local-stats-pixel fb-conv-api

Whistle register3

16 0

 

 

Whistle (jeb rīkles, īsti nezinu, kā to pareizi nosaukt latviski) reģistrs ir augstākais cilvēka balss reģistrs. Nots, kura šajā reģistrā ir pareizi nodziedāta principā var saplēst stiklu. Skaņa, kura rodas dziedot šajā reģistrā, līdzinās flautas skaņai. Šis reģistrs mūzikā tiek izmantots ļoti reti, jo nav daudz dziedātāju, kuri spēj sasniegt tik augstas notis un pārvaldīt tās. Tomēr, ar ilgu un pacietīgu treniņu vairāku gadu garumā, gandrīz visām sievietēm (vīriešu balss saites tam nav piemērotas, protams, ir arī izņēmumi) ir iespējams sasniegt un pārvaldīt augstās notis. Tomēr ir jāievēro, ka nepareizi vingrinājumi var nopietni bojāt balss saites. Vingrinājumus, lai attīstītu šo reģistru, dienā ir ieteicams izpildīt tikai dažas minūtes.

Slavenākā popdziedātāja, kas spēj lieliski pārvaldīt šo reģistru ir Meraija Kerija. Tomēr pasaules rekords augstākās nots sasniegšanā pieder dziedātājai Džordžijai Braunai – viņa ir sasniegusi noti G10. No vīriešiem pasaules rekords pieder Adam Lopez







16 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Interesting.

0 0 atbildēt

stiklu pleesh nevis augsts balss tonis, bet gan attieciigaa frekvence un amplituuda. Mythbusters pieraadiija, ka nav vajadziigas augstaas oktaavas, bet pietiek pat ar normaalu viiriesha balsi.

kopumaa raksts ir ok :) +

0 0 atbildēt

Jājā, šito es arī esmu dzirdējusi, ka jāuzņemt tāds pats tonis, kā piemēram, glāzei, un tad varot saplēst! 

0 0 atbildēt