local-stats-pixel fb-conv-api

Mana filozofija..36

354 0

Es jau pēdējos 5 gadus mēģinu salikt pa plauktiņiem jautājumus, kuri man nav saprotami un izvirzu savas teorijas par dažādām, cilvēkiem neizprotamajām lietām. Lūdzu jau iepriekš piedošanu par gramatiku, pēdejos pāris gadus pārsvarā runāju tikai krieviski,tāpēc esmu piemirsusi mazliet latviešu gramatiku ;) ....

Cilvēki kuri nemīl filozofēt un paskatīties uz pasauli no citas puses,lūdzu nelasīt šo rakstu , jo lielākā daļa komentāru būs skeptiski.

Ja redzēšu pozitīvas atsauksmes un plusiņus, uzrakstīšu vēl kaut, ko. Tas ir tāds mazs ievads, lai zināu jūsu viedokli.

354 0 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000

Protams, par šīm tēmām cilvēkam nav zināma pareizā atbilde (nav novērojams, nomērams, atkārtojams) 

1. Neticu dvēselei. garam utt... Mēs esam bioloģiskas mašīnas un katra tomēr savādāka, dēļ smadzeņu uzbūves, dzīves pieredzes, nekas dabā nav vienāds. Mēs nomirsim un šī dzīve beidzas, kā ar laiku izdeg kvēlspuldze.

Bet ticu, ka pastāv paralēlās pasaules, jeb ģenētiksi pārmantotas citu cilvēku atmiņas, pamatojos uz to, ka pārāk bieži piedzīvoju Deja Vu.

Ir bijušas cilvēku liecības, kad, visbiežāk pēc galvas traumām, pēkšņi spēj darīt to, ko nekad iepriekš nav darījis, (piem. runāt svešā valodā, pārzināt svešās profesijas darbu, jeb parādās pēkšni mākslinieciski talanti). Šī varētu būt tā cilvēku atmiņu pārdzimstība (slikta karmas, dvēseles pārdzimšanas impretācija). Nav dvēseles, bet gan dzīvē uzkrātais informācijas kods, ko nodod saviem pēcnācējiem, takā maza daļa tevis (atmiņas nervu impulsi...) pārdzimst citā. Unikāla parādība, teicami novērojama dzīvnieku pasaulē, kad nebrīvē uzaudzis, zin no kā jāuzmanās, kas jādara savvaļā, Dzīvnieku instinkts.

Dievam neticu, ticu, kad iespējams ir kāds mums nesaprotams, AUGSTĀKS spēks, būtne kā izcelsme ir no visuma citas daļās, kas noraugās uz mums, bet noteikti ne tā kā Bībelē, rakstīs, Kristietība vispār manuprāt lielākie cilvēku meli. Drīzāk uzskatu, ka šī būtne - augstākā, kas ietekmē mūs, ir citu planētu rase. Mēs esam, skudras aiz stikla bioloģijas stundā.

Uz visuma lielumu, robežu grūti teikt, iespējams mums tas nav saprotams, jo neatbilst mums pieņemtajiem fizikas likumiem, tā pat kā melnie caurumi, kur laiks palēlinās un gravitāte pieaug. To izpēte varētu sniegt jaunas atbildes un jautājumus. Menlons caurumus, saistu arī par iepriekš minēto paralēlo pasuli, tas ir kā apgriezts spogulis, ar pretēju laiku, notikumi tur rit citā ietekmē tāpēc ja tur ir otrs es, tas piedzīvo savādāku notikumu atpoguļojumu, bet mūsu prāti, atmiņas ir kāda veidā vienoti, tā rodas mūsu Deja Vu.

gribēju īsi, sanāca gari...

12 2 atbildēt

1. jā, čaula pazūd, dabūsi citu vai pastāvēsi citā formā. Ar to enerģijas "charge" ko būsi uzkrājis pa iepriekšējas dzīves laiku.

2. jā, tā ir vienota sistēma, kur Sātans ir viens gals, jeb simbolizē tukšumu un ir pielidzināms skaitlim 0.0 , un otrs gals ir Dievs jeb pilnība, kas simbolizē lietas ar 1.0. Un mēs paši, cilvēki, esam kaut kur pa vidu vērtību ziņā, katram pašam ir iespēja krist zemāk vai celties augstāk... Tur droši vien vēl plašākus salīdzinājumus vajadzētu, lai to saprastu.

3. Tu mini par visuma bezgalību, bet es ar "bezgalību" saprotu vēl plašāk - pasaule ir bezgalīga scenāriju variantu telpa, pa kuru Tu vari lavierēt, balstoties uz savu izvēli un citiem apstākļiem. Tu vienkārši no visiem iespējamiem variantiem gravitējies kādam konkrētam savas dzīves variantam. Tur darbojas klāt "law of attraction' jeb pievilkšanās spēks, un tas ar šo variantu telpu "šujas" kopā noteiktā veidā.

Visi, kas sūdzas, ka viņiem neveicas un apkārtējie ir slikti - patiesībā tas ir ar ļoti konkrētu un eksaktu iemeslu - problēma patiesībā ir pašā cilvēkā, kuru viņš visbiežāk nevar vai negrib ieraudzīt. Kad cilvēks sapratīs šo te problēmu un būs kaut ko iemācījies + reāli rīcībā mainās, tad arī situācija uzlabojas. Bet to nevar saprast, ja cilvēks dzīvo "materiālo vērtību kastītē" un neko citu neredz.

8 0 atbildēt

Ja nu visums ir kadas fiziskas butnes dns ? ko tad ? emotion emotion

5 0 atbildēt

Kamēr mēs domāsim tikai kā fiziskas būtnes, tikmēr arī nesapratīsim daudzas lietas, kā piemēram to vai ir sākums un beigas...un ka visums ir bezgalīgs utt.

5 1 atbildēt

Par dzīve pēc nāves: pēcnāves dzīve eksistē tikai tad, ja pieņem faktu, ka eksistē dvēsele... Bet balstoties uz faktiem un loģiski izvirzītiem argumentiem, dvēseles eksitence tiek noliegta...

Par visumu: ja ir zināšanas astrofizikā, tad jautājums par sākumu un beigām vairs nav tik mulsinošs. Ir jau izvirzītas daudzas teorijas par  daudzdimensionākām visuma plaknēm un telplaiku...

3 0 atbildēt

2. Nav labā un ļaunā, līdz to neizšķir taisnība.. Katrā labajā ir kripatiņa sliktā, katrā sliktajā ir kripatiņa labā. 

 

Mana filozofija.. 

3 0 atbildēt
Autor foršs raksts un viss kārtībā ar gramatiku..bet nepadodies,turpini rakties pēc patiesības! Cienot tavu individuālo uzskatu sistēmu,aiciju vienkārši aizdomāties par sekojošu paradoksālu ideju : Iedomājies ka pastāv bezgalīgs "viss kas ir" un bezgalībai nevar apvilkt kontūru,nav 2.bezgalības vaine? Bet kā lai tā bezgalība "ir" ja tai nav mijiedarbības punkta? Ja tā sevi sadalīs 2ās daļās ,tā vairs nebūs bezgalība ,un kas tad būs tas starp tām 2.daļām? Bezgalīgs tukšums? Vai tukšums "ir"? Ja nu tukšums ir ilūzija,kura ļauj bezgalīgo piedzīvot kā atdalītu pašu no sevis? Te nu rodas duālisms (google)Sanāk ka viss ir 1 ,tai pašā laikā tu taču redzi ka lietas ir itkā atdalītas viena no otras.."itkā".. Sanāk ka katra individuāla lieta ir bezgalības individuāla ekspresija! Ir tāda ideja kā fraktāļi(google) Holistiskais,universsālais apziņas lauks(g)Metafizika!(g)Atgriežoties pie tavas filosofijas - kas notiek kad tu nomirsti? Analoğisks pretjautājums - a kas notiek kad tu guļot sapņo sapni un pamodies? Kas notiek ar to tevi kas bija sapnī? Un vai sapnī tu zini par citu sapni kuru sapņoji citā naktī? Ko tu ieguvi no sapņa? Ko tu ieguvi kad skatijies pa tv kādu filmu un izjuti tās lomas ko spēlēja aktieri? Ja nu tava dvēsele ir individuāli fraktāls bezgalības fragments kas reinkarnējas dažādās formās ,piem.fiziskajajā formā lai būtu individuāla un piedzīvotu relatīvās lietas no jauniem skatpunktiem,interpretācijām.
2 0 atbildēt

Agrak vai velak cilveks nonak pie tamlidzigam domam-atzinjam.Cits agrak ,cits nedaudz velak, cits varbut pavisam velu vai pat vispar nekad,jo paspej nomirt atrak,pirms sacis tik talu aizdomaties....Raksturigi,ka cilveka domas laika gaita var mainities,papildinaties uzkrajoties zinasanam un pieredzei.Kas 15 gadu vecuma likas tragedija ,pec 25gadiem izsauc smieklus, jeb otradi.Tapat domas par esamibu.Cilveks, kursh no bernibas audzinats dzili religiozs ,var dzivi pabeigt ka parliecinats ateists,vai ari kljut vispar par kadas sektas locekli.Viss atkarigs no vinja dzives,piedzivojumiem un pardzivojumiem, dazreiz pati dzive dod ,,grudienu,, noteikta virzienaa.Man tadu ,,grudienu,, deva Deinekas dokumentala filma,,ATMINJAS PAR NAKOTNI,,.Brinums ka PSRS laikos vispar ko tadu atljavas paradit.Ta nu sanak ,ka visu laiku esmu interesejies par cilveka esamibas un visuma noslepumiem.Mekleju atbildes gramataas,kuras nemaz tik viegli nevareja dabut.Ari tagad  interese nav zudusi un ir patikami ,ka lielaka dalja  no ta visa  nu jau ir zinatniski atzita.Katram pasam  javeido savs Pasaules uzskats,un nevajag baidities no kljudam,jo kljudities ir cilvecigi.....

2 0 atbildēt

pirmkārt - tie kuri tic ka ir tāda lieta kā dvēsele, tiem var visu izskaidrot un tā justies mierīgi, bez zinātniska pamatojuma. tie kuri ko tādu nevar pieņemt - lai tic kam grib, ka ir tikai ķermenis, šī dzīve, un tas arī viss, viņi arī jutīsies apmierināti jo cieši aptīsies ar savu uzskatu. tie kuri meklē patiesību - tie agrāk vai vēlāk to atradīs un pieņems par savu.

no miršanas brīža nav jābaidās, tu neko tur nevari padarīt, tāpat jebkurš aiziet uzreiz, bet no kā ir jābaidās ir dzīves sekas un problēmas kas noved līdz fiziskam un garīgam stāvoklim ka ''drīz miršu'' tāpēc labāk neuztraukties. mans viedoklis ka pēc nāves tikai daudz kas sākas, un labi ja tu esi visu ko vajag iemācijies. lai gan ja tu nomirsti pēkšņi vai negaidīti (pašnāvība, slepkavība, nelaimes gadijums) un esi bijis vēl spējīgs dzīvot, tad ''dvēselei'' ir apjukums un tā paliek te uz zemes, šad tad pietuvojoties cilvēku uztverei.

ir labais un sliktais, tas ir skaidrs, bet cik daudz, kur un kā, tas pašam jāzina. gluži kā melnbaltajā fotogrāfijā - viss sastāv no balta un melna, bet pārsvarā viss ir pelēkos toņos. dzīvē kaut kam ir jātic lai nejustos tik nedroši. cilvēki var tikai minēt kas ir pareizi kas nē, pārsvarā trāpot pareizi, bet to kas tiešām ir patiess uzzināt ir praktiski neiespējami. 

visums ir superīga lieta un ja nav ko darīt tad var prātot kas būtu vēl vairāk kā visums, laikam jau nekas, ir tikai visums, nekas cits, jo tas sevī jau ietver visu. un dzīvība uz citām planētām noteikti ir. katrs kurš par to padomā var tā secināt. pagaidām pieņemu ka visumam bija sākums un tas kaut kad radās, tādēļ arī kaut kad beigtos. taču laiks kā tāds ir ļoti sarežģīta un elastīga lieta kuru apzīmē mūsu uztvere, tāpēc pieļauju to ka varētu būt iespējamas visuma būtībai citas alternatīvas kā piemēram tas nekad nav sācies un nekad nebeigsies. vai iet uz riņķi vai citos virzienos. patlaban zinātnieki uzskata ka visums izplešas un tam ir robežas, kā arī ir izveidota visuma karte, taču mans prāts, bez labiem skaidrojumiem vēl pilnīgi neizprot kādā veidā cilvēciņi kas dzīvo uz dažu tūkstošu kilometru lielas bumbas, kuri pirms pus gadsimta nezināja kas ir internets un nevar izpētīt to kas ir 10 km zem kājām vai ūdenī, varētu tik precīzi izveidot karti ar pilnīgi visu kas ir triljonu kvadriljonu kilometru attājumā. nu labi ar satelītiem un teleskopiem var izpētīt tuvākās galaktikas.... utt.

karoče jābūt konkrētiem jautājumiem lai iegūtu precīzākas atbildes. 

3 1 atbildēt

Piekrītu tikai 3 , un jā man patīk filozofēt emotion

1 0 atbildēt
Pasaule ir viss,kam tu tici... emotion
1 0 atbildēt

Padalīšos ar savu filozofiju:

Pārdomas un cerības uz dzīvi pēc nāves parasti ir tiem cilvēkiem, kuriem kaut kā pietrūkst šajā dzīvē!

Centies nodzīvot šo dzīvi skaisti, lietderīgi un pilnvērtīgi, lai pats būtu apmierināts un nepaliktu kādam kautko parādā!

Ja visu darīsi daudzmaz pareizi, nekādas muļķīgas pārdomas "pēdējās milisekundās" prātu "nečakarēs"... Nomrisi apmierināta un laimīga...

Tālāk tad jau redzēs... emotion

Otras izdevības var nebūt...

2 1 atbildēt

Par 4. Mana teorija: Bija lielais sprādziens, kura laikā visums sāka izplesties. Tagad rodas vairāki melnie caurumi un turpinās rasties līdz paliks tikai melnie caurumi. Tad stiprāks melnais caurums ievilks sevī vājākos līdz paliks viens melnais caurums.

Tākā melnis caurums praktiski ir liels gravitātes lauks, kura centrā ir super liela masa, kas to lauku rada un piesaista vēl vairāk masas, tad secinu, ka beigās paliks viena liela masas bumba, kas turpinās sevī vilkt iekšā pats sevi līdz.... atkal eksplodēs. Un cikls sāksies no jauna.

Itkā pati izpīpēju, bet domāju, ka kāds zinātnieks to sen, sen jau ir izpīpējis un kaut kur klīst šāda teorija ar viņa vārdu.

1 0 atbildēt

Vēl par kosmosu gribēju piebilst, ka visums manā skatījūmā ir kā sfēra, kurai tā pat kā rinķim sākums un beigas ir vienā un tajā pašā vietā un visās vietās vienlaicīgi! Un tas nevar iekļauties mūsu salīdzinoši aprobežotajā saprātā

0 0 atbildēt

Par bībeli runājot, Bībele sākumā tika radīta, kā vesturiska grāmata kas atspoguļotu dažāda laika svarīgus notikumus un citas lietas no kurām varētu mācīties. Pēc tam bībele tika pārakstīta, ļoti liela daļa svarīgas informācijas izņemta, un tik pat liela daļa iegrozīta tā, lai ar tās palīdzību reliģija varētu pakļaut cilvēkus. Bet nedrīkst noliegt, ka tomēr no bībeles var daudz ko mācīties, atmetot tās lietas, ko reliģija ir tajā ielikusi, jo bībele māca, kā dzīvot saskaņā ar sevi un citiem.

0 0 atbildēt

2. teorija ir kas līdzīgs IN un JAN jo arī tajā stāsta par to ka labajā ir daļa ļaunā un ļaunajā daļa labā. tādēļ Dieva un Sātana apvienojums vienā ir kas ļoti līdzīgs. Ja mēs neizjustu ļauno nezinātu,kas ir labais, vienkārši neprastu to novērtēt un saprast. Tāpat arī par dzīvi. Un par bībeles pretrunām pilnīgi varu piekrist, jo lai gan esmu kristīta, tomēr Dievam kā tādam neticu, ja nu vienīgi kā tādam kā spēkam... varētu jau sākt filozofēt tālāk, bet divos naktī tas nav labākais ko darīt emotion

0 0 atbildēt

sry par gramatikas kļūdām. ātri rakstu.

0 0 atbildēt

reliģijās nekā laba nav. visi kari izņemot  WW I UN WW II bija dēļ reliģijām

0 0 atbildēt

Lasu es visādas šitādas teorijas... Un mati ceļas stāvus!!!

Cienītie līdzpilsoņi- sākat taču draudzēties ar veselo saprātu!

Katrs muļķis, kur nu vēl paranoidāls šizofrēniķis, savas dzīves laikā var izdomāt tūkstošiem apsurdu teoriju!!! Tas taču ir bezjēdzīgi- izdomāt teorijas?!?

Vajag paņemt kādu saturīgu teoriju un to beidzot PIERĀDĪT!!!

Vai arī netērēt savu un citu cilvēku laiku, pēc principa- Labāk būtu ēdis... emotion

0 0 atbildēt
Mana teorija , vai nav vienalga kas bus. Tapat mus visus edis tarpi
0 0 atbildēt