local-stats-pixel fb-conv-api

AC/DC solists Braiens Džonsons2

52 0

Šis nudien ir cilvēks, kuru es neteiktu, ka respektēju (jo nepazīstu), bet apbrīnoju gan. Savos 62 gados joprojām izpirlda visai passaulei labi zināmās AC/DC dziesmas.

Kā nesen teica arī Top Gear vadītājs Džeremijs Klārksons, vārds Braiens Džonsons neviena neko neizsaka. Bet nu jā - AC/DC gan nezina tikai retais.


Pievienošanās AC/DC.

Grupai viņš pievienojās 1980. gadā. Bet kā - par to tālāk. 1972. gadā Džonsons dibināja glamroka grupu Geordie, kura izdeva pāris veiksmīgus singlus, no kuriem All Because Of You pat iekļuva UK Top 10. Grupa izjuka, taču 1980. gadā atkal apvienojās, pateicoties Džonsonam.

Taču drīz vien parakstījuši jaunu līgumu ar ierakstu kompāniju, AC/DC esot izteikuši piedāvājumu Džonsonam, kuru līdzšinējais līderis Bons Skots aizgāja Aizsaulē. Baumo, ka par Džonsonu uzzināts no fanu iesūtīta ieraksta, ko gan grupa noliedz. Pēc līdzšinējo grupas biedru Geordie atbalsta un apspriešanās ar populāra radio vadītāja ieteikumiem Džonsons pievienojās AC/DC.

Jaunība un karjeras sākums.

Braiens piedzima Geitshedā, Anglijā. Viņš ir bērns skotu un itāļu vecākiem. Viņš ir vecākais no četriem brāļiem un māsām. Viņa tēvs bija majors. Jau drīz vien viņš parādījās vairākos TV šovos, kā arī dziedāja baznīcas korī.

Džonsona pirmā grupa bija Gobi Desert Canoe Club, viņš piedalījies arī grupā, ko sauc par Fresh. No 1970. gada viņš koncertēja The Jasper Hart Band sastāvā, piedaloties vairākos kabarē šovos. tobrīd viņi vēl izpildīja vājas roka vai popa mūzikas dziesmas. Daži no grupas pēc tam pārgāja uz Geordie.

Vienīgo solosinglu viņš izlaida 1976. gadā, tas saucās I Can't Forget You Now.

AC/DC.

1980. gada martā Džonsons saņēma uzaicinājumu ierasties uz jaunā vokālista vietu AC/DC grupā. Bijušais solists mira no alkohola pārdozēšanas. Braiens dziedāja Whole Lotta Rosie, kā arī Ike un Tīnas Tērneres Nutbush City Limits. Aprīļa sākumā tika paziņots par viņa iekļaušanu grupā.

Back In Black, kas ir pirmais albums, kurā ir arī Džonsons, tika izlaists tā paša gada jūlijā. Tas guva milzīgu slavu, kļūdams par vienu no vislabāk pirktajiem albumiem pasaulē. Nākamais albums - For Those About to Rock We Salute You - kas tika prezentēts jau nākamajā gadā arī tika pārdots labi.

1988. gada albums Blow Up Your Video bija pēdējais, kurā iekļāva Džonsona dziesmu tekstus. Nākamajos izdevumos bijušas tikai Angusa un Malkona Jangu sarakstīti gabali. Prasīts, kāpēc vairs neraksta, viņš atbildēja:"Man aptrūkās vārdi! Nvarēju izturēt, ka visu laiku no manis gaida jaunas dziesmas."
 2008. gadā AC/DC izlaida 10. albumu, kurā ir Džonsons, - Black Ice.

Braiens Džonsons, kā likums, uz skatuves velkā cepuri, visbiežāk beisbola cepuri. Tas darīts gluži praktisku iemeslu dēļ - lai mati nebūtu priekšā acīm un lai nebūtu lieki sviedri.

2010. gada februārī Džonsons lieliski atbildēja faniem, kas pierasīja mainīts dziesmu setlistu: "fuck them!" - šo, protams netulkoju, jo vislabāk skan oriģinālvalodā.


Mīlestība pret mašīnām

Viņš ir petrol-head (top gear skatītāji sapratīs). Viņam ir vecas sporta mašīnas kā Royale RP-4, kā arī Pilbeam MP84. 2006. gadā viņš piedalījās TV realitātes šovā -  The Race, ko translēja  Sky One kanāls.

2009. gada jūlijā viņš piedalījās Top Gear sadaļā Star in reasinobly priced car. Turklāt tiešām sniedza lielisku un aizraujošu interviju. Arī panākumus guva trasē, nobrauktdams 1:45,9 minūtēs, gūdams dalītu 2. vietu. Džeremijs Klārksons izteicās ļoti precīzi: "cilvēks, kurš ir grupā,kas pārdevusi vairāk albumus nekā The Beatles , un es varu derēt, ka neviens no klātesošajiem nezina, kas viņš ir"

Karjeras beigas?

2009. gadā intervijā žurnālam Classic Rock Braiens izteicies, ka domā par karjeras beigšanu, kas būtu loģiska viņa vecumā.

Viņš gan piebilda, ka to darīs tikai tad, kad nevarēs nospēlēt pilnu koncertu.







52 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Thunder ohhhoooouuuu thunder ohhhoooooouuoo

0 0 atbildēt

vēl labas dziesmas ac/dc ir big jack un you shook me all night vnk nogalina .river pleitā vnk.pats to dziesmu uz gichas spēlēju spridzina.Un thunderstrucks viņiem labaks ir river pleitā labaki skati ++labāka kvalitāte .

0 0 atbildēt