local-stats-pixel fb-conv-api

Mana filozofija 2...4

163 0

Es otro daļu sāku rakstīt daudz vēlāk nekā bija ieplānots un domāju kā, lai piestrādā pie orģinalitātes..

Filozofija, manā sapratnē ir pasaules redzējums un sapratne kuru mēģinu formulēt. Tāpēc pārdomu vietā rakstīšu atziņas ...(kā arī iekļaušu mazus fragmentus pārdomu.)

163 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

1. Protams, nodarboties ar pašsuģestiju reizēm ir labi, bet panākt pilnīgu sajūtu par citādu realitāti ir sarežģīti. Tas parasti notiek ilgā procesā (piemēram, reliģiski cilvēki pavada ilgu mūža daļu, lai stiprinātu savu ticību un tiešām reāli sajustu, ka par viņiem rūpējas augstāks spēks. Tajā brīdī daudzi gan viņus pasludina par jukušiem prātā), bet pateikt sev, ka ārā ir vasara, vairāk skaitītos kā domu novirzīšana no realitātes, nevis jaunas realitātes veidošana. Līdz kam tādam nonākt ir grūti, jo ir viena lieta pateikt sev, ka ir vasara, un otra - pateikt to savām maņām, nervu sistēmai un visiem pārējiem smadzeņu darbības procesiem, pār kuriem mums nav kontroles. Iemācīties kontrolēt ko tādu, pār ko māte Daba mums nav devusi nekādu varu, ir ļoti grūti, ja ne neiespējami. Teikt sev kaut ko un īslaicīgi, pavisam nedaudz noticēt ir kas pilnīgi cits.

2. Lai cik dažādas domas un pārdzīvojumi mums katram nebūtu, mēs kā cilvēki esam pārsteidzoši līdzīgi. Līdz ar to, ieliekot personu līdzīgā kontekstā un dodot tādus pašus stimulus, ir liela iespēja tomēr nodot to, ko esi jutis vai domājis.To ļoti labi saprot mākslinieki, rakstnieki, mūziķi; viņi spēj izdomāt, kā cilvēkam nevis iedēstīt domu (kas nav fiziski iespējams), bet kā likt cilvēkam nonākt pie tās pašas domas caur savu mediju. Skatītājs sevi personificē ar radītiem tēliem, iejūtas to ādā, izjūt līdzīgas emocijas.. un kādā brīdī saprot, ka ir "ievilkts" stāstā. Emocijas, ko viņš izjūt, ir butaforiskas, viņš tās izjūt, bet tās nepieder tikai viņam - tās pieder jebkuram, kurš lasa un iedziļinās šajā darbā. Tāpēc reizēm šķiet, ka ir tik neinteresanti klausīties citu cilvēku sapņus - tas ir notikumu atstāsts, tev nav ne jausmas par visām sīkajām niansēm, kas noveda pie tā nenormali interesantā, skaistā sapņa. Ja sapņu stāstnieks tā vietā uzrakstītu grāmatu, uzgleznotu gleznu vai sacerētu dziesmu, vai, vislabāk, izdarītu to visu, viņš vairāk pietuvotos savas domas parādīšanai visā tās pilnībā. Ko ar to vēlos pateikt - ir mākslas darbi, kuros tā vai tā daudz ko nosaka skatītāja interpretācija, bet pietiekami iedziļinoties, daudzos darbos tiešām var redzēt un, galvenais, izjust autora pārdzīvojumu un domas. Galu galā, pie tā radoši ļaudis nerimstoši ir strādājuši kopš cilvēces kultūras pirmsākumiem.. rezultāti ir, un tas ir neiedomājami skaisti - iegrimt cita cilvēka savādajās, iepriekš neapjaustajās domās. Starp citu, tas ir viens no iemesliem, kāpēc vispār daudzi cilvēki kļūst par māksliniekiem vai rakstniekiem.

3 0 atbildēt

ne tik liels ka tu

0 0 atbildēt
NaV*
0 0 atbildēt