local-stats-pixel fb-conv-api

Piektdienas īpašā konspirāciju teorija - Viduslaiki nekad nav bijuši!12

Ir piektdiena un piektdienā daudziem patīk kārtīgāk atpūsties, varbūt mazliet iedzert, varbūt ko citu padarīt. Tad nu piektdienai par godu viena plašāk izvērsta konspirāciju teorija, pēc, kuras sanāk, ka viduslaiki jeb kā tos vēl mēdz dēvēt "tumšie laiki" nekad nav bijuši.

Teorijas nosaukums ir Fantoma laika hipotēze (Phantom time hypothesis) un tās autors ir Heriberts Illigs, kurš pamatus teorijai lika 1991. gadā. Šīs teorijas ideja ir tāda, ka laika periodi vēsturē, jo īpaši agrīno viduslaiku laiks Eiropā (614. - 911. gads) neeksistē un tā ir bijusi sistemātiska kļūda, kuru mēģināts noslēpt. Illigs tic, ka tas noticis caur faktu maiņu, neprecīzu atspoguļojumu un dokumentācijas kā arī fizisku pierādījumu viltošanu.

Illiga hipotēzes pamati sevī iekļauj:

1. Arheoloģisku pierādījumu trūkums, kurus droši var datēt ar iepriekš norādīto laika periodu (614. 911. gads) pēc radiometriskas un dendrohronoloģiskās metodes izmantošanas un saņemtajiem neadekvātajiem mērījumiem.

2. Romiskās arhitekturās klātbūtne 10. gadsimta Rietumeiropā. Šis tiek ņemts vērā kā pierādījums, ka varēja paiet mazāk kā pus gadu tūktsotis koš Romas Impērijas krišanas un iekļauj sevī Karolingu periodu, iekļaujot tādu personību kā Kārlis Lielais un konspirāciju kuru ierosinājis Otto III un Pāvests Silvestrs II.

3. Neatbilstības starp Jūlija kalendāru, kuru izveidoja Jūlijs Cēzars un īsto kalendāru. Moderno Gregora kalendāru izveidoja un tautu ar to iepazīstināja 1582. gadā, neprecīzajam Jūlija kalendāram būtu jāveidojās nobīdei 13 dienu apmērā starp to un īsto kalendāru. Tā vietā astronomi un matemātiķi, kuri strādaja priekš pāvesta Gregora atklaja, ka sabiedriskajam kalendāram nepieciešami labojumi tikai par 10 dienām. No šī Illīgs secina, ka "pēc Kristus ērā" ir ierēķināti aptuveni 3 gadsimti, kuri nekad nav eksistējuši. Tā, ka ja ticam šobrī dzīvojam 18. gadsimtā. Gribi tici, gribi netici.

333 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Es vēl ticētu, ka kāds no Senās Ēģiptes periodiem varētu neeksistēt, bet ne jau laika posms salīdzninoši tik nesen. Ir virkne dokumentisko liecību par šo laika posmu dažādās Eiropas vietās. Šādas "teorijas" ir liekamas vienā maisā ar teorijām, ka Mēness ir citplanētiešu kosmosa kuģis un pirms 1000 gadiem šeit nemaz nav atradies.

7 0 atbildēt
Nu tad jau var arī teikt vispār tādas pagātnes nav bijušas. Dzīvot mēs šeit sākam vien 19gs un viss pirms tam ir safabricēts, jo neviens tak tur nav ne dzīvojis ne redzējis un kā jau teicu tas viss ir safabricēts, pat tavas vecvecvecmamas bildes nav īstas. Viss ir pavisam nesen tik uztaisīts. Ja ir par ko padomāt kad naktis miegs nenāk. 😂😂
7 1 atbildēt

Ziniet, man arī vakardiena... vai nu rāli bija, vai  tika pazaudēti kā viduslaiki  emotion emotion Paradokss! emotion 

3 0 atbildēt
Interesanta teorija, ir par ko padomāt
2 0 atbildēt

Teorērtiski tas, protams, ir iespējams. Taču kam tas būtu bijis vajadzīgs ? Beidzās 614.gads un tagad kāds izdomāja, ka nākamais būs nevis 615.gads, bet 911.gads. Pēc tam pārliecināja visus viņam pievienoties un skaitīt gadus pēc jaunās sistēmas. Ak jā, un tad vēl centās noslēpt faktu, ka gadu skaitīšanā izlaisti 300 gadu.

0 0 atbildēt

https://www.youtube.com/watch?v=rOg7Oh2vS6M ;   te ir nesena vēsture ko nemāca skolā. šīs ēkas ir viss rīgas cents arī

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Fufelis
0 1 atbildēt