local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaule bez cilvēkiem17

Lielākā daļa no Jums visticamāk ir domājusi par pasaules galu, it īpaši 2012. gadā. Bet vai esat domājuši kas notiktu, ja no Zemes pēkšņi pazustu visi cilvēki?

Kas īsti notiktu ar pasauli pēc mūsu pazušanas?

Ar šo rakstu piedāvāju virspusēji ielūkoties pasaulē, no kuras būtu izzuduši cilvēki.

305 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Šo rakstu kaut kur lasīju, bet tāpat labs. (nav iespējams izsekot visiem spoku rakstiem) emotion 

8 0 atbildēt

nav gluži taisnība visam:

1. vēja ģeneratori strādās tik ilgi, kamēr strādās bremzes, jo sāls ir tajā, ka ģenerators izšķīst pie liela vēja, jo nespēj saglabāt līdzsvaru, jo nav iespējams nobalansēt propelleru spārnus.

2. elektrība daudz kur pazustu bet ne visur, jo automātika atslēgtu mazsvarīgos patērētājus.

3. daudzas AES atrodas upju, ezeru, jūru krastos, līdz ar to, ūdens neiztvaikotu, un stieņi atdziestapmēram 2-2,5 gadu laikā. pie tam, psrs RBMK reaktori automātiski apstātos, jo tiem nokrīt stieņi, kas aptur reakcijas, problēmas būtu reaktoros, kur jaudas palielināšanai izmanto plutoniju, piemēram fukušima.

4. ja jau 20 gadu laikā nekas nav nokritis, tad arī gada laikā nenokritīs. Satelīti ir uzstādīti tā, ka tie bez ietekmes saglabā lietderīgo orbītu apmēram 20-25 gadus, pēc tam paši sadeg zemes atmosfērā. Un ja jau MIR stacija nenokrita līdz zemei, tad kur tādi punduri kā satelīti.

5. debeskrāpji sabruktu jau pēc 30-50 gadiem, jo pirmie izbirst logi, uzreiz tiek iekšā mitrums, un sākas pastiprināta korozija, jo mūsdienu betons ir šrots salīdzinot ar romiešu betonu. 300 gadus var dot ēkām, kurās nav metāls.

6. pēc 10000 gadiem būs lielās monolīta celtnes - rašmora kalns (tas ar tiem asv prezidentiem), hūvera dambis (nevada), piramīdas (ja nebūs apraktas zem smiltīm), un visas kalnu pilsētas, jo ir minimāla ietekme.

7. stikls sadalās 20000-25000 gados, ūdenī vēl ātrāk noārdās. Plastmasai vajag 100000 gadi. Pēc 50 000 000  gadiem neviens nezina, kas būs, jo kontinenti kustās, un kas ir šodien, pēc tik daudziem gadiem Rīgas drupas atradīsies 10km kalna galā.

8 0 atbildēt
Bez cilvēkiem šai pasaulei būtu tikai labāk...
6 0 atbildēt

Labs raksts! emotion 

4 0 atbildēt

bet es to nekadi nespēju pārbaudit. sanak kā sērija -kābūtu ja būtu. Un vispār,ja manis nav, tad man jau vienalga

4 0 atbildēt
Pa Nathional Geographic gāja laba filma par šito tēmu..
3 0 atbildēt
Kāpēc mēs domājam par kautko kas nekad nenotiks...?
6 3 atbildēt

Droši vien, ja nebūtu skatījusies filmu Zero population būtu lielākā sajūsmā, tur viss pakāpeniskāk (secīgāk) uzskaitīts.... bet ir ok, plusiņš ir arī no manis

3 0 atbildēt

Ticama iespējamība, bet uz Zemes gan nekas nepaliktu.

2 0 atbildēt

atceors, ka skatijos fimu pa šito...labs raksts, bet varēji aprakstīt smalkāk

2 0 atbildēt

nu ar tām AES var gadīties tā, ka lielie suņi vairs nekādos baros neskries, bet būs nosprāguši no radiācijas. Kas to lai zina, vai AES ir kāda aizsardzība gadījumā, ja tās vairs neviens nekontrolē.

+ ja skatās 1miljonu gadus tālā nākotnē, tad noteikti atlidos šeti kāds lielāks asteroīds un sašķaidīs te visu pamatīgi.

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Tāpēc,ka cilvēks ir pārāk gudrs lai izmirtu.
0 1 atbildēt