local-stats-pixel fb-conv-api

Пост Мортем (horrorcore,macabre)14

30 7

 

  Ja esi muzikālais melomāns(gatavs eksperimentēt un esi izvirtulis, muzikālajā ziņā) ,tad vienmēr esi samaitātākas mūzikas meklējumos. Sērfojot internetā un meklējot ar vien ko jaunu uzduries vai nu uz pilnīgiem mēsliem, vai nu atrodi īstu bumbu, bet jo vairāk meklē, jo mazāk paliek kā kvalitatīva un Tavu muzikālo gaumi apmierinošu. Kādu laiku atpakaļ vienā no lapā uzdūros grupai, kura savu stilu apzīmēja ar nosaukumu “Macabre rap” un rakstam klāt bija attēls ar attēlot maniakālu slepkavību (kas nav nekāds brīnums horrorcore). Tajā dienā nekļūdījos noklausoties grupas piedāvāto gabalu, kopš tās dienas sekoju līdz visiem muzikālajiem jaunumiem , rada šī grupa. Piedāvāju interviju ar grupu  un arī kādu informāciju par pašiem dalībniekiem.

Fulci,  aZRaiL un J0nny  ‘’Nāves režisors’’ , ‘’Nāves enģelis’’  un ‘’Nāves ota’’ (viņš ir mākslinieks, kas veido grupas albūmu noformējumu un animācijas,oficiāli iekļauts sastāvā) Alibeks(Алибек) , Maksats (Максат) un  Žeņa (Евгений) ,tas viss ir šo trīs cilvēku alter ego (Latin, "the other I")  (otrs ES) un paši sevi viņi dēvē par “Пост Мортем”  . Uz hip hopa skatuves puiši ir salīdzinoši nesen,bet paguvuši ierakstīt jau :  

Azrail - От заката (2006-2007)

ПОСТ МОРТЕМ - 2007 - ШЁПОТ (SINGLE)

Пост Мортем - 2008 - Белый Ангел (Single)

Пост Мортем - D'Lux presents - Мертвые Души [PROMO-REMIXES] 2008

Пост Мортем - Ecclesia de Putredo (EP) (2009)

Пост Мортем - Macabre  (2007)

Пост Мортем - Macabre (Acapellas) (2007)

Пост Мортем - Macabre (Instrumentals) 2007

Пост Мортем - Reb L - 2008 - Городская Прогулка (The Mixtape)

Пост Мортем - На год ближе к богу (2008)

Пост Мортем - Старые Фото (Single) (2008)

Пост Мортем - Infandum Renovare Dolorem (2008)

 

Paši grupas dalībnieki savu unikālo stilu sauc par ‘’Macabre rap’’. Tekstos ir skartas sadzīves problēmu tēmas un nāve, parasti šo divu tēmu savīšana un vienai otras papildināšana atgādina, ko līdzīgu Death Metal tēmām.  Tagad par to visu sīkāk.

 


Decipimur specie recti
- Pēc nāves

Vai sekcija (autopsija). Tieši tāds ir grupas “Пост Мортем”  nosaukuma tulkojums no latīņu valodas. Tie,kas ir pazīstami ar grupas daiļradi var pilnībā piekrist tam,ka nosaukums ir pilnībā atbilstošs saturam. Pēc klausītāju domām grupas pirmais albūms atstāj tieši tādas izjūtas pēc albūma noklausīšanās, kāds ir tā nosaukums “Macabre” .Š ī mūzika ielien dvēselē tāpat, kā pataloganatoma skalpelis sirdī sekcijas laikā un līdz ar albūma beigu daļu atlaiž savu upuri un atstāj vielu pārdomām, ņemot vērā katra indivīda ietekmēšanos no pāris dienām līdz pāris mēnešiem.

 


Macabre - Ens realissimum

Macabre is a quality of certain artistic or literary works, characterized by a grim or ghastly atmosphere. In these works, there is an emphasis on the details and symbols of death. Macabre themes are often preoccupations in the Goth subculture. Themes are usually deliberate.

‘’Macabre’’ –  latviešu valodā nozīmē  –baiss , bailes uzdzenošs. Пост Мортем  interpretācijā Macabre ir nāves tēma, tās klātiene mūsu dzīvēs , nespēja no tās paglābties utt. Nāve ir tas ,kas mūs var sagaidīt aiz katra stūra jebkurā vietā un Nāves tēma ir tā vērta, lai par to diskutētu. Nāve ir galvenā tēma šajā mūzikā, bet saistībā ar nāvi tiek iepītas visdažādākās tēmas. Bez pārdomām ‘’kā mirst bērni’’  ,tekstos atklāti tiek runāts par dievu, tiek paceltas cilvēces perversās un sadzīviskās problēmas. Lai saprastu par ko ir runa jānoklausās pāris dziesmas. (dziesmu nosaukumus netulkošu)

“Шёпот” – ir stāsts par zagļiem, kas naktī iekļuvuši parastas ģimenes mājās.
“Таблетка” – apstiprināta patiesība par psihenēm.
“Похоронная музыка” – bēres no tuvinieku skatījuma.
“Requiescat in Pace”skarbs,bet patiess stāsts par to,kas var notikt ar jebkuru no mums

Intervija:

 Kāpēc esat izvēlējušies tieši šādu stilu jūsu mūzikai?

Fulci: Tādi teksti un tēmas laikam tāpēc, ka dziļi sirdī esmu nekrietns un man patīk gaļa un ciešanas. Mani saista nāve un viss , kas ar to saistīts, bet tas nenozīmē, ka tagad iešu un kādu nogalināšu vai sakropļošu .  Caur mūziku atbrīvojos no visa negatīvā,jo nemāku to apspiest sevī,ja to nedarītu noteikti darītu dažādas nekrietnības. Un mums ar Azrailu gribējās veidot ko oriģinālu un nebijušu.

aZRaiL: Jau no mazotnes mani saista nāves tēma. Pati par sevi, kā neizbēgams dzīves nobeigums neatkarīgi no stāvokļa sabiedrībā un ieņemamā amata. Bet asinis un gaļa ir Fulči tēma , tapēc arī sanāk tāds savdabīgs galarezultāts .

Hominem ex operibus ejus cognosces

Apskatot tuvāk grupas abus albūmus “Macabre” un “Infandum Renovare Dolorem”  var katrā sameklēt ko īpašu un orģinālu, bet kopējs abiem ir tas ,kā tie aizrauj klausītāju.

 

Macabre

2007.gads laiks, kad pat paši zinošākie kritiķi pie vārdu salikuma ‘’Kazahstānas reps’’ nezināja, ko minēt. Bet tas mainījās ,jo parādījās divi cilvēki ,kas savu daiļradi apzīmēja kā Macabre. Šis albūms ,kas mainīja mūsu priekšstatu par nāvi un tās apspriešanu dziesmu tekstos tika ierakstīts pašu spēkiem. Tajā gadā visi aizmirsa par tādiem izpildītājiem kā Клинически мёртвые, Палата 78, Палата N6, ТыТруп, Р.М.П  uc.(bijušā PSRS pārstāvošas horrocore grupas) Viņus aizēnoja grupa ,kuras  dalībnieki nepārspīlējot stāstīja savās dziesmās par līķiem, morgiem ,sekcijām ,un citām parastam cilvēkam amorālām lietām, viņi to darīja agresīvi un pārliecinoši.

Infandum Renovare Dolorem

2008.gads pārdzimšana ,augšāmcelšanās. Albūma nosaukums no latīņu valodas tulkojams kā ‘’ Drausmīgi ir atkal augšāmcelt sāpes(ciešanas)’’ Bērnu nāve un latīņu valoda ir galvenā otrā albūma tēma. Katra dziesma ir par reperu pasaules redzējumu un filozofiju .


Macabre vs Infandum Renovare Dolorem

Tagad izklāstīšu, kas tad ir mainījies otrajā albūmā atšķirībā no pirmā.

Jēga un saturs

Otrā albūma lirika ir daudz maigāka nekā pirmā.Tajā ir vairāk filozofisku domu un pārdomu.Otrais albūms vairs nav tik skarbs , tajā ir mazāk gaļas (cilvēku) mūzika ir kvalitatīvāka , izpildītāji ir guvuši lielāku pieredzi un tā atspoguļojās albūma kvalitātē.Albums ir kļuvis klausāms arī cilvēkiem ar vājāku psihi ,bet tiem kam sasita tā tēma. Lai uztvertu albūma jēgu un domu,ka sir katrā dziesmā ar vienu noklausīšanās reizi ir par maz.

Bīti

Otrajā albūmā tie jau ir augstākas kvalitātes,šausminošaki  un baisāki,to visu paveicot izmantojot Fruity Loops un pierādot ,ka ar no pareizās vietas augošām rokām var paveikt ļoti daudz, radot katrai dziesmai vajadzīgo noskaņu un vienam otru papildinot.

 

Fulci: Mēs esam palikuši vecāki un pieredzes bagātāki ,tapēc albūms ir liriski baudāmāks ,jo mūsu skatījums ir paplašinājies no vienkāršām fiziskām ciešanām aizgājis dziļāk un tas priecē.

Par albūma noformējumu ir atbildīgs J0nny ,ja pirmā albūma noformējuma tika izmantotas pārsvarā 3 krāsas –melnā,baltā un sarkanā,tad šajā redzam viņas izaugsmi, tas ir kļuvis krāsaināks un ietver sevī flash animāciju ,krāsainas bildes un dalībnieku fotogalerīju.

 J0nny: Uz pirmā albūma vāciņa Azrails gribēja roku , bet Fulci aci ,tad es to vienkārši apvienoju. Runājot par pārējo ,es kaut kādā bukletā redzēju katrai dziesmai savu zīmējumu un man tas iepatikās, tāpēc izlēmu ko tādu iekļaut arī es. Visu noformējumu izdomājām ar Fulci,kamēr viņš apstrādāja dziesmas ,es tur pat zīmēju, vai arī viņš iedomājās un es to idēju uzzīmēju.Otrā albūma tēma ir bērnu nāve, tāpēc arī tā bija galvenā noformēšanas tēma maniem zīmējumiem. Idēja albūma vāciņam bija Azraila ,bet es to uzzīmēju savā stilā iedvesmojoties no Cannibal Corpse.

Cik man zināms jūs kopā saveda Reb L (vietējasi reperis), kur viņš ir pazudis un kādi plāni attiecībā uz viņu?

Fulci: Viņš ir aizņemts darbā,viņam tam visam neatliek laika. Tiek plānots kopdarbs ar viņu un ir izdomāta jau tēma dziesmai,bet pagaidām tas ir noslēpums.

Kas ir J0nny un kā viņš pievienojās grupai?

Fulci: Viņš bija mans klases biedrs kaut kur no 7 -11 klasei un tagad viņš ir oficiāli grupas biedrs,viss mākslinieciskais noformējums gulstas uz viņa pleciem.

Variet pastāstīt katrs, kādas rakstura iezīmes ir katram grupas dalībniekam?

Fulci:  J0nny mierīgs metālists ,tikai dažreiz spītīgs kā auns. aZRAiL vispirms domā un tad dara ar to arī izpelnās lielu cieņu no manas puses. Cilvēks ar augstām morāles vērtībām. Un pats par sevi varu teikt  huij viņu zin,lai citi vērtē.

aZRaiL:Fulci introverts,gudrs ,tīrīgs un nosvērts un nopietns tips. J0nny mākslinieks,metālists un grūti pārliecināms par citu taisnību.

J0nny: gribās to visu nosaukt vienā vārdā(lamu vārdā),joks. Labi cilvēki ,vienmēr ar labu humorizjūtu.

 

    Jūsu tēli mūzikā atbilst jūsu pašu tēliem dzīvē?

Fulci:  Mūzikā mēs uz visu mierīgi noraugāmies no malas. Dzīvē esam normāli cilvēki ,varam diskutēt un apspriest jebkuru tēmu,kamēr tas neskar nāves tēmu (smejās)

Ja es pareizi saprotu nāves tēma ir tuvu reliģijai,jūs paši esat ticīgie un kādas ir jūsu domas par reliģiju?

 

J0nny:Kādreiz biju ateists, bet tagad labprāt apmeklēju baznīcu ,kā Dieva mājvietu nevis kultūras pieminekli, ir vēlēšanas apmeklēt Siksta kapelu . Mācītājus un citus  atribūtus nemīlu.Dievam ticu, bet tas nav tas Dievs debesīs, bet gan manā sirdī. Reliģija manā skatījumā ir bizness.

Fulci: Pēc maniem novērojumiem cilvēks tic Dievam baidoties no nāves,no tā nezināmā ,kas aiz tās slēpjās, es no nāves nebaidos ,bet uztveru to kā pašu par sevi saprotamu. Negribu mirt ,bet pieņemu to kā dzīves neizbēgamu sastāvdaļu. No otras puses neciešu reliģiju  ,ko māca augstskolās, jo tur māca kā manipulēt ar cilvēkiem un par to varētu ilgi runāt un neviens mani par pretējo nepārliecinās.Lūk uzskatāms piemērs:

Fulci(F) un reliģiozs cilvēks (R)

F:Tu man paskaidro, ja es nezogu, neslepkavoju un neizvaroju cilvēkus,bet neticu dievam,es nonākšu ellē?

R: jā

F: Bet ja es nogalinu, aplaupu un izvaroju cilvēkus ,bet pie tam ticu Dievam un nožēloju izdarīto ,tad nonākšu ellē,pāris simtus gadu pacepšos un tad man tiks piedots un nokļūšu paradīzē?

R: jā

F: Tā viss ar jums skaidrs.....

aZRaiL: esmu ateists,Ļauj man tev uzdot pret jautājumu,kur bija tas Dievs ,kad reliģijas karos tika nogalināti nevainīgi cilvēki, dabas katastrofās bojā gājušie utt.?es neapspriežu ticību ,tā katram ir sava, bet reliģija ir prāta skalošana un pakļaušana, kā arī izmantošana kādam mērķim.

Gribētos noskaidrot kādu mūziku jūs klausāties ikdienā,ko līdzīgu jūsējai vai ko pavisam citu?

Fulci: pārsvarā klausos popmūziku Максим, Алсу, Тату, Гости из Будущего uc. “Mylene Farmer - California”, “Amel Bent - Ma Philosophie” .No repa ONYX, Necro, ICP, vēl bez ONYX, Army of the Pharaohs utt. Repu maz klausos pārsvarā džezu,klasiku utt. Dažeiz ieslēdzu death metal un grindcore tā lai parēktu.

aZRaiL: Klausos visu,labu džezu,soulu,klasisko mūziku,roku,metālu,esmu tāds kā melomāns.Gan jau atradīšu kādreiz kādu ideoloģiju apvienojumu,kas arī man patiks.

J0nny: Patīk kvalitatīva mūzika,bet dodu priekšroku metālam, black, death un visiem apakšžanriem. Nevaru teikt ,ka klausos tikai metālu,klausos Necro . KRec ,varu arī МакSим paklausīties, labi dzied jaunkundze ,ja nepiedomā pie tā,ka dziesmas ir bez jēgas.

 

Kādām filmām un video spēlēm dodat priekšroku?

Fulci: Mans pseidonīms ir ņemts no labākā pagājušā gadsimta režisora un viņa šausmu filmas vienmēr būs pirmajā vietā. Es ar to izaugu un tagad manā dzīvē tas vairs neieņem tādu lomu kā kādreiz. Patīk dokumentālās filmas,kad bijām studijā strādājot pie albūma bieži vien fonā gāja dokumentālā filma ‘’Kriminālā Krievija’’. Tagad pārsvarā skatos seriālus “South Park”, “Metalocalypse”, “Dexter“, “Terminator: The Sarah Connor Chronicles“.  Par video spēlēm izaugu pie “Resident Evil”, “Quake 2, “GTA”,tagad dzīvē ar spēlē pārāk neaizraujos, pēdējā laikā gan izgāju “Dead Space” vēl patīk “Jericho”,Barkers ir dievs, kaut vai gejs (smejas)

aZRaiL: patīk dokumentālais kino,bet ne par karu. Mākslas filmas patīk tās,kuras tu noskaties neatraujoties no ekrāna un kad iet beigu titri saproti ,ka bija vērts to noskatīties,tādu ir maz, tādas ir.

Bērnībā klaiņoju pa interneta kafejnīcām spēlējot ‘’ Quake”, “Counter Strike”,tagad patīk “Hitman”“Painkiller”, “Starcraft”“Dead Space”.

J0nny: Patīk vecās šausmes,komēdijas, ļoti patīk visādas multenes sākot no anime un beidzot ar 3d.no šausmenēm patīk “Hellraiser” pirmās 3 no komēdijām  Jay and Silent Bob

 

Kad gaidāms nākošais grupas albūms?

Fulci: Pagaidām nezinu,bet esam sākuši piemeklēt tēmas albūmam. Muzikālo materiālu negatavojam,tāpat tekstus arī nerakstam,jo mums tam visam vajag kādas 7 dienas ,lai saraksītu albumu un pēc tam jau bez Azraila varu pieslīpēt un apsrādāt visu kādās divās nedēļās.

Labi pāris vārdus uz atvadām?

Fulci: netiesā mani. I am a bastard, but at least I admit it (c) Corey Taylor.

aZRaiL: Cieniet viens otru un neaizmirstiet sev tuviem cilvēkiem teikt visu to labāko ,ko domājiet ,jo otras iespējas var nebūt. Vēl gribēju piebilst Momento Mori (atceries par nāvi)

 J0nny: Gribu pateikties savai draudzenei par pacietību un sapratni,grupas biedriem par to ,ka viņi ir, savam brālim, jo ja viņa nebūtu es laikam nesāktu zīmēt, mīliet savus tuviniekus, un klausītājiem- Mēs jums rādām nāvi, lai jūs atcerētos, ka ne vis ir mūžīgs un ne viss ir skaisti.

 

 

kādreiz ielikšu arī biogrāfiju.http://macabre.kz









30 7 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Darbu tu esi paveicis lielu, arī mūzikai nav ne vainas! +

2 0 atbildēt

labs raksts + depresiva muzika.....

2 0 atbildēt

par to vien, ka pirmajā video bija ainas no Stalkera lieku plusu.

Smaga mūzika.

1 0 atbildēt

Pirmo reizi ko tādu dzirdu, bet ir ok...""Kak eto sdelal ti" laba dziesma :)

Varbūt drīzumā sākšu klausīties ko tādu,

"  Ja esi muzikālais melomāns(gatavs eksperimentēt un esi izvirtulis, muzikālajā ziņā) ,tad vienmēr esi samaitātākas mūzikas meklējumos. Sērfojot internetā un meklējot ar vien ko jaunu uzduries vai nu uz pilnīgiem mēsliem, vai nu atrodi īstu bumbu, bet jo vairāk meklē, jo mazāk paliek kā kvalitatīva un Tavu muzikālo gaumi apmierinošu."

 

Ja atceros, es sāku klausītes ar klubņiekiem, tad apnika, meklēju tehno gabalus, vēlāk atklāju sev jumpstyle, tad hardstyle, tad hardore. Visu laiku vajadzēja pēc kāda laika ko stiprāku. Šis te- augstāk tagad ir tas, kas vajadzīgs, jo hardcore jau sāk apnikt :D

1 0 atbildēt

man patīk

1 0 atbildēt

atbildot uz fcsanok komentāru " Darbu tu esi paveicis lielu, arī mūzikai nav ... " ielikšu kādreiz arī biogrāfiju  

0 0 atbildēt

nu darbu tu esi paveicis lielu, par to tev pluss, bet es principiālu iemeslu dēl krievu mūziku neklausos

1 1 atbildēt

atbildot uz OGkush komentāru " nu darbu tu esi paveicis lielu, par to tev pl... " Tā nav krievu,bet gan krievu valodā ,bet paldies par ieguldījuma novērtēšanu  

0 0 atbildēt

smagiemotion

0 0 atbildēt

atbildot uz Kļavas lapa komentāru " par to vien, ka pirmajā video bija ainas no S... " nu orģinālo video viņiem nav,tapēc arī ieliku to kas ir  

0 0 atbildēt

atbildot uz Raacenis komentāru " Pirmo reizi ko tādu dzirdu, bet ir ok...""Kak... " ja vajag varu atmest linku uz diskogrāfiju,ja tur vēl var piereģistrēties

0 0 atbildēt

http://macabre.kz/

 

daļu var te sameklēt-oficiālā mājas lapa

0 0 atbildēt

Vispār, ja autoram patīk horrorcore rap, varu ieteikt Sutter Kain. Personīgi pats neklausos, jo teksti un klipiņi ir pārāk brutāli priekš manis :D

http://www.youtube.com/watch?v=ZdIFYSAbcM0&feature=related

0 0 atbildēt

atbildot uz Zodiac komentāru " Vispār, ja autoram patīk horrorcore rap, varu... " neko jaunu neieteici,stāv uz pc visa diskogrāfija

0 0 atbildēt