local-stats-pixel fb-conv-api

Taro9

49 1

Franču 18 gadsimta okultists Eteila, ilgi nodarbojās ar kāršu vēstures pētīšanu, veica lielu darbu 78 simbolu atjaunošanā un skaidrošanā, kurus šodien pazīstam kā Taro kārtis .
Tiek uzskatīts, ka Taro (viens no nosaukuma izcelšanās variantiem „Ta- Roš”, „Faraonu ceļš”), sākotnēji bija kā hieroglifiska „Tota grāmata”. Šī grāmata sastāvēja no 78 zelta plāksnēm, uz kurām bija izgrebtas noslēpumainas zīmes. Eteila saka, ka tā ir vienīgā grāmata, kura izglābās no halifa Omāra dusmām, halifa, kurš iznīcināja Aleksandrijas bibliotēku.


Tā nonāca grieķu un romiešu rokās, bet no tiem izplatījās tālāk. Taro izplatīšanās Francijā pieraksta māksliniekam Žakmjenam Grigonjē: vēsture liecina, ka Grigonjē saņēma no karaliskā mantziņa 50 su, par trijām daudzkrāsainām kāršu kavām, kuras tika sastādītas plānprātīgā karaļa Kārļa Sestā ( 1380- 1422) izklaidei.


14 gadsimta beigās kārtis ieguva popularitāti visā Eiropā.

Pēdējā laikā parādījušās daudzas Taro kavas, lai gan tās satur pilnīgi citas kārtis un ar Taro tām nav nekāda sakara.

« 1  2  3 »
49 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Interesanti.........es gan zīlēšanai neticu,bet zinu ka ir atkarīgie,katru dienu sāk ar kāršu izlikšanu

0 0 atbildēt

kur tādas var dabūt? :D

0 0 atbildēt

Man mājās ir Taro kārtis. Es vienu vakaru, kad man bija uznākusi depresija, izzīlēju savu nāvi. Godīgi sakot, palika nedaudz neomulīgi, bet tomēr nekas nenotika - esmu vēl dzīva..

Neesmu tāda, kas baigi ticētu šīm kārtīm, bet nav arī tā, ka pilnīgi to noliedzu. 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

un jeega????

0 2 atbildēt
heh avatarsheh

fake and gay.

0 2 atbildēt