local-stats-pixel fb-conv-api

Linkolna un Kenedija nāve6

Sveiki , spoki. Līdzīgi kā vakar iegriežos ar rakstu ,kurš ir no mazmazdrusciņ vēstures un mazdrusciņ no mistikas plaukta. Šoreiz kārta divām slepkavībām, par kurām pat mūsdienās joprojām tiek veidotas konspirācijas teorijas. Divas slepkavības ASV, divi noslepkavoti prezidenti - Ābrahams Linkolns un Džons Ficdžeralds Kenedijs.

Iesākumam mazliet no vēstures par katru no slepkavībām.

Sāksim ar senāko,tas ir Linkolna slepkavību. Ābrahams Linkolns bija Amerikas Savienoto Valstu sešpadsmitais prezidents. Viņš ir slavens ar savu iesauku "Godīgais Eibs" un trīspadsmito labojumu. 1865. gada 15. aprīlī Linkolns vērojis izrādi Forda teātrī ,kur to nošāva populārais aktieris Džons Vilkss Būts.

Savukārt, Džons Ficdžeralds Kenedijs bija Amerikas Savienoto Valstu trīsdesmit piektais prezidents. Kenedijs bija ļoti populārs, vēsturē palicis ar to,kā stajies pretī Padomju Savienībai Karību Krīzes laikā 1962. gadā. 1963.gada 22. novembrī pret Kenediju tika veikts atentāts. Par vainīgo tika atzīts Lī Hārvijs Osvalds, kuru 2 dienas vēlāk nošāva Džeks Rūbijs.

Un tagad, kad vēsture ir apskatīta ķersimies pie šīsdienas mistikas porcijas. Katrā lielas figūŗas slepkavība var atrast konspirācijas teorijas pie tām es neķeršos klāt,taču ap šīm slepkavībām žurnālisti, vēsturnieki un entuziasti ir atraduši vairākas interesantas sakritības. Šīs saktritības var likties muļķīgas, var likt aizdomāties un kļūt par cēlonim konspirācijām. Iesāksim ar to, ka abu noslepkavoto prezidentu pēctecis bija ar Uzvārdu Džonsons (Endrū pēc Linkolna un Lindons pēc Kenedija) . Abu pēcteču dzimšanai starpā ir 100 gadi (attiecīgi abi dzimusi 1808. un 1908 gados) Abu prezidentu uzvārdos angļu valodā ir 7 burti ( Lincoln un Kennedy, savukārt abu prezidentu slepkavu vārdos un uzvārdos angļu valodā ir piecpadsmit burti (John Wilkes Booth un Lee Harvey Oswald) .

Linkolns tika nogalināts Forda teātrī, bet Kenediju Ford automašīnā. Policijas priekšniekam laikā,kad prezidents bija Linkolns uzvārds bija Kenedijs. Abus prezidentus ievēlēja tieši ar simts gadu starpību - 1860. un 1960. gados.

Abiem prezidentiem viņa prezidentūras laikā nomira dēls. Linkolnam bija sekretārs vārdā Džons, bet Kenedijam vārdā Linkolns. Abi sekretāri esot mēģinājuši nelaimes dienā atrunāt no došanās prom,Linkolnu no teātra un Kenediju no brauciena uz Dalasu.

Abas slepkavības notika piekdienā. Abi tika nošauti no mugurpuses ar šavienu galva. Būtss šāva teātrī un centās paslēpties noliktavā, bet Osvalds šāva no noliktavas un centās noslēpties teātrī. Abus uzbrucējus nogalināja pirms tiesas.

Ticēt vai neticēt šādām sakritībām,meklēt kopsaucējus, vai tikai izbrīnīties par vēstures sakritībām ir katra paša izvēlē. Ceru, ka patika lasīt.

214 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Jaunākajā X cilvēku filma ir interesanta versija par Kenedija nāvi emotionD
5 0 atbildēt

Reinkarnācija? Bet nu jā, dīvaini, dīvaini. Vajag papētīt dziļāk.

1 0 atbildēt

kāds sakars ar PSRS?

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

pirmais koments juhuuuuu bet raksts interesants.

1 2 atbildēt