local-stats-pixel fb-conv-api

Sātana apsēstas lietas19

162 1

Zinu, ka daudz jālasa, bet ir diezgan interesanti.

Dīvāns no nāvinieku istabas

Pie tādiem priekšmetiem pieskaitāmas lietas no mājas interjera, piemēram, mēbeles, kā arī parastas bērnu lelles. Tā, francūziete Mišela Lurjē, nopirkusi vienā no Parīzes izsolēm Luvrā nelielu dīvānu, diezgan ātri sākusi sajust kaut kādas pilnīgi dīvainas un neizskaidrojamas žņaugšanas lēkmes katru reizi, kad sēdās uz tā atpūsties vai palasīt grāmatu. Galu galā, saprotot, ka senā lieta var strauji ietekmēt viņas veselību, Mišela pārdeva dīvānu pazīstamam antikvāram no Lionas.

Kopš tā brīža pagāja mēnesis, un pēkšņi Mišela uzzināja par šausmīgo traģēdiju, kas piemeklēja nelaimīgo antikvāru - viņš ne no šā, ne no tā nomira miega laikā uz šī dīvāna.

Apmēram pēc gada, esot ekskursijā Luvrā, Mišela Lurjē nejauši ieraudzīja vienā no muzeja zālēm senu gravīru, kuras interjerā atradās arī viņas bijušais dīvāns. Nolemjot sīkāk uzzināt tā vēsturi, viņa vērsās pēc palīdzības pie muzeja arhīva dienesta darbiniekiem. Pāršķirstot simtiem lappuses, Mišela beidzot atrada to, ko meklēja: līdzīgi dīvāni atradās istabā, kur savas pēdējās minūtes pirms karātavām un giljotīnas pavadīja Franču revolūcijas ienaidnieki - velmoži un galminieki. Iespējams, uz nāvi notiesāto emocijas un viņu negatīvā enerģija tik dziļi iesūcās istabā stāvošajās mēbelēs, ka ar laiku tās kļuva vienkārši bīstamas dzīvībai. 

Miroņa šausmīgais lāsts. 

Bēdīgi slavens ir tā saucamais "nāves krēsls" no Anglijas, Jorkšīras. Sākotnēji tas piederēja slepkavam Tomijam Basbijam, kurš pirms tam, kad viņu pakāra 1702. gadā, nolādēja, ka katrs, kas apsēdīsies uz šī krēsla pēc viņa nāves, drīzumā nomirs. 

Pārsteidzoši, bet miroņa šausmīgais lāsts joprojām darbojas. Vairāk nekā 300 gadu laikā, kas pagājuši kopš Basbija sodīšanas, gāja bojā jau apmēram 7 cilvēki, kuri uzdrošinājās apsēsties krēslā, kurš joprojām atrodas Basbija vecajā mājā. Starp citu, tagad šajā mājā atrodas bārs ar nosaukumu "Basbija krēsls".

Katra nāve atzīta kā nelaimes gadījums - stāsta Naidžels Stauls, pazīstams angļu vēsturnieks, kurš pētīja "krēslu-slepkavu". - Tomēr man pilnīgi acīmredzams, ka katrs, kurš sēdēja krēslā, gāja bojā noslēpumainos apstākļos. Lai to saprastu, vajag vien pietiekami iedziļināties tā saucamo "nelaimes gadījumu" detaļās.

Piemēram, par vienu no mistiskā krēsla upuriem kļuva 37 gadus vecā amerikāniete Enna Konekatera, kura pavadīja atvaļinājumu Jorkšīrā. Pirms brauciena uz Angliju viņa paziņoja saviem draugiem, ka noteikti apsēdīsies uz "nāves krēsla" un, pēc atgriešanās mājās, pastāstīs, kādas bija sajūtas.

Par nelaimi, Ennas draugi tā arī neuzzināja par savas draudzenes sajūtām. Pēc "nāves trika" bārā Enna devās uz savu viesnīcu, iegāja liftā un nospieda pogu. Sestā stāva līmenī trose, uz kuras turējās kabīne, pēkšņi pārtrūka, un sieviete nositās.

Pēc šī traģiskā gadījuma bāra saimniekam, Tonijam Ernšovam, jautāja, kādēl viņš neiznīcinot "krēslu-slepkavu".  Un ko viņš atbildēja: "Vēsture radīja to, un es neuzdrošinos iejaukties tās gaitā. Un vēl, es visus brīdinu par briesmām. Bet, ja kāds vēlas izaicināt likteni, nu ko, tā viņu darīšana..."

162 1 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Nav nemaz tik daudz, kam interesē tas spēs izlasīt. Un man interesēja :)

4 0 atbildēt

Interesanti! emotion

2 0 atbildēt

par maz... prasās vēl... bet ir labs.. :P

2 0 atbildēt

interesants raksts  , patika :))

1 0 atbildēt

labs raksts . vajadzētu turpinājumu :)

1 0 atbildēt

nav jau nemaz TIK daudz jālasa, un vispār ja interesants raksts var lasīt pat 2X ,3X garāku ;)

0 0 atbildēt

interesants raxts+

0 0 atbildēt

Pasaulē ir daudz kā neizskaidrojuma tomēr jau nevajag garus kaitināt un speciali sesties

0 0 atbildēt

DAUDZ?? Es lapbrāt vēl palasītu!!!

0 0 atbildēt

Ir ok 

0 0 atbildēt

labs raksts. :] +

0 0 atbildēt

LABS emotion  BET JA BŪTU BILDES BŪTU VISLABĀKAIS :)

0 0 atbildēt

interesanti, bet maz un bildes arī nevienas.

pluss.

0 0 atbildēt

atbildot uz niks matvejevs komentāru " Stasa autors bisku filmas saskatijies, jo par... " Bet tieši tāpēc arī šis nelaimes gadījums bija ar noslēpumainiem apstākļiem.  

0 0 atbildēt

+ :) patika emotion

0 0 atbildēt

scary

0 0 atbildēt

Mmm forši

0 0 atbildēt