local-stats-pixel fb-conv-api

1991.gads Dj MR.TAPE5

41 0

'Skrečs' Latvijā sākās 1987.gadā pēc Rietumberlīnes DJ WEST-BAM "viesizrādēm" Rīgā, kuru laikā viņš nodemonstrēja "skaņuplašu mākslas" (Record Art) brīnumus vietējiem diskoriem, kuri pēctam sāka mēģināt kautko līdzīgu darīt uz saviem lenšu magnetofoniem... ...arī pirmais lenšu skrāpētājs bija ROBERTS GOBZIŅŠ, kurš drīz pēc tam kļuva par EAST-BAM (Austrumu Bambaata - pēc analoģijas ar leģendāro Hiphopa krusttēvu AFRIKA BAMBAATA) un aizbrauca rādīt savu "lenšu mākslu" Eiropai. Rietum- un Austrum- BAM'u sadarbība materializējās arī ierakstos: WEST-BAM pirmajā albumā ir reps "par meiteni no Slokas" (jeb "Go EastBam!"); bet 1990.gadā Berlīnes leibls LOW SPIRIT izlaida pirmo latviešu repa-un-arī-deju plati "Aka Aka", kas vēlāk savā Tēvzemē kļuva par īstu mūsdienu tautasdziesmu.

Tikmēr lentas skrāpēt bija sākuši arī citi: 1989.gadā Rīgā notika Pirmais (un diemžēl arī vienīgais) Pasaules Lenšžokeju Čempionāts, kura uzvarētājs MODRIS SKAISTKALNS (aka MR.TAPE) piedalījās arī 1990.gada DMC Pasaules Čempionāta finālā Londonā.



41 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.youtube.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Prieks ka mūsdienās kāds par ko tādu interesējās.  Man likās ka jauniešiem kautkas tik vecs nemaz neinteresē. Iedomājies kad tas viss notika tu vel knapi biji piedzimis :)   Tad viss bija interesantāk jo labu mūziku bija grūti dabū un visu pārējo ari (stilīgas drēbes, kedas utt ) Tas visam piešķīra citu vērtību. Nevis kā tagad visu var dabūt. Mūziku taisa visi kam ir kompis un zināšanas kā nokačāt FL vai Ableton.

Atceros kad biju sīcis kā tēvs man nozilināja dirsu kad mēģinot skrečot saskrāpēju viņa tiko nopirkto lambadas plati

6 0 atbildēt

Trekns, trekns pluss!!! 100% nostaļģija! Paldies par rakstu!

Starp citu, kur varētu dabūt ''Aka Aka''?

Jā, un ja vari, tad ieliec vēl kādu rakstu par Robertu un tā laika muzikālajām izdarībām. :)

3 0 atbildēt

psc, vnk vnk vnk alsot aaaah TADA NOSTAĻĢIJA ++++ MODRIS SKAISTKALNS - nebija no 100. debijas ?

1 0 atbildēt

west bam labs .

0 0 atbildēt