local-stats-pixel fb-conv-api

Citas pasaules gūstekņi2

MŪSDIENĀS CILVĒKUS NOLAUPA ATNĀCĒJI, BET SENOS LAIKOS TO DARĪJA FEJAS UN ELFI. KĀDĒL GAN NOSLĒPUMAINAJĀM BŪTNĒM SAVAJADZĒJĀS CILVĒKUS? VAI TIK ARĪ ŠĪ DĪVAINĀ SAKRITĪBA NENOZĪMĒ, KA CIPLANĒTIEŠI UN ELFI IR VIENAS UN TĀS PAŠAS TAUTAS PĀRSTĀVJI?

Vai mums būtu vienas asinis

Šādu orģinālu hipotēzi-elfiem un atnācējiem ir vienas asinis- ierosināja ufologs Breds Staigrs. Viņa skaidrojums bija vienkāršs: ja ticam tautas teikām, burvju tautas pārstāvji prot mainīt savu ārieni atkarībā no tā, kādam cilvēkam tas parādās. Ja cilvēki grib ticēt atnācējiem, fejas vienkārši pieņem mazu zaļu cilvēciņu veidolu, tādejādi pielāgojoties mūsu fantāzijām.

Un laiks apstājas...

Laiks feju zemē un mūsu pasaulē plūst dažādā ātrumā. To pašu stāsta tie, kuri pabijuši ciplanētiešu gūstā. Kāds skotu fermeris bija prom trīs nedēļas, pēc tam atgriezies mājās-un kādēl sieva tā priecājās. Pēc viņa aprēķiniem bija pagājušas tikai kādas trīs stundas. Daudz traģiskāks ir stāsts par īra Brana un viņa biedru kuģojumu. Devušies ceļā, viņi sasniedza Svētlaimības salas(pasaku zeme, kur dzīvo burvju tauta). Drīz vien mirstīgie sāka skumt pēc dzimtās zemes un devās atceļā.

Kad Brana laivas sasniedza Īrijas krastus, viņiizbrīnā konstatēja, ka peizāža tam sveša. Kad Brana dēls Nehtans nolēca no laivas borta, viņš tūdaļ pārvērtās pīšļos. Kamēr Brana komanada atpūtās feju salās, viņa dzimtenē bija pagājuši vairāki gadu simteņi! Branam ar saviem cilvēkiem nācās atgriezsties burvju zemē.

Burvju pankūkas

Pensionāram Džo Simotam piederošā Igl-River fermā 1961. gadā viesojās ciplanētieši. Pie viņa mājas apstājās mirdzošs lidojošais šķīvis. No tā izskāpa cilvēks zilā uniformā un ar žestu palūdza saimniekam tīru ūdeni. Apmaiņai ciplanētietis pacienāja Džo ar pankūkām.

Kad pensionārs pastāstija par savu piedzīvojumu, kosmiskās pārtikas paraugus nosūtīja uz analīzi. Izrādijās ka pankūkas bija gatavotas no zemes iedzīvotājiem raksturīgiem produktiem-galvenokārt griķiem. Bija kāda dīvainībā-pankūkās nebija sāls. Atmiņā ataust leģendas: fejas un elfi neciešs sāli. Arī griķi, kas bija savādā ēdiena galvenā sastāvdaļa, ir burvju tautas iecienīts produkts.

Visumā fejas ir viesmīlīgas un dāsnas, tikai nevajag garšot viņu cienastu, citādi nākies palikt burvju zemē uz visiem laikiem. Tam ir milzum daudz piemēru tautas mītu daiļradē. Stāsta ka ir pat saglabājies kauss, no kura fejas ir centušās piedzirdīt kādu zemnieku.

18 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

emotion 

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt