local-stats-pixel fb-conv-api

Dažas pasaules interesantākās radības.19

76 4

Nebaidies, bildes ir lejā, es tās nemāku likt starp tekstiem.

1. Leafy seadragon

 

Ja tā burtiski, tad šo jūras brīnumu sauc Lapu pūķis (Phycodurus eques). Dzīvē šo te pat neatšķirsiet no kādas ūdens zāles. Lapu pūķiem patīk uzturēties 10 līdz 12 grādu temperatūrā pēc celsija skalas un ir aizsargājamā dzīvnieku suga kopš 1982 gada un.. kāds vispār šo lasa?

2. Komondor dog

Jūs domāsiet, ka šis suns ir lēns un slinks un tamlīdzīgi, bet tā nav. Neskatoties uz garo spalvu šis suns skries pakaļ kociņam, un izpildīs dažādus trīkus gluži kā citi sugu brāļi un māsas.

3. Angora rabbit

Nu kurš ir redzējis smieklīgāku trusi? Šis te skaitās mājas trusītis, kuru var ielikt būrīti un priecāties, cik pūkains un mīļš viņš ir. Angoras truši skaitās viena no vecākajiem mājas trušu sugām, ir vēl arī Angoras kaķi, kazas, bet tos jūs paši uzmeklējat. Vispirms Angoras truši bija ļoti populāri Francijā 1700-tajos gados, vēlāk viņus izplatīja un kļuva samērā slaveni visā pasaulē. Viņus apcirpa līdzīgi kā aitas un no vilnas adīja zeķes un vēl viskaut ko.

4. Hagfish

Kaut kas pretīgs. Dabas pētnieki vēl nav savā starpā izdomājuši, kas šis te īsti ir - Zivs, vai Nēģveidīgais, Tāpēc es viņu nosaucu par Kautkaspretīgs. Kāpēc? Tāpēc, ka viņu nevar noķert, tiklīdz kāds viņu sagrābj, tas sāk svīsts un izdala gļotas un met kūleņus, lokās un vēl nezko, līdz tiek brīvībā.

5. Star-nosed Mole

Šis kurmis dzīvo mitrās vietās, ēd mazus bezmugurkaulniekus, ūdens kukaiņus, tārpus, gliemjus. Labi peld, nelielās ūdens tilpnēs. Un protams, kā jau kurmis, ies un ar prieku uzraks jūsu pie mājas dārziņu, kurā tikai nevainīgi meklēs sev barību. Dzīvojās arī ziemā, rezerves barības vielas uzglabā savā biezajā astē, laikam līdzīgi kā kamielis uzglabā ūdeni kuprā. Pieaudzis kurmis ir aptuveni 15 līdz 20 cm garš un sver nieka 55g un savu zvaigžņveidīgo degunu izmanto kā barības sensoru, piemēram gar degunu aizslīd kāds tārpiņš vai kā tamlīdzīgi.

6. Proboscis Monkey

Tautā pazīstams kā gardegunainais mērkaķis. Interesanti ir tas, ka pārošanās laikā, mātītes labāk izvēlās tos tēviņus, kuriem ir garāks deguns. Rekā,izmēram tomēr ir  nozīme.

7. Pink Fairy Armadillo

Chlamyphorus truncatus, īsāk sakot, Bruņnesis, pietam, mazākais bruņnesis pasaulē. Viņš neizaug lielāks par 90-115 mm. Ja šo mazo kāds nobaida, tad viņš pāris sekndēs ierokaš pietiekami dziļi zemē, kur viņam netiek klāt itin nekas. Parasti dzīvo alās, netālu no skudru pūžņa, lai tālu nevajadzētu iet pēc uzkožamā.

8. Axolotl

Izlasīju aprakstu angliski, patulkoju googlē un tāpat līdz galam nesapratu, kas šitas tāds ir. Īsāk sakot, kad Axolotls ir kāpura stadijā, viņš netiek galā ar metamorfozi un tādejādi paliek par ūdens iemītnieku. Ļoti populāri ASV, Lielbritānijā, Japānā (kas mani neizbrīna) un citās valstīs, kur viņus pārdod ar nosaukumu Wooper Rooper. 

9. Aye-aye

Aj-ajs netikai interesanti izskatās, bet arī interesanti ēd. Naktīs, kad kukaiņi guļ, viņš ņem atrod kokā caurumus, kuros iekšā, dziļāk ir kukaiņi, pataisa viņu lielāku un ar savu īpatnējo, garo vidējo pirkstu velk savas nakts uzkodas ārā.

10.Alpaca

Atgādina Lamu, bet nav lama. Šos dzīvniekus audzē ar tādu pašu iemeslu kā aitas – vilnas dēļ. Lieli ganāmpulki sastopami Ekvadorā, Peru, Bolīvijā, un Čīlē.

11. Tartier

Vienmēr pasmaidu redzot šos te. Žēl, ka tikai izskatās smieklīgi, tā viņš ir parasts nakts dzīvnieks, kurš mēdz negulēt un ir samērā aktīvs arī dienā.

12. Dumbo Octopus

Dumbo tāpēc, ka itkā pēc izskata nedaudz atgādina to ziloni no Walt Disney’s multfilmas Dambo. Šādus astoņkājus daudz neieraudzīsiet, jo viņu ļoti maz un dzīvo ļotiļotļotiļoti..ļoti dzīļi okeānos.

13.  Narwhal

Vārds Narvalis ir atvasināts no Holandiešu vārda Narwal, kas savukārt ir aizgūts no Dāņu valodas Narhwal, kura sakne NAR (sennorvēģu vārds) nozīmē līķis, tādā vardā ir nosaukuši šo zivi tās ādas krāsas dēļ. Narvalis ir Artikas vaļveidīgais. Pazīstams arī kā Mēness valis.

14. Blobfish

Blobfish (Psychrolutes marcidus) ir zivis, kas dzīvo dziļi ūdenī pie Austrālijas un Tasmanija krastiem. Sakarā ar nepieejamību tās biotopu, tas ir reti redzams cilvēkiem. Šī zivs atrodas tādos dziļumos, kur spiediedien ir ļoti liels, tapēc Blob-zivij nav muskuļu, viņa sastāv praktiski no kkādas gļotas, līdz ar to viņa pie pašas grunts var peldēt bez nekādām problēmām.

76 4 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Blobfish izskatās dziļi nelaimīgs

5 0 atbildēt

8,12,14 POKEMONI. :D:D

3 0 atbildēt

alpaca smuks :D bet lidzigs jacob no twilight :D

3 1 atbildēt

8. ir akskolatls, tā arī ir, es tādu gribētu ^^ izskatās kā mīlīgas salamandriņas ar žaunām ^^

 

1 0 atbildēt
epg avatarsepg

tekstus vnk jāliek tur, kur liki nosaukumus piem."13. Narwhal" :)

1 0 atbildēt

Kaadas tik radiibas nedziivo uz shiis zemes...emotion

1 0 atbildēt

12 tad miljs :D  emotion

0 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

vajadzeeja tikai aprakstu ielikt zem bildeem...

0 0 atbildēt

14 un 12 xD reeec

0 0 atbildēt

KAS TAS TĀDS PĒDĒJAIS BIJA?

0 0 atbildēt

8. kkur manīts,  par viņu lasīt pirms daudziem gadiem :) patīk :) :)

0 0 atbildēt

Tas Blobfish izskatās pretīgs :D

1 2 atbildēt