local-stats-pixel fb-conv-api

Viņi viņu atrada.11

216 13

Kādu dienu bija ekskursija. Bērni no 4a un 4b klases brauca uz saldējuma fabriku. Uzreiz pie ieejas uz fabriku bērniem iedeva pa vienam garšīgam saldējumam. Un iedeva arī šokolādes saldējumu uz kociņa. Visi apmierināti apēda saldējumu. Tikai viena meitene neēda. Viņai bija angīna, ļoti sāpēja kakls. Viņa šodien negrasījās iet uz skolu, bet vecāki tomēr piespieda.

Pēc nedēļas bērni sāka saslimt. Kādam pacēlās temperatūra, kādam iesnas, kāds sāka visu laiku puņķoties, bet dažiem uz ķermeņa parādījās zaļi punktiņi. Izrādījās, ka visiem bērniem ir reta slimība – Rinobulbizms. Šī slimība ir līdzīga AIDS, tikai ar šo slimību var saslimt tikai bērni. Pret šīs slimības nav zāles, tieši tāpēc no rinobulizma nomirst uzreiz pēc pusgada. Tikai tā meitenīte, kura neēda saldējumu, nesaslima.

Visi sāka noskaidrot, kas tad noticis. Izrādījās, ka saldējuma fabrikas īpašniekam – ļoti bagātam cilvēkam – ar rinobulbizmu saslima viņa mīļotā meitiņa. Viņa brauca atpūsties uz Madagaskaru, tur arī saslima. Viņas tētis noalgoja ārstus, lai viņi atrastu zāles pret rinobulbizmu. Viņi izlēma pārbaudīt jebkuras zāles. Tādēļ arī sarīkoja ekskursiju. Pie ieejas visus bērnus inficēja ar rinobulbizmu, bet pie izejas viņiem iedeva saldējumus ar dažādām zālēm. Ja gadījumā kādu izārstēs, bet izrādījās tā, ka nevienas zāles nepalīdzēja. Tādēļ pēc pusgada visi bērni nomirs. Paliks tikai viena tā meitenīte vārdā Raja, kura neēda saldējumu.

Vairums saslimušo bērnu turpināja doties uz skolu. Velti viņi runāja ar vecākiem, ka drīz nomirs, ka viņiem nav iemesla turpināt mācīties. Priekš kam topošajam līķim mācēt rēķināt? Priekš kam zināt noteikumus krievu valodā? Priekš kam mācīties dzejoli maija sākumā, ja viņi līdz šim mēnesim neizdzīvos? Tik un tā viņiem lika iet uz skolu.

Bērniem bija ļoti skumji, ka Raja nesaslima ar rinobulbizmu. Viņi klepoja klasē, un šķaudīja Rajas virzienā – viņiem gribējās, lai viņa arī saslimst un nomirst. Bet ar rinobulbizmu var saslimt tikai, ja apēdīs kaut ko sasaldētu, bet Raja neko skolā neēda. Pēc jaunā gada vēl vairāk bērni saslima un negāja uz skolu. Tagad palika mierīgāk, un Raju pārveda uz 4c klasi, kur bērni neslimoja.

Bijušie klasesbiedri nomira visi vienā dienā – 13.aprīlī. Pēc trim dienām notika bēres. Rajai vajadzēja iet uz bērēm, kaut gan viņa nemīlēja savus bijušos klasesbiedrus par to, ka viņi gribēja, lai viņa arī ar to saslimst.

Visi sāka atvadīties no bērniem. Atvēra zārkus. 42 puiši un meitenes gulēja savos zārkos ar pietūkušām acīm un pietūkušiem deguniem. Tas viss rinobulbizma dēļ. Skatīties uz to bija briesmīgi. Tētis teica Rajai:

– Aiziet! Noskūpsti uz atvadām savus klasesbiedrus!

– Bet tēti! Es taču saslimšu dēl viņiem.

– Tak jokoju, jokoju.

Bērnus apglabāja. Un nolika blakus ar viņu zārkiem divus zaldātus ar automātiem. Izrādās, ja cilvēks nomirst no rinobulbizma, viņš var uz neilgu laiku atdzīvoties. Un tikai pēc tā nomirst pavisam. Bet kad viņš atdzīvojas– to neviens nezin.

Pēc dažām dienām naktī Raju pamodināja telefona zvans. Viņai zvanīja viņas brālēns, kurš tagad dienēja armijā. Šodien naktī tieši bija viņa kārta apsargāt zārkus. Telefona klausulī Raja uzspēja iemigt. Viņas brālēna kliedzieni: "Raja glābies! Līķi izlīda no zārkiem un meklē tevi!" Raja aizbēga uz tualeti un ieslēdzās tur.

Visu nakti Raja nosēdēja tualetē, bet no rīta devās uz skolu. Viņa atnāk, bet Rajai uzreiz paziņo pedagogs: "Raja, tu pagaidām atgriezies uz savu bijušo klasi, uz 4b. Kamēr tavi klasesbiedri atkal nenomirs, būsi ar viņiem". Raja ienāca savā bijušajā klasē, un tur visi līķi sēž savos solos. Netīri, smirdīgi, ar pietūkušām acīm un pietūkušiem deguniem. Raja apsēdās solā blakus Mišam Kučerabenko – savā iepriekšējā vietā. Mišam labajā rokā ložņā tārpi.

Starpbrīdī līķi sāka apķert Raju un skūpstīt viņu. Raja pretojās, bet no viņas neviens nenovērsās. Nākošajā stundā, viņi sajutās slikti, viņus iemeta kravas mašīnā un aizveda uz kapiem. Raja tagad arī bija saslimusi.

Zāles viņai izdomāja tētis. Viņš bija ļoti gudrs cilvēks. Rajai potēja zāles ar hormoniem. Šo hormonu dēļ Raja novecoja, un slimība pazuda, tāpēc ka ar rinobulbizmu slimo tikai bērni. Kad viņa izveseļojās, viņai beidza potēt hormonus, bet Raja tik un tā palika veca.

216 13 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
Kas par...? Man nav ne jausmas kāpēc es to izlasīju;D
11 0 atbildēt

Kas par murgu

6 0 atbildēt

pamatīgs bezsakars,trūkst ticamības momenta,bet paldies par centību!

1 0 atbildēt

Vienmer ir kaut kas jaupurē

1 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

nebija ne vainas...emotion

0 0 atbildēt

doma lido6!

0 0 atbildēt
Nav nemaz tāda slimība! emotion
0 0 atbildēt