local-stats-pixel fb-conv-api

Saldus sapnīšus # 32

6. HLOJA UN MIRTLU PLANTĀCIJA.

Leģenda vēsta, ka Hloja bija verdzene Mirtlu mājā, kurai bija viens slikts paradums - noklausīties pa atslēgas caurumu saimnieku sarunas. Kad vienā jaukā dienā viņu pie šīs nodarbes pieķēra mājas saimnieks un kā sodu nogrieza viņi ausis un lika staigāt ar zaļu lakatu ap galvu, lai citi neredz viņas ievainojumu. Lai atriebtos viņa izcepa kūku ar oleandras lapām, kas ir ārkārtīgi indīgas. Lai gan viņas mērķis bija mājas saimnieks uz kūciņu uzrāvās sieva un meitas, kā rezultātā pēc dažām dienām viņas nomira šausmīgās sāpju agonijās. Hloja pameta mājas un taisījās bēgt, taču viņu noķēra citi vergi, kas strādāja plantācijā un nolinčoja viņu par to, ka ar izdarīto pakļāva visus pārējos briesmām. Par laimi vai par nelaimi, bet šim stāstam nav nekādu dokumentālu pierādījumu, tikai viena intriģējoša fotogrāfija. Patiesība vai nē (drīzāk jau ka nē), bet šajā mājā ir vairāki spoki, kas sastādīs Jums kompāniju garajos vakaros un naktīs, ieskaitot jaunu sievieti, kura rādās uz trepēm spogulī, citu jaunu sievieti, kas izmanto woodoo pret tiem, kas uzdrīkstās gulēt viņas istabā Patreiz Mirtli ir viesu nams, kas piedāvā gultasvietu un brokastis īpaši ziņķārīgiem cilvēkiem, kas vēlas redzēt šo māju.

7. ATDZIMUSĪ MĒRIJA (RESURRECTION MARY) . Braucot uz ziemeļiem, pa „Archer Line” ceļu Ilionoisas štatā, Jūs varat paķert pa ceļam skaistu stopētāju, kurai ir blondi mati, zilas acis, skaista balta izejamā kleita mugurā. Ak jā, vēl viņa ir mirusi kopš 1930. gadiem. Viņa liks Jums apstāties pretim kapsētai „Augšamcelšanās” (Resurrection cemetery) un izgaisīs no Jūsu mašīnas kā nebijusi. Šī jaunā sieviete ir klasisks lielceļu spoks, jau daudzu simtu gadu garumā. Šo stāstu padara īpašu tā konsekventi vienādie liecinieku stāstijumi- tā pati meitene, tā pati kleita, tā pati izzušanas vieta. Arī tas, ka bezvērtīgie stāstiņi par šo meiteni- stopētāju, kas parādijās 30. gadu vidū, kļuva ar katru dienu arvien vairāk, ne tikai starp tiem, kas par viņu zin. 1973. gadā kāds taksometra šoferis iegriezās „Chet’s Melody Lounge” atpūtas vietā tieši pretim kapsētai, sakot, ka viņš veda jaunu sievieti baltā kleitā un viņa izzuda no mašīnas nesamaksājot. Apmeklētājiem meitenes apraksts likās tik ļoti pazīstams! Atdzimusī Mērija bija parādījusies atkal!

8. KLĪSTOŠAIS HOLANDIETIS. (THE FLYING DUTCHMAN) . Tas bija 1641. gads, kad kuģa kapteinis Hendriks Van Der Bekens nozvērējās pie visiem dieviem, ka viņš apkuģos Cerības Ragu, pat tad ja viņam nāksies kuģot līdz pat Pastarai Dienai. Pie toreizējiem apstākļiem, tas laikam tā arī notika. Kapteiņa kuģis, pazīstams kā Klīstošais Holandietis, ir ļoti bieži manīts šajā apkaimē. Citu kuģu komandas biedri varēja nozvērēt, ka redzējuši šī kuģa spoku tik tuvu, ka likās ka varētu viņā ietriekties, taču, īsi pirms tam, tas vienmēr pazūd. Tiek uzskatīts, ka šī kuģa parādīšanās ir kā nelaimes vēstnesis. 1881. gadā šādas parādības liecinieks bija arī topošais Anglijas karalis Džordžs V. Viņš rakstija: „4 no rīta Klīstošais Holandietis šķērsoja mūsu kuģa priekšgalu. Tas izstaroja savādu sarkanu gaismu. Šīs gaismas ieskauti, tā masti un buras veidoja nepārprotamu reljefu uz jūras fona. Nedaudz vēlāk, jūrnieks, kurš pirmais pamanīja spoku, nomira nelaimīģa kritiena rezultātā.

9. ABRAHAMS LINKOLNS. (ABRAHAM LINCOLN). Leģenda vēsta, ka Linkolns ir paredzējis savu nāvi neilgi pirms tika nogalināts. Viņš stāstīja, ka redzējis sapni, kurā Baltajā namā notiek bēres. Viņš izjautājis kādu bēru dalībnieku, lai zuzzinātu, kuru glabā. Tas atbildējis: „Prezidents ir nogalināts. Viņu nogalināja slepkava.”. Linkolna spoku kopš tiem laikiem ir redzējuši daudzi, tajā skaitā Pirmā lēdija Greisa Kūlidža, Nīderlandes karaliene Vilhelmīna un pat Winstons Čērčils, kuram kā jau ierasts bija kautkas asprātīgs piebilstams. Viņš stāsta, ka tikko esot izkāpis no vannas un plikadīdā (kas par skatu!) devies uz guļamistabu, kad uzskrējis virsū Linkolnam, kurš stāvēja pie kamīna. Bez lieka apjukuma, Čērčils teica: „Labvakar prezidenta kungs! Liekas, ka Jums ir virsroka šobrīd.”. Pēc tā Linkolns esot liegi pasmaidījis un izgaisis.

10. ANNA BOLEINA (ANNE BOLEYN). Anna Boleina, Henrija VIII otrā sieva un nākošās Anglijas karalienes Elizabetes I māte, paguva būt karalienes statusā trīs gadus, pirms viņa apnika savam vīram. Viņa tika apvainota laulības pārkāpšanā, kura (kā lielākā daļa vēsturnieku atzīst) bija izdomāta, asinsgrēkā un buršanās noziegumos. Viņa stājās savas nāves priekšāa augstu paceltu galvu 1536. gada 19 maijā. Viņai izpildīja nāvessodu nocērtot galvu. Runā, ka bende esot nokliedzies: „Kur ir mans zobens?” pirms nocirst Annas galvu, liekot viņai domāt, ka viņai vēl ir daži mirkļi atlikuši dzīvot. Viņas spoku redzēja vairāki cilvēki, dažādās vietās: Heverkāstlā (Hever Castle), Bliklingholā (Blickling Hall), Salles Baznīcā (Salle Church), Marvelholā (Marwell Hall) un laikam vispopulārākā vieta ir Londonas Tauers. Lai gan pārsvarā viņa tika redzēta tāda pati kā dzīves laikā- skaista jauna sieviete, skaistā tērpā, dažiem aculieciniekiem paveicās mazāk un viņi redzēja Annu tādu kā tikko pēc soda izpildes, bez galvas, kuru viņa turēja padusē. Šis skats kļuva ļoti populārs mūsdienu šausmu filmās un Helovīna briesmu stāstiņos. Un ko domātu Jūs ja šādu skatu ieraudzītu naktī tumšā gaitenī?

22 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

un tev skābus! emotion

0 0 atbildēt

šis ir labzzz

0 0 atbildēt