local-stats-pixel fb-conv-api

Kurcveila pareģojumi26

98 4

Sveiki spoki!

Raksts par futorologu Reimondu Kurcveilu.

Viens no potenciālā pasaules pārvaldītāja lieluzņēmuma Google vadoņiem Reimonds Kurcveils nācis klajā ar paziņojumu, ka jau tuvāko desmit gadu laikā parādīsies dators, kuru nebūšot iespējams atšķirt no dabiskas izcelsmes dzīva sarunas biedra (tā dēvētais "Tīringa tests"). Savukārt jau grāmatā "Garīgo mašīnu ēra", kas sarakstīta 1996. un 1997. gadā, viņš publicējis 108 pareģojumus par iespējamiem nākotnes attīstības scenārijiem līdz 2009. gadam, no kuriem, kā tagad tapis skaidrs, precīzi bijuši 89 pareģojumi. Par vēl 13 pareģojumiem speciālisti strīdas, lai gan atzinuši, ka pēc būtības arī tie uzskatāmi par precīziem. Tātad faktiski paliek tikai seši Kurcveila pareģojumi, kas nav attaisnojušies. Jāatzīst - tas nav daudz, patiešām.

98 4 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

prognozes interesantas. es piedzimu padomju savienībā, dzirdēju vecākus stāstot kāds brīnums bija melnbaltā tv nomaiņa uz krāsaino, es pieredzēju brīdi, kad parādījās uz galda uzliekami datori, internets, sociālie tīkli...un man ir tikai pāri 30. es ar interesi vēroju savus bērnus un domāju kādā pasaulē dzīvos viņi...esmu par progresu, par tehnoloģisko attīstību, par progresu. bet mani arī biedē teorija, ka datori pārspēs cilvēkus, pārņems vadību. to es negribētu, bet uz to iet.

10 0 atbildēt

Cita starpā jau 1989. gadā Kurcveils publicēja pareģojumu par to, ka 2020. gadā pasauli pārvaldīs vienota pasaules valdība...

Ja būtu vienota pasaules valdība tad būtu miers vismaz un nevajadzētu karot tie tik būtu jauki laiki emotion

5 1 atbildēt
Es labāk nošaušos, nekā dzīvošu uz planētas, kur visu nosaka dators un cilvēks pats ir dators.
5 1 atbildēt

Nah tādu nākotni....

2 0 atbildēt

Pie urologa aizej?

2 0 atbildēt

Principā vienā no viņa nesenākajiem paziņojumiem bija, ka singularitāti varētu sasniegt jau pirms 2030.

2 0 atbildēt

Tik nu ļoti labs raksts 

2 0 atbildēt
Cilveeki vienmeer buus paaraaki par datoru... Nu ok dators spees izdomaat daudz ko atraak nekaa cilveeks beet ir jau arii taada lieta ka cilveeks ir unikaals un mees cilveeki veel iisti pasi neapzinaamies muusu robezas... Jebkuraa gadiijumaa cilveeks vienmeer paarspees datorus un ko cilveeks ir speejisradiit speej arii izniicinaat... (neciesu robotus)
2 1 atbildēt
Neizklausàs pēc pareģojumiem, bet gan pēc paredzējumiem.
1 0 atbildēt

interesants raksts:)

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Aizraksti adminiem, lai uzliek par orgu!

Labs raksts ;)

0 0 atbildēt

.. dzīvos TRULU pilnvērtīgu dzīvi, jo super roboti ar mākslīgo intelektu visu izdomās un darīs.. Interesanti, diez vai viņi arī dvēseli utt uzkonstruēs, par to viņš klusē

0 0 atbildēt

ir tavas domas

0 0 atbildēt

kāds sakars?

0 0 atbildēt

Labāk tomēr komentārus dzēst, nevis visu rakstu, par to vismaz neņem punktus nost.

0 0 atbildēt

kpc?

0 0 atbildēt

Nu ko atliek tikai viena iespēja, raksta dzēšana!

0 0 atbildēt

tad gan ;)

0 0 atbildēt

Kur tu biji ātrāk? es to rakstīju no viena žurnāla!

0 0 atbildēt