local-stats-pixel fb-conv-api

Sfinksas noslēpums15

442 2

Ēģiptē ir izskanējuši aicinājumu nojaukt piramīdas un Sfinksu, saistībā ar Islama pasaules radikalizāciju. Varbūt tas šķiet neiespējami, bet atcerēsimies, kas notika ar Budas statuju un Palmiras pilsētu Sīrijā. Ne tik sen līdzīgs liktenis piemeklēja Nimrudu, taču paradoksālā kārtā Sfinksas iznīcināšana varētu atklāt daudzus noslēpumus un sniegt pierādījumus seno civilizāciju eksistencei. Pieminekļi tiek iznīcināti, bet tik pat daudzi tiek izlaupīti peļņas gūšanas nolūkos un kas gan cits, ja ne pagrimušie Rietumi iegādāsies dažādus artefaktus. It sevišķi no Ēģiptes, kuras piramīdas ir, iespējams, celtas pirms 11 000 gadu, par Sfinksu nemaz nerunājot.

Liela daļa no pētījumiem netiek atļauta vai arī tos veic Zahi Hawass uzraudzībā. Vai tā ir vēlme iegūt slavu vai arī vēlēšanās nepieļaut svarīgu artefaktu nonākšanu, bet Ēģiptes Antīko lietu ministrija veic stingru uzraudzību, lasīt - nepieļauj pētījumus, neskatoties uz to, ka katru reizi tiek atklāti tuneļi, par kuru eksistenci iepriekš neviens nav zinājis, vismaz ārpus Ēģiptes, bet, šķiet, ka ēģiptiešiem arī pietrūkst kāds svarīgs elements

442 2 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Feins raksts!  emotion  Mani vienmēr ir interesējis viss, kas saistīts ar Seno Ēģipti, jo tur vēl ir daudz kas neatklāts, pilns ar mistiku un visādiem faktiem, pieņēmumiem un t.t. 

22 0 atbildēt

 emotion 

11 0 atbildēt

 emotion 

6 0 atbildēt

Vai ari tur nekas nebus un izradisies ka ta sfinksa ir parasta veca akmens kaudze.

8 4 atbildēt

Atlantida- gizas piramida - ja , vis jau butu jauki - tikai vai tas zinašanas nonakot šabriža cilveku nagos nenodaris lielaku ļaunumu neka labumu ? emotion 

4 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

3 0 atbildēt

 emotion Labs raksts.

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Jau sen pienācis laiks izbeigt šos debilos minējumus un ķerties klāt - izjaukt tās akmens kaudzes un apskatīties -kā cēla, kāpēc, kad, utt. Tāpat uz Ēģipti tikai alkaši braukā, bet viņiem tās piramīdas bijušas -nebijušas, tāpēc tūrismu tas nekādi neietekmēs. Bet tavi minētie " pūstošie rietumi" lai savāc artefaktus, kamāēr tevis domātie attīstošie aziāti un afrikāņi nav iznīcinājuši... Jo pūstošie rietumi artefaktus glabā privātās kolekcijās un muzejos, bet tavi mīļie aziāti un afrikāņi kā celtniecības materiālu vai kā mērķi lauznim.
2 1 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt