local-stats-pixel fb-conv-api

The Slender Man(Iļģuciema velns)41

Daudzi drošvien būs dzirdējuši par "Iļģuciema velnu", kas parādās uz Lidoņu ielas tumšos vakaros un biedē mazus bērnus. Šeit pat spoki.lv viņa vārds mistikas sadaļā ir parādijies pāris reizes. Šis raksts būs par manu neseno atklājumu saistībā ar šo mistisko būtni.

Tātād, pirmā informācijā par Iļģuciema velnu parādijās portālā www.aliens.lv, 2009. gada 7. jūlijā(paturiet prātā šo datumu) un vēlāk izplatijās vairākos Latvijas interneta saitos, arī spoki.lv. Lūk links uz rakstu no aliens.lv par šo parādību. Ja vel neko par viņu nēsat dzirdējuši, obligāti izlasiet, lai saprastu, par ko iet runa.

http://aliens.lv/new.php?lang=lv&id=1&k=458

Es, kā jau vairākums cilvēku, izlasiju rakstu, nedaudz pabaidijos, par to, kas tik Latvijā nenotiek, jo aculiecinieku liecības likās pavisam reālas, bet nu drīz vien Iļģuciema velnu aizmirsu, līdz pāris dienas atpakaļ interneta plašumos uzdūros kautkam interesantam...

Tā bija adrese knowyourmeme.com, daudziem zināma, kā vieta, kur var atrast informāciju par praktiski visiem internetā izgudrotajiem jociņiem. Es atradu sekojošo.

Tulkots no knowyourmeme.com.

The Slender Man - Slaidais Vīrs.

Slaidais Vīrs ir mistisks radījums, kurš radies internetā, somethingawful.com forumos, kur tika rīkots konkurss par labākajām paranormālo parādību bildēm, kas veidotas photošopā . Galvenā ideja bija izveidot attēlus, ar kuriem varētu mēģināt piemuļķot spoku pētniekus un citus speciālistus ar šķietami īstām bildēm kurās redzamas mistiskas parādības. 2009. gada 10. jūnijā(!!!) kāds lietotājs pievienoja divas bildes ar slaidu, garu vīru, kurš no attāluma novēro bērnus(bildes zemāk). Tikai pāris dienu laikā ideja par Slaido vīru izplatijās un tapa neskaitāmi daudz attēlu, stāstu un pat video, kuros itkā esot nofilmēta šī mistiskā parādība.

Vairāk informācijas par pašu Slaidu Vīru un šī mīta izcelsmi var lasīt šeit.

http://www.mythicalcreaturesguide.com/page/Slender+Man">http://www.mythicalcreaturesguide.com/page/Slender+Man

http://knowyourmeme.com/memes/slender-man">http://knowyourmeme.com/memes/slender-man


Kopsavilkumā, manuprāt, Iļģuciema velns un Slender Man ir viens un tas pats, izdomātais tēls, līdzība ir skaidri saskatāma. Abi ir gari, slaidi, tumši vīri un par savu upuri vienmēr izvēlas bērnus. Arī pirmā informācija par Iļģuciema velnu internetā parādijās mēnesi pēc tam, kas viņš tika radīts somethingawful.com forumos.

Kā jums šķiet? Iļģuciema velns un visas cilvēku liecības ir tikai kartējais interneta izdomājums?

Lūk pāris bildes par tēmu.

218 5 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

 

nu ziniet... cik gadus šeit dzīvoju, pa kurieni tik nestaigāju - pa lidostas spilves lidlauka apkārtni, pa stroikas, pa suņuparka apkārtni - gan dienā gan naktī, nekas īpašs nav pieredzēts. 

Vienīgi, iļģuciema vidusskolā, kad biju daudz mazāks, iegāju garajā, stromīgajā, tumšajā pagrabā, kur bija darbagaldi un visādi griežaminstrumenti... Tur redzēju tumšu siluetu... un tad uzreiz aizlaidos pa trepēm augšā... taču ceru, ka drīzāk tā bija bernības fantāzija un man tikai tas likās... Hren zin, ko es tur redzēju..

0 0 atbildēt

Iesaku šo spēli, ''Slender Man''. emotion

0 0 atbildēt

hmmm, lai gan iļģuciemā, lidoņu ielā dzīvo mana labākā draudzene, vēl nav nācies viņu satikt, jāpaprasa draudzenei. :D 

0 0 atbildēt

A ja es esmu garš un slaids, ta ko es velns no Iļģuciema, vai?           emotion

0 0 atbildēt

Viss kas jau var būt. ;D ... vai arī nebūt

0 0 atbildēt

hehehe :D k'ads sakars "slaidajam vīram" ar iļģuciema velnu? Ko - neviens jau agrāk bez interneta neko nevarēja izdomāt?

0 0 atbildēt

Tak loģiski, ka izdomājums.. Man nelasot tekstu un apskatot 1. bildi jau pietika.. :D :D

1 1 atbildēt

bubulis

0 0 atbildēt

haha, pati dzīvoju tieši uz lidoņu ielas, par tām urlām laikam jau taisnība bet, ja tā godīgi.. pirms vairākiem gadiem, nezinot ne par ko šādu, savā dzīvoklī 2reizes esmu redzējusi tumšu tēlu, varbūt gļuki un tā, bet savā ziņā ticu

0 0 atbildēt

es piem. par šādu mājaslapu visp. nezināju :P  Un kāda tad jēga melot? It īpaši tik daudziem cilvēkiem? Mēs neviens īsti nezinām kas ir taisnība un kas nav! ;) Ja nu kaut kas tamlīdzīgs pastāv?

0 0 atbildēt

Pats neko neatradi,  bet tici ka tāds eksistē... mjā, es jau teiktu ka visi mežvidu un kādi vēl tur sazin ellē ratā velni ir jūsu galvās & zemapziņā.  

0 0 atbildēt

kur ir ?:

0 0 atbildēt

Vai Jums mājās ir kāpnes?

0 0 atbildēt