local-stats-pixel fb-conv-api

Izmaiņas no iekšpuses!!! Part 3.2

Gandža tagad ir gandrīz tik pat populāra kā alkohols. Ir pietiekami daudzi cilvēki, kuri lieto marihuānu un tajā pat laikā nodarbojās ar meditāciju, vai uzskata sevi par garīgi attīstītām personām. Arī es reiz tā uzskatīju un marihuānas lietošana ne tuvu nav sveša. Patiesībā gandrīz desmit gadus to lietoju ikdienā un es šeit nerunāju par pāris džointiņiem dienā. Tas bija tikai wake n bake. Tajā pat laikā ar draugiem filozofējām par, itkā, garīgām lietām un uzskatījām sevi par pārākiem nekā citi.

Marihuānai ir savs pluss un tā ir sava veida zāles, tur es piekrītu. Tā palīdz savā veidā atvērt prātu vai vismaz sktīties uz lietām savādāk nekā parasti, BET man arī ir jāsaka, ka marihuāna un NOPIETNA meditācija NAV savienojamas. Tās ir sava veida krustceles, kur abas iet pilnīgi pretējos virzienos.

Es uz reiz teikšu, ka es nekādā gadījumā nenosodu un pat daļēji saprotu, kāpēc cilvēki to lieto. Katrs pats sev ir saimnieks un atbildīgs par savu dzīvi. Nerakstu šeit pamācības dzīvē, bet gan cenžos izskaidrot meditācijas dziļāko jēgu.

Viens no veigsmīgas meditācijas pamatiem ir morāle un morāles normas. Tu nevari iet apkārt, dirsdams uz visiem vai slepkavot un izvarot cilvēkus un tajā pat laikā sagaidīt kautk kādus labumu no meditācijas. Viens no morāles principiem Vipassanas meditācijā ir nelietot intoksikantus. Un tas nav tikai iegribu dēļ. Tam ir savs loģisks pamatojums. Pirmārt intoksikanti neļauj tev strādāt ar zemapziņu. Tie vienkārši neļauj līdz tai nokļūt, lai arī cik izcila tev liktos tava koncentrēšanās. Intoksikanti rada sava veida vairogu, kas tevi itkā pasargā no ārienes. (cilvēkiem liekas ka viņi ir "cool guys" vai reāli parāki par citiem. Piemēram, kad lieto kociņu cilvēki jūtas ārēji neivainojami utt.) Bet tajā pašā laikā tas pats vairogs darbojas pret tevi un neļauj tev nokļūt līdz dziļākajiem prāta slāņiem.

Kad es sāku nodarboties ar meditāciju, pašā sākumā man viss bija pieņemams, ko man stāstīja un mācīja mans skolotājs, izņeomt punkts par intoksikantiem. Pārbraucot mājas no sava pirmā meditēšanas retrīta, mani draugs sagaidīja ar kāsīti. Bet, kad mēs to izkurijām, tikai tad es sapratu, kāpēc ir punkts par intoksikantu nelietošanu. Tas cilvēks, kurš ir patiesi izbaudījis nopietnas meditācijas zelta garšu vairs nēvēlas to iemainīt pret parastu bleķi.

Katram pašam jānonāk līdz savām atziņām. Ar tiešu pieredzi. Tikai tā tas str]ad]a un spēj dot kautkādus augļus.

60 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Man viens paziņa kurī katru dienu gandžu, praktiski dārzenis viņš ir palacis.

3 0 atbildēt

 emotion +

1 0 atbildēt