local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Atlantīda beidzot ir atrasta?8

327 0

Kurš gan nebūs dzirdējis par leģendāro Atlantīdu? Daudzi ir mēģinājuši to arī atrast, tā ir meklēta daudzās pasaules vietās, bet bez rezultātiem. Vēsturnieki to neuztver nopietni un uzskata par Platona izdomājumu, lai pamācītu tā laika Atēnu pilsētas vadītājus. Platona stāstā Atlantīda tiek aprakstīta kā idealizeta vieta, ko vajadzētu ņemt par piemēru citiem. Neapšaubāmi pilsētas pārvaldīšana ir vienmēr uzlabojama un tas nav tik vienkārši izdarāms, bet, vai tāpēc, ka neviens nav atradis Atlantīdas atrašanās vietu, vajag apšaubīt Platona stāsta patiesumu?

327 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
Interesanti😎
5 0 atbildēt

"...bet kļūst arvien vairāk pierādījumu tam, ka vēsture ir bijusi krietni savādāka nekā mācīts". Jā. Vispār, mācot lietas no bērna kājas, cilvēkam var iestāstīt jebko un viņam tas liksies pašsaprotami.

3 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Diezgan bezjēdzīga tā Atlantīdas meklēšana, ja ņemvērā to, ka to izgudroja Platons lai izmantotu kā piemēru savos apcerējumos par valsts uzbūvi. Piedevām, Atlantīda spēlēja negatīvu piemēru. Vispār tajos laikos filozofiem bija raksturīgi radīt fikcijas un tās izmantot savu domu attīstīšanai un izklāstam. Piemēram, Platons savos rakstos izmantoja dažādas reāli eksistējošas personas. Platons ar šo personu dialogiem (fiktīviem dialogiem) izklāstīja savus uzskatus. Turklāt, dialogos iesaistītās personas reālajā dzīvē (ne Platona radītajā fikcijā) dzīvoja dažādos laikos.

Mītu par Atlantīdu radīja jefiņi, kuri sengrieķu filozofu rakstus uztvēra pārāk burtiski.

3 2 atbildēt

Jociigi, Vaacijas info ir citi izmeeri-  Mit einem Durchmesser von rund 45 Kilometern ist die Struktur an sich schon ziemlich beeindruckend: Guelb er Richat heißt das kreisförmige Gebilde in der Adrar-Region der Sahara im nordafrikanischen Staat Mauretanien.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt