local-stats-pixel fb-conv-api

Dieva nav! Saka Hokings.57

123 9

Sveiki spocēni,nesen uzgāju rakstu ,kur pazīstamais astrofiziķis izsaka savu viedokli par Dieva un citplanētiešu esamību,tad nu lasiet un baudiet:).

123 9 57 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 57

0/2000

Hokingam ir pilnīga taisnība... Dievs ir izdomāts pasaku tēls cilvēces zombēšanai un naudas iegūšanai. Un tūlīt studijā būs trakie fanātiķi, kuri tālāk par savu aprobežotību un bībeli neko nav ne redzējuši, ne dzirdējuši... Jā, visu var izskaidrot zinātniski. Pat "spoku" esamību utt... Labi, pagaidām nevar izskaidrot dažādus mistiskus fenomenus, nevar izskaidrot, kas ir melnā cauruma otrā pusē un kā radies Visums vai kas cēlis Gizas piramīdas, bet arī Zemes apaļumu no sākuma pierādīt nevarēja un to, ka Saule neriņķo ap Zemi.. Tas viss nāca ar laiku un nekādiem dieviem te nav sakara.

35 1 atbildēt

Neko jaunu viņš nav pateicis tas ir tikai loģiski ka dieva nav vienīgais iemesls kāpēc viņš to nepateica ātrāk tik atklāti kad viņam jautāja par dieva esamību ir tāds ka cilvēkiem ir grūti pieņemt ka dieva nav jo lielākā daļa planētas iedzīvotāju tic dievam un pēkšņa viņu domu apstrīdēšana no viena no viss stiprākajiem prātiem uz zemeslodes varētu izraisīt starptautisku skandālu.

16 1 atbildēt
Ja Tev ir dievs no problem, bet nenāc uzspiest viņu ar visu reliģiju. emotion
13 0 atbildēt
Skatos no Tvaicenes esi izbēdzis? Būt civilizētam nenozīmē ticēt pasakām.. Tieši reliģijas arī ir vainīgas pie kariem utt. Un visi ticīgie ir morāli vārguļi, kuri meklē spēku tukšā gaisā. Ptfu! Kad raksti komentāru, tad vismaz nedzer, citādi neko nevar saprast...
11 1 atbildēt

Elementāri ka dievs nepastāv. Dievs ir domāts lai cilvēkiem ir kaut ko ticēt un viņi cer ka no tā iegūs labumu. Tak neviens nav redzējis un ne dzirdējis. Visi tie kas saka ka sapņos vai sajutušu pieskarienu vai ko citu ir pilnīga diršana. Varbūt arī, bet nu tad tev ir laba fantāzija. Viss ir izdomāts, jo tāda elle nepastāv. Kur tad viņa ir? Zem zemes? Tak da***a reizes ir rakts un nekāds čalis ar dakšu nav atrasts. Elle pat tajā bībelē nav pieminēta. Dievs ir tēls domāts lai pasaulē visiem šībers neaiziet un visus neslaktē, jo tic cilvēki ka ir tāds kā grēks un ka pēc nāves tevi tur par to sitīs untt. Pēc nāves tu vienkārši izudīsi viss būs melns un viss vai arī tu piedzimsi no jauna kaut kur citur protams neatcerētos veco dzīvi.  emotion Saulīte caur mākoņiem spīd jau cilvēki domā - AKDIEVS rekur dievs... nu tak sviests.

8 1 atbildēt

Dievs IR, tikai ne tāds, kādu mums to stāsta baznīca.Viņš ir nevis visiem viens, bet katram savs.Bet par radīšanu- lielais sprādziens, tas šo visu aizsākaemotion.Un mēs radāmies pirms 4,5 milijardiem gadu, kad mūsu svelmaino planētu bombardēja meteorīti, un no viņiem arī aizsākās visa dzīvība- sākumā gan tikai baktēriju un vienšūņu stadijā.Par pārējo vēl varētu strīdēties, bet tas tā.Un es citplanētiešu pastāvēšanu nenoliedzu, ir pilnīgi skaidrs, ka viņi ir, tikai ir jautājums, vai viņi ir saprātīgi? tad tas var izskaidrot, kapēc neviens vēl nav atbraucis- jo viņi lielākoties ir mikroskopiskā izmērāemotion

Bet tomēr cienīsim citu viedokli, jo katram viņš ir savs.

7 0 atbildēt

Ticu augstāka spēka esamībai, Dievs, Allahs, citiem kaut svētais ķirbis, citiem liktenis, visuma spēks. Kā nu kurš to dēvē, bet izslēgt sakrālo nevar. Cilvēks ir spējīgs izskaidrot fizikālos procesus, taču nespēj izskaidrot, kas šiem procesiem lika notikt... nevajag tagad man stāstīt ka viss radās pats no sevis, tas liekas gandrīz tik pat naivi, cik fanātiskie ticīgie, kas visur bāž Bībeli. Esmu to grāmatu izlasījis 3X, ja pareizi iebrauc tajā visā- tā pat ir interesanta lasāmviela. Var daudz senus faktus par svešu kultūru uzzināt, tāpat arī mītus, un pie viena tā sniedz cilvēkiem cilvēcību- iecīetību, mīlestību, ticību. Netaisos kritizēt Bībeli, pat ja tas šodien tik ļoti ir modē. 

9 3 atbildēt

Dievs eksistee tikai Simpsonos!!! emotion

5 0 atbildēt

tad nevienam nenovēlu būt blakus tādam cilvēkam krīzes situācijā. brīdī, kad jārīkojās, kaut kas jādara, kāds jāglābj... pilnīgi iespējams, ka šāda tipa cilvēks metīsies ceļos lūgt ''visvareno'', lai šis apžēlo un glābj. un pēc  tam vēl ņaudēt par savu bezdarbību, ka ''nu tāda ir VIŅA griba''

5 0 atbildēt
Jā mašīnai būs mērkis baudīt dzīvi emotion
4 0 atbildēt
Hokings ir pārgudrs muļķis.Viņš visu izskaidro TIKAI no materiālās pozīcijas,palaižot garām garīgo.Dievs IR.Ja kādam ir šaubas,aizbrauciet uz Peru,uz Ajavaskas ceremonijām,un paši visu sapratīsiet bez vārdiem un bez garām diskusijām.
6 3 atbildēt

ja tu tici tad Dievs tev ir, ja nē tad nav. 

3 0 atbildēt

Dievs ir apstrakts jēdziens. manuprāt, tas tika izdomāts, lai nemieru laikos novaldītu cilvēkus uz uzturētu savu varu. tāpat arī tas bija vajadzīgs lai izskaidrotu neizprotamo. bet visvairāk to izmantoja citu zemju iekarošanai. diemžēl emotion . tā ka es pilnīgi droši uzkatu, ka Dievs nepāstāv.

3 0 atbildēt

Hokings ir vienkārši nedaudz apvainojies uz Dievu sava veselības stāvokļa dēļ.

3 1 atbildēt
Ja ja
1 0 atbildēt

dievs nevar pastāvēt emotion 

1 0 atbildēt

Drīzāk ir jāuzdod jautājums: kā lai Dievu atrod? Jo, ja Viņš ir, tad, iespējams, ka mūsu sabiedrība Viņam nav interesanta, bet atklājas Viņš varbūt tikai dažiem izredzētajiem. (Šeit ir pieņēmums, ka Dievs ir personība, nevis abstrakts jēdziens).

Attiecīgi, jādomā, kā lai ieinteresē Dievu tā, lai Viņš Pats atklātos. Manuprāt, šī ir visefektīgākā metode.

Kas attiecas uz Dieva meklēšanu ar mērauklu un zīmuli (lasīt: ar zinātniskām metodēm), tad teikšu, ka tas ir smieklīgi, jo kāpēc gan Dievs nevarētu eksistēt absolūti ārpus mums uztveramā konteksta?

Un kā būtu ar apgalvojumu, ka Dievs atklāj sevi tiem, kas to vēlas, un piesviež visus argumentus Viņa neeksistēšanai tiem, kas meklē šādus argumentus? Loģiski vai neloģiski?

1 0 atbildēt
Bet reāli pasaulē ir pārāk daudz sāpju lai noticētu ka ir Dievs. Piemeram kapēc cilvēki dzimst kroplīgi? Ar defektiem un tā viņiem janodzivo visa dzīve...
1 0 atbildēt

Dievs ir, taču ne tāds, kā reliģija klārē.

Dievs ir Viss - Gaisma, Visums, Laime

5 5 atbildēt
Ja tu domā ka,esmu jucis. Tas viss ir tikai tavā saprātā.
0 0 atbildēt