local-stats-pixel fb-conv-api

Puma punku4

71 0

Puma punku tulkojuma nozīmē pumas vārti. Tā ir sena pilsēta vai iespējams osta kas atrodas Bolīvijā natālu no slavenās alvas pilsētas Tiavanakas. Puma Punku atstāj šokejošu iespaidu-monoliti ir izsvaidīti pa visu teritoriju it ka kads šo vietu pirms ilgiem laikiem būtu uzspridzinājis.Monoliti no andezīda, diorita un granīta sver no 22 tonnam līdz 1000 tonnam.Visi tie ir precīzi apstrādāti un pulēti. Pa kādu 5 m garu monolītu stiepjas tieši 6 mm platra un 12 mm dziļa rene. Lielie akmeņi ir līdz 43 m garumā, 7 m platumā un ap 1 000 t svarā. Tādu objektu pārvietošana sirmā senatnē dzen zinātniekus strupceļā. Diorīta, granīta un andezīta bloki ir apstrādāti, noslīpēti un nopulēti. Dažus mm dziļas rievas precīzi iesrādātas to virsmās. Nelieli, bet dziļi caurumi, apstrādātas šķautnes, akmens kubi – tas viss šodien būtu ticis iespējams izveidot tikai ar modernām ierīcēm: urbjiem, cietsakausējuma frēzēm, ar dzesējamām rotācijas mašīnām un tērauda šabloniem.

          Gandrīz visiem Puma-Punku akmeņiem ir neizskaidrojama spēja novirzīt kompasa bultiņu uz ziemeļiem. Pavisam fantastiski šis efekts izpaužas pie vienas atstatu stāvošas būvdetaļas ar pieciem ārkārtīgi precīziem ierobojumiem. Ievietojot kompasu pirmajā nišā, bultiņa novirzas par 5 grādiem. Katrā nākamajā nišā šis lielums dubultojas: 5–10–20–40–80. Šo fenomenu aprakstījis Hartvigs Hausdorfs un Dr.Johans Fībags, esot pilsētā 1996.gada 25. februārī. Izskatās, ka uz visām šīm būvdetaļām iedarbojusies augstfrekvences strāva. Ir hipotēze, ka šai bluķī bijuši izvietoti pieci virknē saslēgti transformatori, kas šai bluķī darbojušies ļoti ilgi, radīdami elektromagnētisku efektu, kas joprojām ir izmērāms.

           Arheologi nav varējuši pārvarēt kārdinājumu un daudzas izmētātās būvdetaļas bez kādas sistēmas saslējuši rindās.
Puma – Punku atrodas Mēness templis. Tas būvēts no milzīgiem 130 t akmeņiem, kurus veda no 10 km attāluma. Patlaban ir veikti izrakumi tikai pie austrumu sienas, pārējās sienas ir neattīrītas. Templī ir tunelis, kas iet no piramīdas virsotnes slīpi no divām pusēm ziemeļu un dienvidu virzienos. Šis tunelis tiek apzīmēts kā „drenāžas kanāls.” Rietumu pusē templim atrodami ir akmeņi ar sešskaldņu šūnām. No šūnām pa akmens virsmu aiziet 7 smalkas rievas. Viens tāds akmens ir ar izmēriem 70 X 28 X 18 cm, viņa galā slīpi izurbta caurejoša atvere. Šādu akmens bloku funkcija ir pilnīgi neskaidra.

  

« 1  2  3 »
71 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Interesanti!

15 0 atbildēt

Ļoti patīk šāda tipa raksti. Par cik atsaucas uz manām studijām (ne arheoloģiju :D ), tad ļooti interesanti palasīt ko papildus :)

Laikam pašam ar kādreiz būs jāsāk rakstīt kas tāds :D

1 0 atbildēt

Ja patīk šādas lietas iesaku noskatīties filmu: "Ancient Aliens" tur stāsta par šo visu un vēl vairāk ļoti interesanta, vienīgais nevajag slēgt āra no sākuma, jo pirmās 10 minūtes dzenā pīles un neko tādu īpašu neizstāsta :)

1 0 atbildēt

mana hipotēze - NLO nolaišanās bāze vai kkas tamlīdzīgs.

1 0 atbildēt