local-stats-pixel fb-conv-api

Izmaiņas no iekšpuses!!! Part 4.5

Šajā daļā mēģināšu uzrakstīt kādā veidā meditācija uzlabo dzīves kvalitāti pārāk gari neizplūstot.

1. Cilvēks jūtas možāks, enerģijas pilnāks un ir vajadzīgs mazāk miega. Uzreiz, gan jāpiezīmē, ka augļus no meditācijas var iegūt vienīgitad, ja meditē regulāri ikdienā. Teiksim, meditācijas retrītos iegūtais ir viena lieta, bet patieso labumu un progressu cilvēks iegūst no regulāras meditēšanas praktizešanas. Teiksim aizbraucot uz 10, 20, 30 un ilgāk dienu retrītiem tiek meditēts intensīvi pa 10-11 studām dienā. Meditācija iet pakāpeniski arvien dziļākā un dziļākā līmenī, bet bez ikdinas prakses, tas katru reizi būtu kā sāk +/- no nulles. Dalotos ar personisko pieredzi, tad mans miega ilgums no 8-9 stundām ir samazinājies līdz piecām un es jūtos labi izgulējies.

2. Jūsu attiecības ar apkārtējo vidi/cilvēkime kļūs daudz harmoniskākas. Attīrot savu prātu jūs aizskalosiet daudz netīrumus noprāta un tā vietā no cilvēka sāk starot miers un harmonija, līdzjūtība un līdzcietība pret apkārtējajiem cilvēkiem. Pie tā pat nav pārāk jāstrādā, tas nāk kā blakus produkts.

3. Jūsu darba spējas uzlabosies. Prāta koncentrēšanās spējas paliek daudz lielākas, bet patieso darba spēju pieaugumu dos MINDFULNESS (klātesamība, atrašanās tieši tajā momentā un dzīvošna tagadējajā mirklī, nevis pagātnē vai tagadnē)

4. Jūs uzlabosiet sociālo vidi. Katrs cilvēks ir daļa no sociālās vides un uzlabojot sevi, automātiski tiek uzlabota visa sociālā vide. Jūs īsti nevarat mainīt citus, lai kā arī vēlētos, bet varat notiekti mainīt sevi.

5. Jūs arvien mazāk un mazāk izniekosiet savu laiku. Ir tik daudz visādas nodarbes, kas vienkārši ir pilnīgi bezjēdzīgas un nedod pilnīgi nekādu labumu ar kurām cilvēki nodarbojās. Te pat nav vajadzīgs nekāds uzskaitījums. Ja cītīgāk pavēro, katrs tādas sevī var atrast. Meditācija liek saprast laika patieso vērtību un iemāca novērtēt katru doto momentu un izprast kā šo mirkli neizniekot.

6. Laimes un miera sajūta. Ikdiena cilvēkos rada stresu un saspringumu, kas negatīvi iespaido gan ķermeni, gan prātu. Lietas šķiet pelēcīgākas, skumjākas un neinteresantākas. Meditējot šis saspringums tiek aizskalots prom un cilvēks ir spējīgs skatīties uz lietām ar bērna acīm un priecāties pat par maziem sīkumiem.

Patiesībā šo sarakstu varētu turpināt diezgan garu. Cilvēka aizkaitinātība samazinās, dusmas samazināsies līdz izzudīs pavisam. Ego līmenis tiek samazināts un samazināts. Šīs visas un citas īpašības cilvēkos sāk vairoties un viena mijiedarbojoties ar otru uzlabo dzīves kvalitāti neatsverami. Un šīs ir tikai dažas no lietām. Ejot pa meditēšanas taku tālāk un tālāk ir daudzas lietas, kuras nāk klāt un kuras prasa ļoti ielgu meditācijas praksi. Par tām pašlaik nerakstīšu. Kaut vai tāpēc, ka tā vairs nebūs mana pieredze.

Bet, kā jau mnēju, lai gūtu kautkādu labumu no meditācijas, nepietiek to darīt vienreiz divreiz gadā. Tāpat ka ar citām lietām, kurās cilvēki gūst kādus sasniegumus, ir jāstrādā katru dienu. Pa velti šajā pasaulē nekas netiek dāvināts.

Lai jums jauks vakars!

72 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

 emotion 

1 0 atbildēt

Kā Tu nonāci līdz tam, ka vajag sākt meditēt, ja nav noslēpums?

0 0 atbildēt

Raksts tā kā TV-šops. Jūs beidzot būsiet izgulējies.. jūs pelnīsiet daudz vairāk, cilvēki jums smaidīs utt..

0 0 atbildēt