local-stats-pixel fb-conv-api

Planēta X13

50 2

1980to gadu sākumā astronomi pamanīja Nibiru, kas tobrīd atradās Saules sistēmas nomalē. To lieliski varēja novērot ar infrasarkano staru teleskopiem Kuipera joslā. Tagad šis debesu objekts tuvojas Zemei un 2012. gadā sasniegs Saules sistēmas iekšējo reģionu. Ko tas nozīmē mums? Nibiru jeb Planētas X tuvošanās izsauktie efekti būs grandiozi, piedevām, dažus no šiem efektiem var izjust jau šodien. Miljoniem, pat miljardiem cilvēku ies bojā zemestrīcēs, no bada, karos un milzīgu Saules izvirdumu rezultātā.

Vai tiešām eksistē šāda planēta? Nedaudz ieskatīsimies zināmajos faktos.

Planēta X eksistē jau sen. Sākumā šīs X planētas statusā pabija Neptūns, vēlāk daudzus gadus šo titulu "valkāja" Plutons.

1843. gadā Džons Koučs Adamss, britu matemātiķis un astronoms pētīja Urāna orbītas novirzes un secināja, ka ir jābūt astotajai planētai, kas novirza Urānu no tā orbītas. Vēlāk tika atklāts Neptūns, kas riņķo ap Sauli 30 AV attālumā.

Arī Neptūna orbīta nebija stabila. 1930. gadā atklāja Plutonu, kas šobrīd tiek dēvēts par plutoīdu. Planēta X bija atklāta. Vēlāk gan konstatēja, ka Plutona un tā pavadoņu kopējā masa ir pārāk maza, lai šī objektu sistēma būtiski ietekmētu Neptūnu. Planētas X medības turpinājās.

Pēc vairāku gadu spekulatīvām teorijām un vēsturiskās izpētes, sāka uzskatīt, ka lielais debesu objekts, kuru astronomi mēģina atrast, ir liela planēta vai pat maza zvaigzne. Vārdu Nibiru "uzraka" Zakharijs Sitčins, kas nodarbojās ar ārpuszemes civilizāciju ietekmes uz agrīno cilvēci pētīšanu un popularizēšanu.

Nibiru jeb 12tā planēta ir hipotētiska planēta, kas ir minēta seno šumeru kultūrā, kas pastāvējusi no 6000 līdz 3000 gadam pirms mūsu ēras. Pamatojoties uz šumēru rakstiem un atstātajiem arheoloģiskajiem pieminekļiem, Sitčins secināja, ka viņi ir kontaktējušies ar citplanētiešu rasi, kas dzīvo uz Saules sistēmas 12tās planētas, kas pietuvojas Zemei reizi 3600 gados. ... šobrīd gan Saules sistēmā ir 8as planētas.

Nav nekādu arheoloģisko pierādījumu, kas liecinātu, ka Nibiru ir meklētā planēta X. Tomēr "bojāejas sludinātāji" ir atraduši, ka sakritības ir pietiekami vērā ņemamas, lai varētu uzskatīt, ka senais astronomiskais objekts traucas Zemes virzienā pa orbītu, kas ir izteikti ekscentriska.

1983. gadā NASA IRAS (infrasarkano staru astronomiskais satelīts) "atklāja noslēpumainu objektu", kas atrodas Saules sistēmas nomalē, tikai 540 AV attālumā. Pasaules mediji ātri uzķēra šo sakritību un tajos parādījās ziņas, ka mistiskā planēta X ir beidzot atklāta. Patiesībā, astronomiem tobrīd nebija skaidrs, kas ir šis objekts, kas redzams infrasarkanajos staros. Tika izteikti minējumi, ka tā ir ilga perioda komēta, planēta, tālu esoša jauna galaktika vai brūnais punduris. Uz pēdējo varbūtību uzķērās visvairāk laikrakstu, pasludinot, ka Saules sistēma patiesībā ir dubultzvaigžņu sistēma un tās nomalē riņķo brūnais punduris.

"Objekts ir tik noslēpumains, ka astronomi nezina vai tā ir planēta, milzu komēta, tuvu esošs zvaigznes aizmetnis, kas nekad nekļūs par zvaigzni, vai tāla galaktika, kas tikko sākusi veidot savas pirmās zvaigznes un to ieskauj biezs putekļu mākonis," 1983. gada 30. decembrī rakstīja Tomass O'Tūle no Washington Post.

Ko rakstīja paši astronomi? "Tiek apsvērti vairāki kandidāti identifikācijai, ieskaitot Saulei tuvu sistēmu, galaktiskus un ekstragalaktiskus objektus. Tālāka izpēte infrasarkanajos un cita garuma viļņos varētu sniegt papildus informāciju, vai arī rastos nepieciešamība pēc cita skaidrojuma," tika rakstīts 1984. gada Astrophysical Journal Letters izdevumā.

Lai arī IRAS tiešām saskatīja objektu infrasarkano staru spektrā, nebija nekāda pamata apgalvot, ka tas tuvojas Zemei. Baumas turpināja plesties plašumā. Kad 1985. un 1987. gadā IRAS zinātieki publicēja atklājumu kopsavilkumus, medijiem tie nešķita interesanti, jo nesolīja gaidītās sensācijas. Lielākā daļa novēroto objektu izrādījās jaunas galaktikas. Viens objekts bija tā saucamā "infrasarkanā cilpa", kas tika konstatēta starpgalaktiskajā telpā. Izrādījās, ka IRAS nebija novērojis nevienu objektu Saules sistēmas nomalēs.

1992. gadā planētas X meklējumi un hipotēzes uzplaukst ar jaunu sparu. "Neizskaidrojamas novirzes Urāna un Neptūna orbītās liecina par lielu objektu ārējā Saules sistēmā, kura masa 4 līdz 8 reizes pārsniedz Zemes masu, un kas riņķo pa izteikti izstieptu orbītu 11 265 408 000 km attālumā" teikts yowusa.com Interneta lapā. Rakstā tiek citēts it kā NASA paziņojums, lai gan togad NASA ziņās nekas tāds neparādījās. Vienīgais sensacionālais, līdzīga rakstura paziņojums bija par pirmā transneptuniālā objekta (TNO) atklāšanu, kuru tobrīd nodēvēja par 1992 QB1. Tā diametrs ir 200 km. Kubevano klases objekts atrodas Kuipera joslā, kas stiepjas no 30 līdz 55 AV attālumā aiz Neptūna orbītas. Šajā zonā atrodas nu jau bijusī planēta Pluto. Šie objekti neapdraud Zemi un tuvākajā laikā strauji netaisās pamest savas orbītas, lai 2012. gadā ietriektos Zemē.

Kopš tā laika Neptūna orbītas novirzes tika uzskatītas par novērojuma kļūdu ... un vairāk netika novērotas. Nav izslēgts, ka Kuipera joslā atrodas lielāki objekti par Plutonu, bet nav nekāda pamata domāt, ka Zemei tuvojas kāds milzu objekts. Pat dīvainās Pioneer anomālijas nevar izskaidrot ar Nibiru eksistenci.

Laikraksti un to lasītāji tomēr ļoti mīl sensācijas un ātri vien tika celta gaismā ziņa par IRAS mistisko objektu, kas 1984. gadā atradās 50 miljardus jūdžu atālumā. Daudzās Interneta lapās un avīzēs varēja lasīt, ka Planēta X tuvojas, jo tagad tā redz atrodas tikai 7 miljardus jūdžu attālumā. 8 gadu laikā tā bija paspējusi nolidot 43 miljardus jūdžu! Nibiru piekritēji aprēķināja, ka tā Zemi sasniegs 2012. gadā. Dažos aprēķinos, kuri parādījās Zetatalk Interneta lapā, figurēja pat 2003. gads, kurš, kā mēs redzam, tomēr nepiepildījās.

Vai tiešām tas ir tas pats objekts? 1984. gada iespējamais brūnais punduris, kas sver kā 15 līdz 80 Jupiteri kopā un 1992. gada objekts, kas 4 līdz 8 reizes pārsniedz Zemes masu? Ja 1984. gada dati ir pareizi, tad objekta masa tobrīd ir bijusi 4770 līdz 25 440 Zemes masas kopā. Ir diezgan apšaubāmi, ka 8 gadu laikā var notikt tik liels masas zudums planētai.

Viens no interesantākajiem un absurdākajiem Nibiru pierādījumiem ir atrodams 1987. gadā izdotajā New Science and Invention enciklopēdijā bērniem, kur sadaļā par kosmiskajām zondēm tiek paskaidrots kā zondes var izmantot jaunu planētu atklāšanā. Ignorējot rakstu un apskatot tikai attēlu, tiek apgalvots, ka NASA jau sen zin par Nibiru eksistenci, jo "enciklopēdijā tā rakstīts".

Kāpēc mēs nevaram redzēt Nibiru, ja jau tā atrodas tikai 4 gadu attālumā no Zemes? 1995. gadā Zetatalk paziņoja, ka Nibiru būs redzama 2001. gada nogalē, lai gan tikai "mācīta acs to spēj saskatīt." Vēlāk "redzamība" tika precizēta, ka planētu varēs saskatīt tikai ar teleskopu. Tad šis brīdis pakāpās līdz 2002. gada vidum. Šobrīd cilvēki varot redzēt šo planētu ar neapbruņotu aci. Zetatalk Interneta lapā ir liels klāsts šo redzējumu. Cik tie ir pamatoti, spriediet paši.

Daudzi uzskata, ka NASA, ASV valdība un zinātnieki visā pasaulē slēpj Nibiru eksistenci, lai lieki nesatrauktu cilvēkus un iedzīvotos uz viņu rēķina. Astronomi - amatieri, uzmanieties, jo arī jūs noteikti iesaistīs šajā pasauli aptverošajā krāpnieku tīklā, kas slēpj patiesību!



50 2 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.starpace.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

2010.gadā vidū, neatkarīgais zinātnieks grīnpīs saka ka šitais ir mega-ultra-oversized buļļkaks. nekas tev nebūs. :D

4 0 atbildēt

''jā zemestrīcēs, no bada, karos un milzīgu Saules''

 

Un tad tā, šamējais atnāks, ar saviem planētas iedzīvotājiem un uzsāks karu?

 

Buļļkaks.

3 1 atbildēt

Teica tak kad 2000gadā būs pasaules gals :D

2 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru "kadam ir  normala informacija par sho sudu... "  emotion

1 0 atbildēt

Miljoniem, pat miljardiem cilvēku ies bojā zemestrīcēs, no bada, karos un milzīgu Saules izvirdumu rezultātā.

Kāds te sakars kariem un badam, kur tādu huiņu vispār var izdomāt?

 

1 0 atbildēt
KT avatarsKT

8 gadu laikā tā bija paspējusi nolidot 43 miljardus jūdžu.

Tad ar kādu ātrumu viņa lidot :D. Ja, tik ātri, tad tam video nevar ticēt, ja viņa ieskries zemē, tad cauri izies :D

1 0 atbildēt

Es pagrabā paslēpšos!!!Nogaidīšu līdz beigsies!!! 

1 0 atbildēt
oyo avatarsoyo

taksh buus un miers, tur nav ko baidiities  ;)

0 0 atbildēt

neticu

0 0 atbildēt

 

labs raksts, es gan zinu ka ir viena planēta, tb pundurplanēta, ja nemaldos, kura pietuvojas mums reizi pāris tūkstošos gadu, bet jebkurā gadijumā viņai nav nekāda sakara ar bojāeju, cik izkaitļots samā tiek bik tālāk pa plutona orbītu :)

0 0 atbildēt

Nebūs nekāda pasaules gala! Vienkārši NASAi tagat jāpierāda tas, ko ir izdomājuši dažādi cilvēki, un vēl pie tam bez argumentiem. Brīnums, ka šeit vēl starp citu netika pieminēts Maiju kalendārs :D

0 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " kadam ir  normala informacija par sho su... " Zemu kritis esi , akdievs.

0 1 atbildēt

Izcils video! emotion  pat bail sametās... !  emotion

0 1 atbildēt