local-stats-pixel fb-conv-api

Visuma tīkls9

53 0

Lai gan nevienam nav sanācis pierādīt visuma tīkla eksistenci daudzi apgalvo, ka visums nemaz arī neesot tukšs, bet gan atgādinot tīklu, kur katra niecīgākā matērijas daļiņa ir savā starpā savienota. Agrāk daudzi centās visuma modeli piepildīt ar tā dēvēto neredzamo ēteri pēc kura retinājuma pakāpes esot iespējams noteikt dažādu vielu sastopamības iespēju, tomēr plašā izplatījuma telpa nepārāk labi sasaucas ar neredzamā ētera pielāgošanas iespēju visuma modelim, jo pārāk lielas telpas daļas esot tukšas vai tajās nav sastopams nekas cits, kā vien starpzveigžņu izstarotā gaisma. Tomēr neizmērojami plašās izplatījuma telpas nepakļaujas saprātam, ja tās netiek kaut vai aizpildītas ar kaut ko iluzīvu, ko cilveka saprāts varētu izmantot telpas aptveršanai. Visuma tīkla modelis paredz visuma telpu aizpildīt, savienojot masu saturošus ķermeņus savā starpā, kas dod iespēju visuma telpu iztēloties kā neizmērojami lielu tīklu, kuru veido visuma masīvāko ķermeņu savienojumi. Ja pieņem, ka visi masu saturošie ķermeņi ir savienoti, izmantojot pašu īsāko ceļu no viena ķermeņa līdz otram, tas savukārt ļauj noteikt katrā izplatījuma vietā caurejošo savienojumu skaitu, kas ir izplatījuma blīvuma mērs kādā noteiktā visuma reģijonā. Vai jo vairāk šādu savienojumu būs sastopams kādā noteiktā vietā, jo blīvāka attiecībā pret pārējo visumu būs vieta, kurā sastopami salīdzinoši vairāk savienojumu. Drosmīgākie visuma tīkla piekritēji pat atļaujas apgalvot, ka uztaustot kādu no visuma tīkla pavedieniem, to būtu iespējams izmantot starpzvaigžņu telpas pārvarēšanai, relatīvi īsā laika periodā.

lasi, vērtē, komentē emotion

53 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Riktīgi labs raksts, ir par ko pafantazēt.
2 0 atbildēt

Jap, tā ir teorija, kas ir guvusi apstiprinājumu, bet tie masīvāki objekti ir melnie caurumi, kas tiešām savā starpā ir savienoti, bet, vai šie savienojumi šķērso gluži to pašu laiktelpu, ir cits jautājums. 

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Wormholes teorētiski var veidot shortcutus, kurā informācija pārvietojas neticami ātri. Tas nozīmētu ceļošanu telpā. Ja informacijai izdotos pārsniegt gaismas ātrumu, un ņem vērā realitātes teoriju, tas dotu iespēju ceļot laikā, bet tikai informācijai un tikai uz priekšu. Neticami? Tomēr pēc līdzīga principa strādā bezvadu tīkls- tikai ir vajadzīgs raidītājs un saņēmējs. Tukšums starp objektiem tomēr ietver informāciju par koordinātām un trajektorijām, kā arī laiku, respektīvi izvietojumu laikā un telpā.
0 0 atbildēt

diezgan murgaini emotion

0 2 atbildēt