local-stats-pixel fb-conv-api

Šausmīgā Sanatorija!59

1128 25

Šo vietu uzskata par viss šausmīgāko vietu pasaulē. Vieta tagad pieder Čārlijam un Tīnai Mattinglijiem, šo vietu sauc par "Waverly Hills Sanatoriju". Tā atrodas Louisville, Kentucky. Pirms pašas sanatorijas, īpašums piederēja majoram Tomasam H.Heijam. Viņam vajadzēja skolu priekš savām meitām, tādēļ viņš uztaisīja skolu un nolīga sievieti Liziju Lī Harisu, kā skolotāju. Harisas kundzei patika mazās skolas apkārtne, viņa atcerējās par savu labdarības fondu kas ir veltīts Skota Vaverlija novelēm, tādēļ viņa nosaucu mazo skolu par "Waverly School". Majoram Heijam iepatikās mierīgais nosaukums, tādēļ viņš nosauca savu īpašumu par "Waverly Hills" un Tuberkulozes Slimnīcas Ministrija paturēja šo nosaukumu kad nopirka īpašumu un uzbūvēja sanatoriju.

Sanatorijas būvniecību sāka 1908.gadā un atvēra 1910.gada 26.jūlijā. No sākuma slimnīca bija paredzēta tikai 40-50 tuberkulozes slimnieku aprūpei. Tuberkuloze agrāk bija ļoti nopietna slimība, jo antibiotikas nebija vēl izgudrotas. Cilvēkus kas bija saslimuši ar tuberkulozi vajadzēja izolēt no sabiedrības un nogādāt vietā kur viņi var atpūsties, justies mierīgi un atrasties svaigā gaisā. Sanatorija bija uzcelta augstos kalnos, kur apkārt bija mierīgi meži kas veidoja tīru un patīkamu atmosfēru, kas palīdzēja slimniekiem izveseļoties.

Laikam ejot tuberkulozes epidēmija pieauga, slimnīca sāka pārpildīties ar vairāk kā 140 cilvēkiem kuriem tur vairs nebija vietas. Bija skaidrs ka slimnīcas teritorija ir jāpaplašina. Sanatorijas paplašināšanu uzsāka 1924.gada martā. Tā atvērās 1926.gada 17.oktobrī. lai ātrāk uzņemtu pacientus. Tad kad izgudroja antibiotikas, slimnīca tika slēgta dēļ karantīnas un tika atjaunota atkal 1962.gadā. Ēka pastāvēja līdz 1980.gadam, līdz to slēdza štats.

Tātad šī ir pirmā daļa par šausmīgāko sanatoriju, jeb vietu pasaulē. Ja jums šis stāsts ieinteresēja, tad jūs noteikti gribēsiet uzzināt, kādas šausmu lietas tur notiek tagad. Tas būs nākošajā daļā. Ceru uz lielu un pozitīvu atsauksmi. Ceru ka patika un patiks turpmāk.

Stāsta turpinājums!!!

1128 25 59 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 59

0/2000

ES GRIBU ZINĀT!!!! Davai ātri! :D

49 0 atbildēt

Izlasīju visu garo vēsturi, nekā tāda tur nav, drusku ūzpūsta leģenda. Vienīgais iņčīgais, kā šīs ēkas bijušajam īpašniekam nekādīgi neizdevās māju nojaukt, un vēl tas, ka iespējams tur ir bijuši sātanistu rituāli. Ā, jā, un it kā divas medmāsiņas izdarījušas pašnāvību 502 istabā, bet fakts nav oficiāli apstiprināts, jo par viņām nav nekādas informācijas. Un vēl tas, ka ar tuberkolozi slimie tika ārstēti ar eksperimentālām metodēm, bet salīdzināt ar nacistu eksperimentiem nevar.

26 2 atbildēt

Negaidīšu otro daļu, pati google sameklēšu :D

11 0 atbildēt

Es arī :D  Pagaidām sasodīti interesanti emotion

10 0 atbildēt

otro, otro, otro, otro!!!!!

6 0 atbildēt

tad kas tur bija tas sausmiigais?

6 0 atbildēt

Tas moments, kad tad un tagad bildes principā vispār neatšķiras.

4 0 atbildēt

Opā, :D Lkm Dandrik tev tā štelle ir baigi iepatikusies ;DD 

4 0 atbildēt

Ieintereggeeja :)

3 0 atbildēt

WE WANT TO KNOW!!!

3 0 atbildēt

o es shito vietu redzeeju ghost adventures

3 0 atbildēt

nuu peec sii pirmaa staasta nesaprotu - kas tur sausmigs?? vov kkaada parasta pamesta slimniica nu,,

2 0 atbildēt
CDR avatarsCDR

blaa labi

2 0 atbildēt

Ha spokos sakam ieviest seriala tipa rakstus..:D :D  +

2 0 atbildēt

ir jau >spied šeit<

2 0 atbildēt

Otro dalju!

1 0 atbildēt

ieinteresēja,tulīt izlasīšu otro daļu : )

1 0 atbildēt

 DVJ , OTRO OTRO OTRO DAĻUU! es ar gribu zināt. emotion

1 0 atbildēt

Ak tu, cepumu vampīrs emotion

1 0 atbildēt

nevaru vien sagaidīt otro stāsta daļu!!!!

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »