local-stats-pixel fb-conv-api

Mazliet no mistikas par Titāniku1

Labs vakars, spoki. Šovakar pastāstīšu mazliet par Titānika katastrofu. Neuztraucieties jūs nesagaida vēstures stunda vai arī Valentīndienas ikgadējais -skatāmies Titāniku ,ēdot saldejumu un raudot filmas beigās. Pastāstīšu mazliet par mistiskām lietām,kas saistās par un ap Titānika katastrofu.

Iesākšu gan ,tomēr, ar nelieliem vēstures faktiem - priekš tiem,kam piemirsies un tiem,kas varbūt par Titāniku zin tikai un vienīgi no filmas . Titāniks bija okeāna laineris kuru uzcēla 20.gs pašā sākumā un savā pirmajā braucienā tas devās 1912.gada 14. aprīlī. Kuģis bija iesaukts par nenogremdējamo,taču nelaime notika jau pirmajā reisā saduroties ar aisbergu kuģis nomira un no aptuveni 2200 pasažieriem bojā aizgāja 1500 ,jo trūka glābšanas laivu. Par šo kuģi pēc tam ir rakstīti daudzi misticismi,un atrasti itkā pareģojumi par tā bojā eju. Pāris no tiem pieminēšu šeit.

1.Ar Titāniku tika vesta Amenhotepa IV laika pareģes mūmija. Tās mūžīgo mieru sargājuši seno ēģiptiešu svētie amuleti. Tā kā mūmija bija ļoti vērtīga drošības un labākas saglabāšanās labad to novietoja tuvumā kapteiņa komandtiltiņam. Kā apgalvoja vācu publicists F. Vanderbergs, mūmiju sargājis sens ēģiptiešu burvju lāsts. Taču,kā apgalvo šis pats publicists, Titānika, kapteinis Edvards Smits esot redzējis mūmijas seju,kas licis strauji mainīties kapteiņa uzvedībai: mainīt kuģa kursu,peldēt pārāk ātri un ignorēt ieraudzīto aisbergu,kā arī pavēle par glābšanos tika sniegta novēloti. Vandergbergs šo visu uzskata par sekām tam,ka kapteinis ingorējis seno burvju aizliegumu.

2.Cita interesanta,savā ziņā mistiska lieta ir par pareģojumiem par Titānika bojāeju, vēl pirms tā uzbūvēšanas. Jau 1892. gadā žurnālists U. Stids publicējis stāstu :" No Vecās pasaules uz Jauno", kurā vēstīts par laineri,kas okeānā uzņem pasažierus,kuri atrodās ūdenī,jo to kugis pēc sadursmes ar aisbergu ir nogrimis un glābšanas laivās nav pieticis vietu. Interesanta sagadīšanās (vai pareģojums) - stāstā nogrimušā kuģa kapteini arī sauca Edvards Smits, tāpat kā tas,ka paša stāsta autors arī atradās uz Titānika un gāja bojā,neaimzirstot faktu,ka Titānikam tāpat kā stāstā minētajam kuģim pietrūka glābšanas laivu un vietu tajās. Cits pareģojumu atgādinošs romāns tika uzrakstīts 1898. gadā - jūrnieks Morgans Robertsons uzrakstīja par grezna kuģa Titāns bojāeju. Arī tajā kuģa kopējais iespējamais pasažieru skaits 3000, kugim 3 dzenskrūves, tas sadurās ar aisbergu un nepietiek glābšanas laivu.

Cilvēkiem arī bija sajūtas,ka Titāniks nav drošs. Jau iepriekš minētajam Stidam,kāds mācītājs esot rakstījis vēstuli viņu lūdzot atteikties no brauciena., otrais Titānika inženieris Kolins Makdonalds 3 reizes atteicies no norīkojuma,juzdams ko nelāgu.

Katram atliek ticēt ,ka kas tāds ir bijis un cilvēki tīši vai netīši pareģojuši nākotni,vai tieši pretēji to visu noliegt un saukt par safabricējumu.

136 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

 

0 0 atbildēt