local-stats-pixel fb-conv-api

nedaudz par sērijveida slepkavām24

229 2

Kā reiz viens profesors izteicies- " They are more bad, than mad" (tulk. no angļu valodas- viņi ir vairāk ļauni nekā jukuši)

Kad dzirdam par šiem briesmoņiem, liekas- kapēc viņi tā dara? kādēļ pasaulē ir tik ļauni cilvēki, kas spēj atņemt tik daudz dzīvību?
Mēģināšu nedaudz jums pastāstīt par šiem necilvēkiem, lai kaut nedaudz saprastu, kas viņiem kaiš.

Parasti slepkava sabiedrībā izturās un izskatās pēc labsirdīga un jauka cilvēka (kā piemēram viens no slavenākajiem ASV slepkavām- Teds Bandijs (Ted Bundy), kurš bija diezgan aktīvs politikā, viņš strādāja uzticības līnijā, un daudziem cilvēkiem glābis dzīvības, dodot padomus un uzmundrinot sliktos brīžos.) Tādēļ bieži vien mēs pat nenojaušam, ka kāds jauks cilvēciņš tomēr varbūt ir briesmonis un nežēlīgs, asinskārs slepkava.

Starpcitu, parakņājoties googlē uzraku info, ka arī Latvijā ir sērijveida slepkava- Kaspars Petrovs, kas nogalinājis aptuveni 38 cilvēkus.

Parasti slepkavas par saviem upuriem izvēlās sabiedrības zemākā slāņa cilvēkus- tie ir bezpajumtnieki, prostitūtas, un nevienam nevajadzīgi cilvēki.

Kādēļ viņi nogalina?

Motivācijas parasti ir dažādas, taču visbiežāk tās ir dziļas un personīgas. Viņi neizjūt gandrīz nekādu žēlastību pret saviem upuriem, un viņiem upuris ir tikai spēļmantiņa, kas nereti kalpo arī kā seksuālu tieksmju apmierināšanas objekts. Ir daudz gadījumu, kad slepkava nogalina un pēctam paņem priekšā vai aizmugurē tikko novākto cilvēku.

Nogalināšanas akts ceļ viņu pašapziņu, apmierina viņa tieksmies. Paņemsim par piemēru Tedu Bandiju- jaunības gados viņam ļoti patika viena daiļava, taču viņa atraidīja Tedu, un tas viņu dziļi aizskāra viņa jūtas. Tādēļ viņš laika gaitā izlādēja savas dusmas uz nevainīgām sievietēm. Un viņa upuri parasti bija ļoti līdzīgi tajai meitenei, kura atraidīja viņu (īsa auguma, jauks smaids, gari mati). Kopumā Teds mūža laikā novācis ap 300 sieviešu. Un bieži vien viņš topošos upurus pievilināja, izliekoties par nevainīgu nūģīti, kam salūzusi roka, un kuram vajag palīdzēt aiznest grāmatas uz mašīnu. Bet tad.. viņš ar dzelzs priekšmetu iebelza pa pakausi un aiziet... mašīnā un prom.

Ohaio Sērijveida slepkava, kas saukts arī par "Nāves Eņģeli" apmierināja savas slimās tieksmes strādājot morgā. Viņš pārtrauca slepkavot, un aizgāja strādāt uz morgu. Viņš bija apmierināts, un nevienu nenogalināja, bet bija diezgan tuvu mirušajiem, kas sniedza baudījumu.

Bieži vien lielākie ietekmējošie faktori, kas liek kļūt par slepkavu slēpjas bērnībā. Daudzi slepkavas nākuši no nelabvēlīgām ģimenēm, un viņiem bijusi skarba pagātne. Tā lūk viņi tagad kompensē to visu- nodarot ļaunu citiem, jo agrāk paši cietuši.

Kā cilvēks pārvēršas par slepkavu?

Tas nenotiek uzreiz, parasti tas aizņem kādus 10-20 gadus, lai saņemtos. Tas sākās ar sliktām domām, tad nereti uznāk "dzīvnieku mocīšanas" periods- kad viņi sāk interesēties par to kas dzīvam radījumam vēderā. (Piem. Džefrijs Damers sākotnēji šo padarīšanu iesāka ar dzīvnieku slaktēšanu. Viņš intervijās atzinies, ka notvēris ciemata suņus, un gājis uz tuvāko mežu, un tur nogalējis dzīvnieciņus.)

Daudzi sērijveida slepkavas ir iedvesmojuši rakstniekus, filmu producentus radīt brīnišķīgus darbus. Piemēram, šādu tēmu cienītājiem iesaku noskatīties- American Psycho. Nu ļoti patika filma. Kā arī daudzas citas. Ja nemaldos, arī filmas Psycho pamatideja ir balstīta uz kāda sērijveida slepkavas stāstu. Un protams arī klasika- Jack The Ripper. Viens no pirmajiem sērijveida slepkavām.

Vēl jau varētu daudz rakstīt, bet man ir nojauta ka diez vai kāds būs tik pat ieinteresēts kā es un lasīs daudz :D bet tas tā.

/ Raksts tapis balstoties uz manām zināšanām, un arī bišku izmantojot googli. Dažas rindiņas ir mans oriģināltulkojums./

Lūk vēl dažas bildes ar slavenākajiem slepkavām. (bilžas no googles)

229 2 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

Ārprāts -2.tāds mierīgs, simpātisks vīrietis izskatās!

2 0 atbildēt

paldies ļautiņi par pozitīvo feedback :) bišku apdeitoju rakstu!

endžoj. Drīzumā iespējams vēl ko šādu uzcepšu

emotion

2 0 atbildēt

mja par zodiaku tā filma laba

2 0 atbildēt

Tomēr varēji vairāk.. emotion

2 0 atbildēt

raksts labs, būtu lasījis arī vairāk!

2 0 atbildēt

ļoti jauks raksts :)

1 0 atbildēt

gribu turpinājumu sitam :)

1 0 atbildēt

labs raxts. ! ja vēl info ieliktu - es noteikti palasītu. :)

1 0 atbildēt

Par Edu Geinu esmu lasījis. Tas ir čalis :D viņš savu mammu turēja sienā mirušu. Ēda no galvaskausa bļodiņām un pat esot pats pārģērbies par sievieti :/

1 0 atbildēt

Eds Gains ir vienkārši visslimākais no visiem. lasīju rakstus par viņu. pilnīgi šermuļi pār kauliem skrēja ;/

1 0 atbildēt

klusie ūdeņi tie dziļākie!! :D

1 0 atbildēt

6. tiešām tāds apmāts, ķerts skatiens brrrr

1 0 atbildēt

interesanti ..  butu tik rakstijis vel vairak :D domaju ka butu interesanti ari citiem lasit

1 0 atbildēt

diezgan maz gan te ir...

1 0 atbildēt

+ man patika gribu otro daļu

0 0 atbildēt

Ed Gein rulezzz!!! vinjsh bija viskrutaakais, iespaidojis vismaz kaadas 10 filmas

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Pa explorer skatījos raidījumu par Artūru Šovkrosu (arthur shawcross) to arī te varētu likt.

0 0 atbildēt

vāū, interesting. :)

0 0 atbildēt

Interesanti (;

+

0 0 atbildēt