local-stats-pixel fb-conv-api

Enfieldas poltergeists (pievienots video)25

837 2

Tālāk aprkastītie notikumi risinājās Anglijā, Enfieldas pilsētā no 1977-78. gadam. Par poltergeista uzbrukuma mērķi kļuva divas māsas vecumā 11 un 13 gadi. Psihisko pētījumu biedrība apgalvoja, ka notikumi ir īsti, bet psiholoģijas profesors Anita Gregorija apgalvoja, ka meitenes ir tēlojušas par labu ziņu reportieriem. Skeptisko pētījumu komiteja kopā ar magiem kritizēja izmeklētājus par viņu lētticību, pārāk viegli dažādos notikumu interpretējot kā pierādījumu blēdībai.

Poltergeista aktivitāte tika plaši atspoguļota valsts lielākajos laikrakstos kā Daily Mail un Daily Mirror. Notikumiem ir veltītas daudzas dokumentālās un mākslas filmas, tie ir aprakstīti grāmatās. Nākamajā gadā iznākošajai filmai Conjouring 2 pamatā ir šie notikumi.

Kas tajos bija tik īpašs? Divu gadu laikā mājas iemītnieki piedzīvoja daudz mēbeļu levitācijas gadījumus. Dažādas dēmoniskas balsis un skaļus trokšņus. Saudauzītus traukus un akmeņu mešanu. No visiem gadījumiem biedējošākais bija māsu levitācija. Lai arī ne visi tic, ka tas notika un nebija krāpniecība, tas būtu jocīgs veids, kā meitenēm pievērst uzmanību.

Intervija ar Džanetu 2012. g.

837 2 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000