local-stats-pixel fb-conv-api

Zupas Omīte1

89 1

Kādā piepilsētas ciemā ik vasaru vietējā bārā notika ballītes, visiem gāja jautri, kad saule jau sāka rietēt.

Taču ko bārmenis pamanīja, ir tas, ka katru dienu, kad pulkstens sit pusdivi, bārā ienāk kāda omīte un pasūta zupas šķīvi. Bārmenis viņā nesaskatīja neko aizdomīgu un neko nenojauta.

Pēc garajiem, siltajiem mēnešiem, kad ārā jau bija dziļa ziema un putenis - visi jaunieši un apmeklētāji jau vairs pat negāja ārāar kādu tikties. Taču bārmenim vienmēr bija jābūt uz vietas.

Omīte uz bāru nebija nākusi jau divas nedēļas.

Pienāca diena, kad vējš, sniegs un putenis sita augstu vilni. Visā pilsētmalas ciemā pazuda elektrība. Bārmenis savu darbu darot un uzturot bāru kārtībā salika ap leti vairākas sveces.

Pienāca pulkstens pusdivi dienā. Atvērās durvis un iekšā lielajā mētelī un lakatiņā ienāca omīte. Viņa apsēdās pie bāra letes un lūdza: ''Man, lūdzu, zupas šķīvi.''

Domādams, ka viss kā vienmēr, paņēma lukturīti un aizgāja uz virtuvi sildīt zupu. Kad atnāca atpakaļ, nolika zupas šķīvi, pagrieza lukturīti, taču tur neviena nebija.

Viņš aizgāja pie durvīm un logiem lai pārbaudītu, vai neviens neiet garām, taču apkārt neviens nebija. Lēnām šļūkājot kājas pa zemi viņš devās uz bāra pusi, pusceļā izdzirdēdams trauku skaņas virtuvē. Aši apstājies un sastindzis viņš lūkoja virtuves sienu.

Mierīgā un klusā solī gāja uz durvju pusi. Kad bārmenis centās atvērt durvis - tās izrādījās ciet. Nekam citam neatliekot, kā pārbaudīt skaņas virtuvē, devās uz tās pusi. Pie virtuves durvju stūra saprata, ka ātri un negaidīti jāgriežas pie tā zagļa klāt.

Ātri iegriezies, pamanījis, ka tur neviena nemaz nav. Nesaprašanā stāv un domā.

PĒKŠŅI pa viņa plecu uzsit roka! Aiz bailēm viņš saraustās un nomet lukturīti. Ātri to pacēlis pagriežās un durvju pusi, taču tur vairs neviena nav..

Izgājis ārā no virtuves, lēnām ar lukturīti spīdinot pieiet pie durvīm, parausta rokturi, taču durvis joprojām ir ciet. Lukturītis izbeidzās. Ieslēdzas un sāk mirgot zilā virtuves lampa. Klusām ieejot virtuvē gaisma ieslēdzās - neviena nebija. Izslēdzās - piķa melna tumsa. IESLĒDZĀS! - Neviena nav. Izslēdzās - uz flīžu gridas nokrīt un izšķīst vīna glāze. Ieslēdzās un no aizmugures parādās omīte un čukst : ''Mman lūdzu vienu zupasšķīvi.'' Gaisma izslēdzās.

Vēl līdz pat šij dienai šis mīts pastāv, jo ik dienu šī bāra darbinieki sūdzās par nepatīkamām skaņām un ļaunu emociju apsēstības.

Kaut kas tur tomēr ir..

89 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Intrasants stāsts   emotion

2 0 atbildēt