local-stats-pixel fb-conv-api

Par vilkačiem. No pirmsākuma līdz mūsdienām.10

572 0

Kultūras visapkārt pasaulei stāsta leģendas par šīm radībām pie ugunskura. Āzijā ir pat tīģerveidīgie un lapsveidīgie cilvēki. Āfrikā ir nīlzirgveidīgie, krokodilveidīgie un hiēnveidīgie. Dienvidamerikā klīst mīti par jaguārveidīgajiem cilvēkiem. Indiāņi tic ādu mainītājiem.

Eiropeiskais vilkacis, saukts arī par likantropu, ir modernās popkultūras izgudrojums. Tā pirmsākumi slēpjas antīkajos laikmetos pirms rakstītās vēstures, bet tā loma ir mainījusies cauri gadsimtiem. Likantropija sākās kā sods, kļuva par dāvanu un tagad tiek uzskatīta par lāstu.

572 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Kapec pilnigi atskirigam tautam ir lidzigas legendas ?Ta noteikti nav nejaushiba.Butu verts papetit tuvak.

12 0 atbildēt
Ideala lasamviela no pedeja laika spoku gara darbiem emotion
8 0 atbildēt

Izcils raksts! Tas dod vielu pārdomām!emotion

5 0 atbildēt

Lielisks raksts emotion

4 0 atbildēt
Raksta pilnībai derētu pievienot latviešu ticējumus par vilkačiem, vilkaču priedi. Ne mazāk interesanta lasāmviela. Bet tā - labs raksts. Plusiņš no manis.
2 0 atbildēt

Raksts interesants, uzzināju daudzko jaunu. Vienīgais maza ģeogrāfiska piebilde - Gevaudana latviski būtu Ževodāna, vismaz tā literatūrā esmu lasijis. Bet pārejais okey. Liels Tev + emotion 

0 0 atbildēt
Par vilkaci var pārvērsties- naktī, mežā jāizģērbjas plikam, jāiesprauž dibenā smilga un jāizlien caur koka sakni. Tad parvērtīšoties. /Latviešu tautas ticējums/
0 0 atbildēt

a man {nedomāju, ko rakstu} es tankā. 

0 6 atbildēt