local-stats-pixel fb-conv-api

Sātanisms. Kaut kas slikts? Nē.85

449 10

Man iznāca diskusija ar vienu cilvēku, es viņam pastāstiju, ka sātanisms nemaz nav tik slikts. Cilvēks šausmās iepleta acis un skatījās uz mani tā, it kā spoku būtu ieraudzījis.. emotion

Kas tad ir sātanisms?

449 10 85 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 85

0/2000

Neviena reliģija pati par sevi nav ne laba, ne slikta. Tādu to padara cilvēki.

23 1 atbildēt

Tātad tu esi pārākais individuālists, viens pats par sevi, ne no kā neatkarīgs, bet tai pat laikā arī esi zem kādas kopienas nosaukuma un arī fano par vienu grāmatiņu, kurai ļauj sevi vadīt? Sorry, raksts ir bērnišķīgs un muļķīgs.

12 0 atbildēt

Izdzirdot vārdu "Sātans" prātā uzreiz nāk eksorcisms   emotion  

10 0 atbildēt
Īsāk sakot - Ja tev nepatīk, ka ar tevi manipulē "Dieva cilvēki", tad tu pievienojies Sātanismam, kur ar tevi manipulēs "Sātana cilvēki"
9 0 atbildēt

''Tu esi tu pats un sev Dievs. Tev nav vajadzīgi pielūgsmes objekti.''  

Vaitad šis neraksturo ateismu? 

Man jau šķiet, ka tas, ko aprakstiji šajā rakstā vairāk līdzinās ateismam. Citēšu: ''Īstiem Sātanistiem nav vajadzīgas baznīcas, pielūgšana, pentagrammas, dvēseles pārdošana ,utml. '' Šķiet, ka ateistam nav vajadzīgi ne dievnami, ne rituāli, jo ateists viekārši to visu noliedz un tam netic. Sātanismu vairāk arī raksturo tieši šie visi rituāli, simbolika utt. Jā, es biju painteresējies gan par Laveju gan par viņa bībeli, un bija tā, kā tu saki. Par ļaunuma pielūgšanu tur bija maz, vairāk tāda dumpinieciska filozofija.

Cik esmu lasījis un interesējies par reliģiju, man arvien vairāk sāk šķist, ka tas viss ir liela, ļoti pārdomāta dogma, ko izdomāja gudri cilvēki, lai viegli varētu manipulēt ar plebiem. Dievs un Velns ir divas galējības, kas tika radītas, lai izveidotu sava veida robežu plebiem, lai ir sapratne, ka ir labas lietas, un ir sliktas lietas. Kā tad reliģija manipulēja ar cilvēku? Piemēram, valdnieki bija ''starpnieki starp dievu'' un cilvēku. Viņu despotiskā vara bija pašsaprotama. Mēs arī zinām, ka katoļu baznīcai bija ļoti liela ietekme, jo īpaši viduslaikos. Ir vērts arī pieminēt, ka tā bija ļoti bagāta. Piedošanu dieva priekšā varēja nopirkt. Reliģija bija iemesls krusta kariem. Kas, starp citu, nesa arī ieguvumus. Protams, tad nāca Luters, baznīca sašķēlās un plebi vairs nebija tik stulbi. Šodien jau ar reliģiju maz ko izskaidro. Tagad mums ir zinātne. 

Nobeigumā vēlētos atzīt, ka nav ne labu, ne sliktu lietu. Ir tikai lietas.  Man jau šķiet, ka reliģiju vajadzētu uztvert vairāk kā morāles bāzi, pēc kuras mēs dzīvojam, un pateicoties kurai mēs šodien eksistējam kā civilizācija, nevis kā izskaidrojumu labajam, ļaunajam un pasaules uzbūvei.

7 0 atbildēt
Well.. Sātanisms jau sen kā ir modernizēts un "izkropļots"... Tieši visās pentagrammās un upurēšanā slēpās Sātanisma ideoloģijas ( vismaz tā tas pastāvēja viduslaikos ). Visam, kam bija kāda saistība ar ļauno - raganas, magi, ekstrasenci, visi cilvēki, kas pielūdza Luciferu un upurēja viņam - tika saukti par sātanistiem un apgānītājiem, jo viss - maģija, rituāli, pentagrammas, tika piesaistīt Sātanam.. Pat zinātni tajā laikā tur piemeta. Un pentagrammas nedrīkst tetovēt sev uz ķermeņa, ja nav nekādas nojausmas kas tā ir un kā to izmantot. Tā nav nekāda māņticība, pats pazīstu cilvēkus ar tetovētām pentagrammām, jo tas esot 'stilīgi'.. Well, ja pirmstam viņi bija veiksmīgi, gudri cilvēki, tad tagat viņu dzīves burtiski ir 'elle'.. Es pats neticu ne vienam, ne otram, bet šī zīme var nodarīt postu...
8 1 atbildēt

Labs rakstiņš , bet es ticu tam , ka ne dievs , ne velns nepastāv un , ja pastāv , lai iet pie velna  emotion 

6 0 atbildēt
Na#uj Dievu un visas pārejās reliģijas,manuprāt viss šitas bullshits ir vajadzīgs cilvēkiem kuri ir vāji un niecīgi , un cer ka kautkāds bārdains vecis dos spēku no zila gaisa.Ja tāda paradīze eksistētu ,tad tā būtu pati grlaicigāka vieta kāda var būt,dzīvot sekojot šiem likumiem tā nav dzīve.Pat mācitāji grēko ievērot tos likumus nav iespējams ,tad jau 95% cilvēces ir ellē un iespējams 5% mokās paradīzē.
5 0 atbildēt

Pēc izlasītā saprotams tas, ka sātanisms ir ideja, kas sludina noliegt visas citas idejas un uzticēties tikai sev. Egoisma triumfs tā teikt. Nav jau slikta ideja, jo patmīlība daudziem trūkst, bet visam ir savas robežas, jo tajā pašā laikā pasaules redzējums tāpat mums visiem ir veidojies saskarsmē ar citiem cilvēkiem un esot pārāk ārpus sabiedrības normām var nokaitēt tikai sev. Tādi dzīvojas attiecīgās slimnīcās un cietumos. Labākais variants, domāju, ir kaut kur pa vidu. Jāciena savi uzskati tikpat cik pārējo, lai cik tas grūti arī nebūtu, jo nekad nevar zināt kura ideja novedīs pie konflikta.

4 0 atbildēt

Es visu laiku citiem esmu stāstījis, ka esmu pats sev Dievs un ticu tikai sev. Es pat nezināju, ka esmu sātanists. Cool emotion

5 1 atbildēt

vēl viens sektantisma paveids, tas arī viss.

3 0 atbildēt

muļķības. Sātanisms = osho2? Tu pats/i esi sagājusi putrā ar informāciju, ko esi izlasījusi. Skatos ka cilvēki jau raksta - sātanisms = tīrā egoisma izpausme. Nav slikti, kādu laiku, bet ne zars, pie kā turēties.

Tetovēt pentagrammas uz ķermeņa tiešām ir ļoti "gudri".  emotion 

3 0 atbildēt

jau kādu laiciņu plānoju izlasīt Sātana bībeli. Bībele jau sagādāta tik ar laiku kaut kā švaki. Nesanāk pieķerties. Patīk, tā pamatdoma, ka visa centrā ir cilvēks pats, nevis kāds izdomāts tēls.

4 1 atbildēt

Cilvēku maldi jau sākas ar to ka viņi nesaprot kas tas ir Dievs. Viena daļa domā ka tā ir kāda fiziska persona kas sēž kaut kur debesīs uz mākoņa maliņas un krata pirkstu "nu nu". Otra daļa domā ka tā ir kāda neredzama augstākstāvoša persona kas vēro viņus un ierobežo viņu izpausmes. Dievs - tā ir prātam neaptverama būtība. Viss kas eksistē ir Dievs  - Patiesībā mēs visi kopā esam Dievs, jeb Dieva daļiņas kas apveltītas ar apziņu. Dievs sadalīja sevi fraktāļos lai gūtu pieredzi. Mēs esam tās daļas kas gūst pieredzi matērijā.

3 0 atbildēt

Bērndārzs, par ticību nestrīdās, jo tā katram ir sava.  emotion 

Neviena viedokli nevar mainīt, cilvēks pats var to tikai var mainīt. emotion 

Kur nu vēl šis cirks!  emotion  Ar agresiju un viens otru neizprot/neuzklausa.  emotion 

Dažs varbūt saprot kāpēc jāstrīdās, lai nonāktu pie kopējā secinājuma, kas visus apmierina. emotion

Bet ja uzskati, ka vari kaut ko te jēdzīgu izdarīt, tad labu veiksmi. emotion 

3 1 atbildēt

Reliģijas pamatos nekas nav teikts par nogalināšanu vai paŗākumu par pārējiem. Tās jau ir cilvēku interpretācijas.

2 0 atbildēt

Tu tikai paņēmi tikai vienu un tikai to pašu labāko no Lucifera!!!Ja kaut ko vēlies  emotion "sludināt"papēti kaut vai mazliet  to pašu BĪBELI(tieši Bībeli neviss kaut kādu mūsdienu Jauno derību!!!!!)tur arī ir vietas ,kur aprakstīts pats Lucifers un citi  emotion čorķiki pietiekoši smalki.Nu mīnusu nelikšu (esi centies),bet ++ arī nē,jo esmu kategoriski pret visādām sektām un sazin kādām kulta organizācijām,un pats galvenais -Nu nav tas Lucifers tik BALTS kā tu viņu "zīmē".

2 0 atbildēt

Satan the great deceiver. bet pluss par to, ka ar atvērtu prātu spēj meklēt savu patiesību citiem absurdās vietās

1 0 atbildēt

Šīs ir vislielākās muļķības kādas līdz šim dzirdētas. Citāts  "Dievs bija varaskārs diktators." - par kādu Dievu tu te runā? Nevajag jaukt pīzdu ar plaušām - resp. Reliģiju ar Dievu. Ne jav Dievs tev kaut ko aizliedz, bet reliģija - tās ir divas pilnīgi atšķirīgas lietas. Reliģiju radīja tā tava mīļā tumsas pasaule lai kontrolētu ļaužu masas. Protams tagat visi nededzināsim bībeles, jo tur arī ir labas lietas ko nevarēja sagrozīt.  emotion   Nevajag jaukt sātanu un velnu ar Luciferu - kurš bija enģelis un vēl jo projām tāds ir - tikai viņš izvēlējās alternatīvu attīstības ceļu. Velni un sātans mīt paralēlajā pasaulē kas atrodas zemākā vibrāciju slānī, ko bieži cilvēki dēvē par elli - protams tur viņus dēvē citādi. Šīs būtnes barojas ar cilvēku tumšo, psihisko energiju (bailes, dusmas, naids, mantkārība utt.) kā arī viņas ir spējīgas iespaidot cilvēku  kurā valda kāda no iepriekš minētajām emociju plūsmām - piem. tos pašus "sātanistus". Nu tas tā, nelielam ieskatam.

4 3 atbildēt

Nekad nesalīdzini ego apmātu tēlu ar Ošo.

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »