local-stats-pixel fb-conv-api

Pearl Jam6

24 0

Izdomāju beidzot ievietot savu pirmo rakstu, tas būs par grupu ar kuru esmu tagad ļoti aizrāvies un ceru, ka citiem viņa arī patīk. Pievienoju vairākas bildes un dažus video.

Pearl Jam ir amerikāņu rokgrupa, kura 1990. gadā dibināta Sietlā,Vašingtonas  štatā. Kopš pašiem grupas pirmsākumiem tās sastāvā ir Edijs Veders (vadošais solists, ģitārists), Džefs Aments (basģitārists), Stounds Gosārds (ritma ģitārists) un Maikls Makkrīdijs (vadošais ģitārists). Vienīgi tās bundzinieki ir mainījušies. Pašlaik bundzinieks ir bijušais grupas "Soundgarden" dalībnieks Mets Kamerons. Viņš grupā ir no 1998. gada.

Pēc Amenta un Gosārda iepriekšējās grupas "Mother Love Bone" izjukšanas, viņi nolēma "Pearl Jam" mūzikas stilu mainīt. To varēja just jau grupas debijas albumā "Ten" (1991). Tā  1990. gadu sākumā kļuva par vienu no grandžmūzikas kustības aizsācējiem. "Pearl Jam" tika daudz kritizēta, it īpaši to darīja grupas "Nirvana" līderis Kurts Kobeins.

 

"Pearl Jam" tiek uzskatīta par vienu no ietekmīgākajām 1990. gadu rokgrupām. Tā kļuva par vienu no Sietlas "Lielā četrinieka" grupām (vēl "Nirvana", "Alice in Chains" un "Soundgarden"). Pasaules uzmanību "Pearl Jam" izpelnījās 1991. gadā ar savu debijas albumu "Ten". "Pearl Jam" kopā ir izdevuši astoņus studijas albumus, četrus koncertierakstus, kā arī divas dziesmu izlases, visi grupas albumi pasaulē ir pārdoti vairāk nekā 60 miljonos eksemplāros.

Pearl Jam līdz šim ir izlaiduši 9 studijas albūmus un 4 koncertalbūmus







24 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://lv.wikipedia.org
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Tāda mūzika mums ir vajadzīga!

3 0 atbildēt
vee avatarsvee

Even flow emotion

2 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

++++

Paši pirmie-Ten un Vs. albumi bija vislabākie. Tagad viņi pārgājuši uz radio formātu, jaunais albums man nepatika. Visas dziesmas baigi līdzīgas, visas 3min garumā. Nu jā, bet vecia gabali ir kkas :)

Par grandža aizsācējiem gan viņus nevarētu saukt-Pearl Jam bija jaunākā no Sietlas grupām 1990.dibināta, Soundgarden, The Melvins, jau 80to sākumā darbojās. Popularizēja grunge kustību - gan.

0 0 atbildēt

Mangan patīk visi albumi,un uzskatu to par labāko grupu,bet katram savs viedoklis.

P.S. The fixer man zvana signāls :D

0 0 atbildēt

Nirvana vienalga labāka :D

0 1 atbildēt