local-stats-pixel fb-conv-api

Man ir bail...16

308 0

Dzīve piedāvā daudz iespēju, bet, neskatoties uz to, kādu dienu tā beigsies. Apziņa, ka beigas pienāks tūlīt un nāve ir tepat aiz stūra, liek mainīt uzvedību. Tu ieraugi pasauli košās krāsās un vēlies izbaudīt vēl pēdējo mirkli. Varbūt tā jutās cilvēki viduslaikos, rīkojot dzīres mēra laikā.

Bailes no slimības izraisītas nāves ir kļuvušas par kultūras sastāvdaļu. Potenciālajiem draudiem tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, kas dažkārt jau robežojas ar hipohondriju un masu paniku. Masu medijos cilvēkiem piedāvā visu iespējamo informāciju (ekspertu izteikumi, aculiecinieku novērojumi un apraksti no notikumu vietas) par slimības uzliesmojumu vai kādu citu notikumu, kas var apdraudēt veselību. Vai šajā gadījumā var runāt par apzinātu rīcību, lai uzturētu baiļu atmosfēru? Labi uzrakstīts stāsts lasītājam ļauj iejusties tajā un notiekošo attiecināt uz sevi. Varbūt tāpēc ir tik svarīgi aculiecinieku piedzīvotais, lai gan stāstu, ar kuru nevar identificēties, būs grūti pārdod. Tomēr regulāriem katastrofu stāstiem ir arī citas sekas. Man ir bail...

308 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Vēl nedzimušu dvīņu pāris sarunājas mātes vēderā.  „Saki man, vai tu patiešām tici, ka pastāv dzīve pēc piedzimšanas?“jautā viens dvīnis otram.  „Jā, pavisam noteikti! Šeit iekšā mēs augam un kļūstam stipri, gatavojoties tam, kas būs ārā“, atbild otrs dvīnis.  „Man šķiet, ka tās ir muļķības!”saka pirmais. Nevar taču būt dzīve pēc piedzimšanas – kā tad tā varētu izskatīties?“  „Tik precīzi jau es arī to nezinu. Bet tur noteikti būs daudz gaišāks nekā šeit. Un varbūt mēs skraidīsim apkārt un ēdīsim ar muti?“  „Šitādas blēņas es vēl neesmu dzirdējis! Ar muti ēst, kas par traku ideju! Mums taču ir nabas saite, kas mūs baro. Un kā tad tu gribēsi skraidīt? Tam taču nabas saite ir daudz par īsu.”  „Tomēr es domāju, ka tas noteikti izdosies. Viss būs vienkārši nedaudz savādāk.”  ”Tu maldies! Neviens no tiem, kas piedzimuši, taču nav atgriezies. Ar piedzimšanu dzīve beidzas un punkts.”  „Es tev piekrītu, ka neviens nezina, kā izskatīsies dzīve pēc piedzimšanas. Bet es zinu, ka tad mēs redzēsim savu Māti un viņa par mums rūpēsies.”  „Māti??? Tu taču neteiksi, ka tici Mātei? Nu kur tad viņa īsti ir?”  „Nu šeit – mums visapkārt. Mēs esam un dzīvojam viņā un caur viņu. Bez viņas mēs nemaz nevarētu pastāvēt!”  „Muļķības! Neko no tādas Mātes es neesmu jutis, tātad viņas nemaz nav.”   

12 0 atbildēt

Es no nāves nebaidos,tas nav visa beigas,tās ir tikai durvis uz citu eksistenci!

3 0 atbildēt

Planēta ir pārapdzīvota, tāpēc daba sāk samazināt cilvēku skaitu. Vispirms izmirst labklājības valstis - eksperiments „Visums -25" ar pelēm pierādīja, ka ideāli piemērota vide iznīcina dzīvību. Nav stimula vairoties, jo nav konkurences un apdraudējuma. Protams, dažādas slimības palīdz. Kas attiecas uz bailēm no Nāves, tās ir briesmīgas tik ilgi, kamēr nav redzētas briesmīgākas lietas. Cilvēki, kuri piedzīvojuši klīnisko nāvi, vairs nebaidās no Nāves, tāpat arī smagi slimie cilvēki, kas mokās, piemēram, ar vēzi (eitanāzijas jautājums). Līdzīgi ir ar cilvēka psihi, piemēram,  gadiem ilga nepiepildīta mīlestība cilvēku var izmainīt tik ļoti, ka mainās raksturs, temperaments, un cilvēks pāraug visas bailes (Nāve tāds sīkums vien šķiet, salīdzinot ar pārciestajām mocībām).

2 0 atbildēt
Visus mūs beigās sagaida viena alga - mūžīgais miegs šajā pasaulē un, iespējams, pamošanās citā. Kāpēc no nāves jābaidās? No nāves baidās tie, kuri baidās kaut ko nepaspēt, kuri jūtas nerealizēti un vēlas sevi pierādīt, kamēr var... Cilvēki aizmirst, ka nāve var iestāties jebkurā sekundē. Un arī tiem, kuri ir uzkundzējušies šai planētai un paverdzinājuši tautu... Protams, kamēr neizgudros reģenerāciju vai mūžību. Nāve ir tikai pārejas posms no viena nsolēpuma citā un vecās informācijas nomaiņa pret jaunu kā arī veco sienu nojaukšana un jauno būvēšana... Nevajag baidīties mirt, bet vēl jo vairāk, nevajag baidīties dzīvot, ko diemžēl, dara lielākā daļa. Nevajag žēlot mirušos, jāžēlo dzīvos, lai gan daži dzīvi esošie ir pelnījuši ātrāk ieņemt zemes vannas...
2 0 atbildēt
Jo tā ir PRASĪJU ļoti daudz upuru. Pag, tu esī tā gripa??!!
1 0 atbildēt
Par tavu saprātu vēl varētu ļoti pastrīdēties...
0 0 atbildēt

 emotion 

0 1 atbildēt