:)+
5 0 atbildēt
Stiligi :D nakamreiz ieliec vairak,....:) +
5 0 atbildēt
nez cik ilgi tāda ēka stāvēs?
5 0 atbildēt
+
3 0 atbildēt
HA HA HA... emotion MĀCĪSIMIES DZĪVOT KASTĒS emotion
3 0 atbildēt
tuchop neuzmineeji es buushu interjera dizaineris bet uz to pusi ir :) :DDD
3 0 atbildēt
bea vovo :D
3 0 atbildēt
Japāņi rullē!
3 0 atbildēt
izrādās? izrādās,ka jūs paši esat visu fotogrāfiju, joku, video utml. autori? emotion
3 0 atbildēt
- kakao.lv
3 0 atbildēt
Varbūt es kļūdos, bet topika autors noteikti mācās vai ir arhitekts... Uzminēju? - Jo visi topiki ir saistīti ar arhitektūru. - Man personīgi tā slīpā māja neizraisa patīkamas sajūtas, jo jebkurš leņķis, kurš ir mazāks par 90 grādiem cilvēkā raisa negatīvas *cijas. Tas tāpēc, ka zemapziņā ir izveidojies priekšstats, ka tas ir ass un tam nevajg tuvoties. sagāzumam nav nekāds praktisks pamats, ja nu vienīgi vizuāls.
3 0 atbildēt
Japāņu pluss ir tas, ka procentuāli daudz lielāka sabiedrības daļa "domā ar galvu" nekā tas ir citviet pasaulē. Protams, arī ģeogrāfiskais novietojums palīdz. Rezultātā viņi ir vairāk gadus attīstībā priekšā visiem pārējiem tehnoloģiju ziņā, domāšanas ziņā pat vairāk. Un protams, ka "tumsonīgā" pārējā pasule, vai atsevišķa tās daļa, skatās uz to ar šķību aci, gluži tā pat kā tas būtu gadījumā, kad 19. gs. cilvēks redzētu mūsdienu pasaulu.
3 0 atbildēt
emotion
3 0 atbildēt
Nu japani ir wnk normaalai cilweeki, kas ir ar dazadam nowirzem ! :D:D +
4 1 atbildēt
:D
4 1 atbildēt
nekas ipash +
3 2 atbildēt