local-stats-pixel fb-conv-api

Ego būtība4

27 0


Lielākā daļa cilvēku ir tik ļoti identificējušies ar balsi galvā – nelabprātīgas un nepārvaramas domāšanas nemitīgo straumi un to pavadošajām emocijām –, ka varam viņus raksturot kā prāta pārņemtus. Kamēr to pilnībā neapzinies, tu uzskati domātāju par to, kas esi. Tas ir egoistiskais prāts. Mēs to saucam par egoistisku, jo katrā domā – katrā atmiņā, katrā interpretācijā, viedoklī, uzskatā, reakcijā, emocijā – ir “es” (ego) sajūta. Garīgi runājot, tā ir neapzināšanās. Tavu domāšanu, prāta saturu, protams, nosaka pagātne: tava audzināšana, kultūra, ģimenes izcelsme un tā tālāk. Visu tava prāta darbību centrālā būtība sastāv no noteiktām atkārtotām un pastāvīgām domām, emocijām un atbildes modeļiem, ar kuriem tu visspēcīgāk identificējies. Šī būtība ir pats ego.

27 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
https://normundsastra.eu
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Paldies par rakstu, ļoti labs izklāsts.

1 0 atbildēt

Smieklīgākais ir tas, ka daudzi vēl jo projām uzskata, ka ego ir viņu patiesā būtība, sevi pilnībā identificējot ar ego. emotion 

1 1 atbildēt

 ''Bībelē Jēzus uzdotais jautājums paliek neatbildēts, bet atbilde, protams, ir: kad kritizēju vai nosodu citu, tas liek man justies lielākam, varenākam. ''

  jopcik...Jēzus jautājums ir LOģISKS. doma tur ir banāli vienkārša - kritiķis vērojot otru cilvēku pamana noteiktus "trūkumus", tajā pat laikā viņš neskatās pats uz sevi un saviem "trūkumiem'', kuri šinī kontekstā ir domāti kā nesalīdzināmi lielāki trūkumi.

0 0 atbildēt

zem 4.bildes teksts par sūdzēšanos atkārtojas 2x.

njā, labs raksts...ikviens jau domā, ka ne jau viņa ego vada viņu. tipa: "citiem jā, toč, tā ir. Bet ne man"  emotion Un reizēm ir grūti, ar to sūdzēšanos, vai konstruktīvu kritiku, arī ar sevis žēlošanu, aizvainošanos..tās robežas ir bieži grūti saskatīt...piem. kur ir žēlošanās un aizvainošanās, un kur ir vnk objektīva apstākļu un situācijas izvērtēšana. 

0 0 atbildēt