local-stats-pixel fb-conv-api

Iņ jan3

106 0

 


Gribējās nedaudz uzrakstīt par simbolu "iņ jan". Pirmo reizi ar viņu nācās saskarties filmās, kuras bija par cīņām. Tas bija kaut kādās Brus Lī vai Džekija Čana filmās. Lai nu kā tur nebūtu, bet pirmais iespaids bija tāds pats kā lielai daļai cilvēku - kaut kāds simbols saistīts ar cīņām, "ā jā tas simbolizē kong fu." Nē diemžēl tas nesimbolizē kong fu. Sāksim ar to, ka kong fu nozīmē augstāko pakāpi, līdzīgi kā angļiem būtu pro. Kong fu var teikt arī par pavārmākslu, ja tā ir izkopta līdz pēdējam. Plikam jēdzienam "kong fu" nemaz nav konkrēta nozīme.

Atgriežamies pie Iņ Jan. Mani vienmēr ir saistijis šis simbols, kura dzimtene - Ķīna. Man to patika vērot arī pirms zināju viņa īsto nozīmi, jo ja pat cilvēks nezin tā jēgu, tas veicina domāšanu. Zem šī vienkāršā simbola slēpjas vesela filozofija. Simbols izskatās kā divas lāses, kuras ir savienojušās, viena balta, otra melna. Katrā no tām ir pa mazai daļai no otras pilītes.
Iņ (melnā puse) ir dabas pasīvais princips, kurš tiek attēlots kā melnais, sievišķais, nāve, ziema, aukstums, ziemeļi, klusums, ūdens, intuīcija, maigums, māte/ meita, zils un zaļš, reliģija un filozofija.
jan (baltā puse) ir dabas aktīvais princips, kurš tiek attēlots kā baltais, vīrišķais, dzīve, vasara, karstums, dienvidi, kustība, uguns, loģiskums, ātrums, tēvs/dēls, sarkanais un dzeltenais, matemātika un zinātne.
Šīs nozīmes nenorāda uz to, ka viens būtu sliktais, bet otrs labais. Tas simbolizē līdzsvaru un eksistēšanas neiespējamību vīrišķajam bez sievišķā, sievišķajam bez vīrišķā, tumsai bez gaismas, gaismai bez tumsas. Nevar būt labais bez sliktā, kā arī sliktais bez labā. Iņ jan simbolizē nepārtraukto mijiedarbību. Visums un viss, kas ir tajā, attīstās no dzimšanas līdz nāvei. Viss savā starpā ir saistīts.

Un ja aizdomājas, tad tiešām pilnīgi visā var saskatīt gan pozitīvo, gan negatīvo.

 


Simbolā slēpjas arī daudzas ķīnas medicīnas gudrības. Tas ietver sevī 5 elementu ciklu : uguns, zeme, metāls, ūdens, koks. Katram no tiem atbilst savi orgāni. Piemēram koka elementam atbilst aknas, ugumin - sirds, zemei - gremošanas sistēma, metālam - plaušas, ūdenim - nieres. Katrs iepriekšējais elements aktivē nākošo. Vārdu sakot, koks aktivē uguni, uguns aktivē zemi, zeme aktivē metālu, metāls – ūdeni, bet ūdens – koku. Tātad aknas aktivē sirdi, sirds – gremošanas sistēmu, gremošanas sistēma aktivē plaušas, plaušas aktivē nieres, bet nieres aktivē aknas. Izejot no šī principa ķīnas medicīnā ja ir problēmas ar sirdi, ārstē aknas un šādai ārstēšanas sistēmai ir arī ļoti labi panākumi! Tas ir īsumā par medicīnu, bet īstenībā tur viss ir vēl smalkāk, piemēram, ja šis orgāns pieder pie Iņ, kas skaitās pazeme, tad arī no ārstnieciskā auga izmanto to auga daļu, kura ir zem zemes.

Reizēm, ja dzīvē ir kāds sarežģijums, ir vērts lūkoties šajā simbolā un meklēt atbildi. Tas var palīdzēt uzvest uz pareizā ceļa un aptvert, kādas ir dabas likumsakarības.

106 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

1. un 3. taka melnais vairak neka baltais :D, bet domu saprotu.

1 0 atbildēt

njā interesanti :)

0 0 atbildēt

man ir viena pusite iņ zime un pusite manai draudzenei jan

0 0 atbildēt