local-stats-pixel fb-conv-api

Kunstkamera34

280 9

Kunstkamera( Kunstkammer no vācu valodas- muzejs,retu eksponātu istaba)vai arī  antrapoloģijas un etnogrāfijas muzejs,kas nodēvēts Pētera Lielā vārdā.Pirmais šāda tipa muzejs krievijā,ko dibināja imperātors Pēteris Lielais Sanktpēterburgā. Tajā glabājās unikālas vēstures eksponātu kolekcijas,kas atspoguļo daudzu tautu vēsturi un likteni. Bet lielāko ties šis muzejs ir pazīstams ar savu ''kropļu'' kolekciju un anomāliju eksponātiem.

Liela daļa no šiem eksponātiem ir piederējusi Frederikam Ruijšam (Frederik Ruysch),kas dzīvoja no 1638-1731.gadam.Viņš bija anatomijas un botānikas profesors.Viņš izveidoja un izgatavoja unikālu anatomijas un embrioloģijas  kolekciju.1717.gadā Pēteris Lielais,kas nebija vienaldzģs pret šādām lietām,nopirka 937 eksemplārus no viņa kolekcijas.Ruijš,kas vāca savu kolekciju pusgadsimtu piekrita to pārdot tikai Krievijas caram.Viņš ticēja,ka tas būs īstais cilvēks,kas mācēs saglabāt šo unikālo kolekciju un varēs to nodot tālāk nākošājām paaudzēm.

Ruijša kolekcija.

 Kunstkameras lepnums Ruijša kolekcija,kas bija holandiešu anatoms. Pēteris iepazinās ar viņu 1698.gadā Nīderlandē,Ruijš tai laikā bija kļuvis slavens ar savu unikālo injekciju:viņš ievadija cilvēka ķermenī iekrāsojošu,cietējošu šķidrumu.Pateicoties šai metodei varēja saskatīt pat vismazākās orgānu sastāvdaļas.Šo unikālo''mākslas veidu'',kas nosaukta par ''Ruijša mākslu'',kā arī balzamēšanas noslēpumu viņš aiznesa līdz sev kapā.Viņa balzamētie eksponāti izskatījās gluži kā dzīvi. Savus šedevrus viņš glabāja vai nu sasā veidā,vai burkās pildītās ar spirta uzlējumu.Lai eksponāti izskatītos estētiski un patīkami viņš tos iekrāsoja un izdekorēja izmantojot ziedu krelles un krāsvielas.Viņa laika biedri to uztvēra gandrīz kā 8.pasaules brīnumu. Viņa eksponāti demonstrēja tajā laikā populāro dzīves strauju ritumu un kā viņš pats teica,ka nāve ir visuvarenā dāvana cilvēkam.

Teratoloģijas kolekcija-cilvēki kropļi(anomālijas)

1718.gadā 13.februārī pēc Pētera pavēles tika sākta vākt kropļu kolekcija,tika sūtīti gan beigti gan dzīvi dzivnieki un cilvēki ar dažādām anomālijām.Teratoloģija tajā laikāskaitījās ne tikai aizraujoša ,bet arī izglītojoša,jo tā demonstrēja,ka anomālijas rodas arī bez nelabā iejaukšanās,ka mutanti un kropļi rodas dabīgā ceļā.(tā ir zinātne par kropļiem un anomālijā,mutantiem utt.)Ļoti augstu kunstkamerā tika vērtēti monstri,tāpēc tie šeit pieplūda lielā skaitā jo par to slēpšanu tika piespriests bargs sods.Turpat uz vietas tika veidoti no tiem eksponāti,atsūtītie materiāli tika apstrādāti un iebalzamēti.

Cilvēku un dzivnieku anomālijas tika uz šejieni sūtitas no visas Krievijas ,liela daļa kolekcijas ir saglabājusies arī līdz mūsdienām,tai skaitā divgalvainā teļa izbāzenis.

 

sorry diemžēl video no šī muzeja neatradu,bet nu kaut kas līdzīgs

« 1  2  3  4  5 »
280 9 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000
exe avatarsexe

Gribētos paviesoties tajā muzejā emotion ++Par rakstu!

4 0 atbildēt

negribeetu tur straadaat, itipasi naktii :D

3 0 atbildēt

es spēju noskatīties šīs bildes, bet dzīvē es tur nekad negribētu pabūt.....

2 0 atbildēt

aizejat uz musu pasu Anatomikumu, redzesot gandriz to pasu ;)

3 1 atbildēt

gribeetu uz turieni aizbraukt. 

2 0 atbildēt

Labu apetīti :D

P.S. Nr. 44. ir Casper (tas kurš spoks).

1 0 atbildēt

Ehh, ka varēji šo rakstu ātrāk uztaisīt, es vēl nesen taisīju prezentāciju par šo tēmu :)

1 0 atbildēt

Un šādi frīki arī dzimst dēļ pārāk lielas radniecības. Bet daži vsp ir unikums. Tur pat ciklops piedzimis...

1 0 atbildēt

ak mazād=s dvēselītes :(

1 0 atbildēt

pasaule ir tik...pretīga <3

1 0 atbildēt

emotion

1 0 atbildēt

Ei, šiten takš kalmāra brālis jāliek.. :?

Viņš arī dzīvo burkā.. :?

1 0 atbildēt

Kreivu val studnās par šito daduz stāstija

1 0 atbildēt

es gribeeju raktstiit ka esmu lasiijusi nevis pati raxtiijusi kaa biju pirmaja komentara piedod samuhljiijos meisteriiba

0 0 atbildēt

2min 14sec. wtfemotion

0 0 atbildēt

Atomikums 2 !

0 0 atbildēt

Daži eksponāti jau ir pārāk pretīgi. Uz turieni vairs braukt negribētu. 

0 0 atbildēt

par shito esmu rakstiiju kkad rakstu pasen jau un tur bija vairaak aprakstiits nekaa tev (bet vnl plusu esi dabuujusi), un tur bija aprakstiits siikak kaa taa kamera saka veidoties un kpc vinju vsp saka veidot lasiiju taa ka acis nevareeju atraut :D

0 0 atbildēt

Lovvvvve pictures!

0 0 atbildēt

Tajā 10. bildē kas tur kaut kāds kāposts iemests vai? :D

0 0 atbildēt