local-stats-pixel fb-conv-api

Saldus sapnīšus #21

Šoreiz par patiesiem spokiem!emotion

1. KATE MORGAN - HOTEL DEL CORONADO. Hotel del Coronado ir satriecoša Viktorijas laikmeta stila kūrorta viesnīca pašos Kalifornijas dienvidos. Viesnīca bija darbojusies četrus gadus, kad 1892. gada 24. novembrī tajā iebrauca jauna sieviete vārdā Keita Morgana. Uz to brīdi sieviete, acīmredzot, bija ļoti slima, un vēlāk parādījās baumas, ka sievieta iedzērusi lielu devu hinīna, lai tiktu vaļā no nevēlamās grūtniecības. Ir maz iemeslu domāt, ka viņa bija zaudējusi prātu, tapēc, kad 29. novembra vakarā viņu atrada uz viesnīcas verandas ar šautu brūci deniņos un blakus esošu ieroči, to ātri norakstīja uz pašnāvību. No tā brīža dīvaini fenomeni tiek novēroti viesnīcā: dīvaini trokšņi, gaismas, kas ieslēdzas un izslēdzas, un pat Viktorijas laika sievietes spoks. Manas vīzītes laikā, šai viesnīcā, nekas pārdabisks nenotika, visi mani pētijumi, kurus es veicu pamatojoties uz citu cilvēku stāstiem nevainagojās ar panākumiem, varbūt tāpēc, ka šie stāsti vienmēr nāca no „drauga paziņas”, varbūt tapēc, ka no tiem laikiem viesnīca tika paplašināta un pārbūvēta. Nezinu, man grūti spriest.

2. STENLIJA VIESNĪCAS SPOKS (GHOSTS OF THE STANLEY HOTEL ) . Ja Jūs izlemtu apstāties Stenly viesnīcā, Kolorādo, tad ieslēdzot TV savā viesnīcas numuriņā uz 42 kanālu, Jums būtu iespēja noskatīties manu visu laiku mīļāko filmu „The Shining”, neatkarīgi no diennakts laika vai gadalaika vai jeb kādiem citiem apstākļiem, to rāda visu laiku. Nekā pārdabiska, tikai iedvesmas mājiens kādam jaunam Stīvena Kinga stāstam. Darbinieki ziņoja, ka esot dzirdējuši trauksmainas ballītes skaņas no dārza deju zāles, lai gan tajā brīdī tur neviena neesot bijis. Bērnu jautrās balsis viesnīcas gaiteņos, lai gan tuvumā nebija ne viena paša bērna. Daudzi viesi stāstija, ka redzēja spocīgas cilvēku figūras savās istabās - vienkārši stāvam un skatāmies. Šķiet, ka ceturtais stāvs ir visu aktivitāšu centrs. Tiek uzskatīts, ka viens no spokiem ir Lords Dunravens, kas bija iepriekšējais zemes īpašnieks. Viņu var bieži redzēt, skatamies no 407. istabas loga.Viņš arī pārsvarā tiek vainots par dārglietu un citu vērtīgu mantu pazušanu no viesnīcas numuriņiem.

3. BRŪNĀ LĒDIJA (THE BROWN LADY) . Reinemhola (Raynham Hall), Norfolkā, Anglijā ir mājvieta visu laiku slavenākajam spokam, kura fotogrāfiju izdevās uzņemt. Tādu vārdu viņa ieguva dēļ tā, kā vienmēr parādās greznā, būnā, brokāta kleitā. Pastāv uzskats, ka tā ir Lēdija Dorotija Velpola (Dorothy Walpole), Sera Roberta Velpola (Robert Walpol) māsa. Viņa nomira 1726. gadā, mīklainos apstākļos. Īsi pēc tam, viņas gars tika manīts klīstam pa māju. Lai gan kopš foto uzņemšanas 1936. gadā, ziņojumi par tās sastapšanu ir drastiski mazinājušies, pirms tam šādi ziņojumi tikuši saņemti no diezgan cienījamiem avotiem. Populārākais ziņojums ir no majora Loftusa (Major Loftus), kurš 1849. gadā apmetās Reinhemholā uz nakti. Viņš un kāds viņa draugs vārdā Hokinss (Hawkins) novēroja kādu dāmu brūnā tērpā, kura pagaisa tiklīdz majors tai centās tuvoties. Apņēmības pilns, majors atgriezās tajā pat vietā nākošajā naktī un viņam izdevās viņu satikt vēlreiz. Šoreiz viņš patiesi nobijās, jo, kad ielūkojās viņai sejā, acu vietā saskatīja tikai divus caurumus. Šermuļus uzdzen...

4. CLIFTON HALL. Ja Jums ir lieki 2.75 miljoni mārciņas, tad Jūs varat kļūt par greznā Kliftonas muižas īpašnieku, kas atrodas Notinhempšīrā, Anglijā. Šīs celtnes pirmsākumi ir meklējami tālajā 11. gadsimtā. Šī muiža bija Kliftonu ģimenes īpašumā no 13.gs. līdz pat 1958. gadam. Tad tā partapa par skolu, tad citu skolu, tad vēl vienu, tad par viesnīcu ar luksusa apartamentiem, līdz beidzot tā kļuva par Anvara Rašida (Anwar Rashid) un viņa ģimenes rezidenci. Šajā mājā ir 17 guļamistabas, 10 vannasistabas, 10 uzņemšanas telpas, sporta zāle un kinoteātris. Ak, jā un protams daži spoki. Rašida ģimene sastapās ar neizskaidrojamiem fenomeniem, saskārās jau pirmajā naktī, kuri izpaudās kā klauvēšanas skaņas un vīrieša balss, kas jautājā: „Sveicināti, vei šeit kāds ir?” Kādu nakti, kad Rašida sieva Nabila devās lejā uz virtuvi uzsildīt pienu, viņu 18. mēnešus vecajam dēlam, viņa ieraudzīja vecāko meitu sēžam iepretim televizoram un nekādi nereaģējot uz mātes jautājumiem. Dīvaina sajūta pārņema Nabilu un viņa ātri aizskrēja uz meitas istabu, kur atrada viņu mierigi guļam gultā. Rašids, spoku vajāts, aizmuka no mājas pēc 8 mēnešiem.Lai gan Rašida ģimenes liecība ir pati svaigākā un visvieglāk pieejamā, taču meklē informāciju dziļākā pagātnē, tad tā ne ar ko neatšķiras no Rašida vārdiem. Tika dzirdētas balsis, bērnu raudāšana, klīda baumas, ka vienā no istabām kura no iekšpuses bija aizmūrēta ar ķieģeļiem un nepieejama, varēja redzēt sievieti, kas kravā mantas.

5. BALTĀ LĒDIJA (THE WHITE LADY) . Šis ir Filipīnu spoks. Baltās lēdija, ir neapstrīdami visizplatītākais spoka stereotips pasaulē un attiecībā uz Filipīnām, tā ir tikai viens no daudziem viņu milzīgajā sarakstā. Mans pētijums mani noveda pie diviem atšķirīgiem viedokļiem. Viens uzskats ir tāds, ka tā ir visparastākā blēdība, taču es labāk pieturēšos pie otrā, izplatītākā viedokļā, ka tu kaut kas ir! Cilvēki stāstīja, ka ir redzējuši sievieti baltās drēbēs, gariem melniem maties un bez sejas klīstam pa ielu. Silts ieteikums nebraukt naktī pa šo ceļa posmu, bet ja nu ikkurāt vajag, tad tikai ar masīnu, kas pilna ar pasažieriem. Acīmredzot tukšs aizmugurējais sēdeklis ir tas, kas piesaista šo kundzīti. Laikam jau viņai ļoti patīk spoguļoties atpakaļ skata spogulī un ieviest šausmas braucējos.

20 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
1. Tieši tajā dienā kad viņu atrada, ir mana dzimšanas diena :0
0 0 atbildēt