local-stats-pixel fb-conv-api

Čakras1

34 1


Cilvēka ķermeņa enerģētiskie centri, kas darbojas kā enerģiju uzņēmēji un novadītāji. Fiziskajam ķermenim galvenās čakras ir septiņas, ieskaitot sīkās - ap 300, bet ir arī čakras, kas sniedzas augstāk enerģētiskajos līmeņos, tomēr par tām šoreiz nē.
Septiņu galveno ķermeņa čakru izkārtojumu var apskatīties šeit -
http://www.jaywalk.com/reiki/img/chakras.gif

1. čakra - krāsa sarkana/melna - atbild par saikni ar fizisko pasauli, fizisko spēku un dzīvības enerģiju, instinktīvu seksualitāti.

2. čakra - krāsa apelsīnu oranža - atbild par radošajām un seksuālajām enerģijām, auglību un vairošanos.

3. čakra - krāsa saules dzeltena - atbild par gribu, garīgu dzīvības spēku, prieku.

4. čakra - krāsa dzīvības zaļa - atbild par beznosacījumu mīlestību, mīlestību kā tādu, emocijām.

5. čakra - krāsa debeszila - atbild par informācijas došanu un uzņemšanu, komunikācijām ar citiem.

6. čakra - krāsa indigo - atbild par garīgumu un intuīciju, saskari ar smalkajām pasaulēm un savu Es.

7. čakra - krāsa violeta/balta - atbild arī par saskari ar Es, par zināšanām, saikni ar Visumu un Dievišķo.



Pēc dažādiem traucējumiem dzīvē var konstatēt ar kuru no čakrām ir problēmas -

1. čakrā


Ja enerģijas pārāk daudz - Egoisms, dominēšana, alkatība, varaskāre, sadisms, seksualitāte tiek uztverta tikai fiziski.
Ja enerģijas trūkst - Pašpārliecinātības trūkums, nespēja sasniegt mērķus, suicidālas tieksmes, sajūta, ka neesi mīlestības cienīgs, aseksualitāte, mazohisms.
Saistītās slimības - narkomānija, anēmija, vēzis, artrīts, sirds slimības, ginekoloģiskas dabas saslimšanas, AIDS, herpes, piena sēne.
2. čakrā


Ja enerģijas pārāk daudz - eksplozīvas emocijas, pārliekas ambīcijas, manipulēšana ar citiem, ilūziju varā, pārlieka ļaušanās baudām, pārlieka seksuālā enerģija - cilvēkus redz kā seksa objektus.
Ja enerģijas trūkst - kautrība un ieturētība, sastingums bailēs, pārlieks jūtīgums, mūžīga vainas apziņa, sekss tiek uztverts kā problēma, kauns par seksu, izmantojamība, frigiditāte vai impotence.
Saistītās slimības - nieru kaites, muskuļu krampji, enerģijas trūkums un alerģijas, straujš svara zudums.

3. čakrā


Ja enerģijas pārāk daudz - citu tiesāšana, darbaholisms, perfektcionisms, pārspīlēta intelektualitāte, lai atslābinātos vajag nervu zāles, seksuāli ieturēts, nespēj izrādīt emocionālu siltumu.
Ja enerģijas trūkst - Depresija, pašapziņas trūkums, uztraukšanās par citu domām, gremošanas darbības traucējumi, apjukums, bailes no vienatnes, nepārliecinātība par seksuālajām spējām, vajadzība pēc atzinības, nedrošība un greizsirdība.
Saistītās slimības - gremošanas grūtības, meteorisms, pārtikas alerģijas, aknu kaites, diabēts, par daudz seksa, nierakmeņi, krampji, spazmas, depresija, grūtības elpot.

4. čakrā


Ja enerģijas pārāk daudz - pieprasīšana un pārlieka kritizēšana, privātīpašnieciskums, svārstīgs garastāvoklis, pārlieks dramatisms, maniakāls depresīvisms, naudas un seksa izmantošana citu kontrolei, mīlestības vārda izmantošana, lai panāktu iegribas ("es tevi mīlēšu, ja...", "tu to nedarītu, ja tiešām mani mīlētu", utt.).
Ja enerģijas trūkst - paranoja, sevis žēlošana, neizlēmība, bailes atlaist un būt brīvam, nejusties mīlestības cienīgam, nespēja atbrīvoties, bailes no atgrūšanas, vajadzība pēc konstantas atzinības.
Saistītās slimības - Sāpes sirdī, sirdslēkmes, negācijas, augsts asinsspiediens, hronisks nogurums, saspringums, bezmiegs, dusmu lēkmes un dusmas, paranoja, vēzis.

5. čakrā


Ja enerģijas pārāk daudz - paštaisnums un nekaunība, pārlieks pļāpīgums, dogmatisms, atkarības, mačo seksualitātē, dod priekšroku partneriem, pār kuriem var dominēt.
Ja enerģijas trūkst - bailīgums, kautrība, atturēšanās, klusums, neturēšanās pie viena viedokļa, neuzticams, vājš, manipulē ar citiem, nespēj izteikt savas domas, seksuāls saspringums, konfliktā ar reliģisko audzināšanu (negrib pieņemt, bet jūt pienākumu, utt), bailes no seksa.
Saistītās slimības - Komunikāciju un/vai runas problēmas, zināšanas izmantotas nesaprātīgi, nevēlēšanās zināt, dziedzeru un imūnsistēmas problēmas.

6. čakrā


Ja enerģijas pārāk daudz - egomaniakalitāte, lepnums, manipulēšana ar citiem, reliģisks fanātisms un dogmatisms, autoritārisms.
Ja enerģijas trūkst - neizlēmīgs un nedisciplinēts, nepašpārliecināts, pārlieku jūtīgs sakarā ar citu jūtām un domām, bailes no panākumiem, šizofrēnija (nespēja būt līdzsvarā starp Ego un Augstāko Es).
Saistītās slimības - Apjukums, garīgās slimības, slikta redze, skaidrības trūkums, ātrs fizisks nogurums.

7. čakrā


Ja enerģijas pārāk daudz - konstanta frustrācija, nespēja pašrealizēties, izpausties, spēka apspiešana, psihotisms, depresija, maniakālā depresija, migrēna, destruktīvas tieksmes, visu cenšas izpaust seksuāli, brīžiem kaislīgs - brīžiem vēss.
Ja enerģijas trūkst - trūkst prieka dzirksts, sastingums, nespēja izdarīt lēmumus.
Saistītās slimības - Stress, nervozitāte, uztraukšanās, histērija, nelīdzsvarotība starp labās/kreisās smadzeņu puslodes darbību, galvassāpes, depresija.


Līdzība par bailēm un paļaušanos

Kāds cilvēks, kalnos ceļojot, paklupa un ievēlās miglas piepildītā, dziļā aizā, bet pēdējā mirklī paspēja ieķerties ar rokām klints sienā augoša koka saknēs. Viņš nebija ticīgs, bet, juzdams dzīvības briesmas, atcerējās par Dieva esamību un sāka no visas sirds lūgt :

- Dievs, piedod, neesmu tev ticējis, bet ļoti lūdzu, glāb mani, neļauj man nomirt, darīšu pēc tam visu Tavā vārdā!!

Atskan balss no debesīm :

- Kā lai paļaujos, ka Tu tiešām pildīsi solījumus, ko pašlaik sniedz? Tik daudzi nepilda...

Cilvēks sāk lūgties vēl dedzīgāk :

- Dievs, es tiešām uz Tevi paļaujos, es darīšu itin visu, ko man teiksi, es Tevi ticu!!!

Un Dievs atbildēja :

- Atlaid rokas...

Pēc īsa šaubu mirkļa cilvēks paklausīja...un piezemējās uz miglā apslēptas takas tikai pāris metrus zem saknēm, kurās bija ieķēries.


Divas meditācijas - Līdzsvars starp Zemi un Visumu; Gaismas ieelpošana

1. Atrodi mierīgu, klusu vietu, kur apsēsties. Nav svarīgi kā sēdi, var arī stāvēt, galvenais, lai poza būtu vertikāla un mugura - taisna. Kādu brīdi velti laiku, lai ieklausītos savā elpā - cik skaisti tā plūst - ieelpa-izelpa-ieelpa-izelpa - atlaid visas liekās, haotiskās domas, kas tevī rosās. Tad saredzi sevi kā punktu starp Visumu un Zemi. No Debesīm tevī ieplūst baltas, spožas gaismas stars, ieplūsdams caur galvasvirsu un tiekdamies lejup caur mugurkaulu, kamēr caur pēdām ietiecas Zemē, aiznesot sev līdzi visas tavas negatīvās, liekās enerģijas, kas Zemes centrā tālāk tiek transformētas jaunā, derīgā formā. Vienlaikus no Zemes centra augšup plūst dzīvi zaļas gaismas stars, ieplūst tevī caur pēdām, augšup pa mugurkaulu, līdz caur galvasvirsu ieplūst Visumā. Izjūti abas šīs plūsmas un vizualizē tās satiekamies tev pie sirds un apvienojamies spilgtā gaismas centrā, kas izstaro šo burvīgo enerģiju un piepilda visu tevi. Pēc tam kādu brīdi atkal velti ieelpai-izelpai un tad atgriezies pilna nomoda stāvoklī.

2. Varu pastāstīt arī šādu, ko var jauki izmantot gan pie negācijām, gan pie slimībām.

Iesākums tāds pats, ar elpošanas skaistuma novērtēšanu. Pēc tam vizualizē kā no Debesīm tevi ieskauj maiga, zeltaina dūmaka, gaisma. Tad ar ieelpu ievelc to dziļi, dziļi sevī, redzi sevi paliekam šādu zeltainu. Bet ar izelpu viss tas negatīvais, no kā gribi atbrīvoties, izplūst no tevis kā smaga, tumša darva un sakrīt netālu tādos kā drošos, necaurlaidīgos konteineros. Tā turpini, cik vēlies. Un tad vizualizē šos konteinerus teleportējamies uz Sauli, kur tie sadeg un viss tajos iepildītais transformējas par jaunām, gaišām enerģijām, kas noderēs pasaulei. Nobeigums tāds pats, kā pirmajai, ko rakstīju.


Čakru darbības līdzsvarošana ar ikdienas darbībām

1. čakra

Šai čakrai noder iezemēšana - saskaņošana ar Zemes enerģijām, kam, savukārt, izcili palīdz dejošana! Vasarā dejojiet basām pēdām brīvā dabā. Arī mājas tīrīšana, mazgāšana, ēst gatavošana lieliski stabilizē pirmo čakru. Apskaujiet kādu koku, apmīļojiet sevis koptos augus.

2. čakra

Izpaudieties radoši, dejojiet šūpojot gurnus, smejieties un līksmojiet, izklaidējieties jauki un sirsnīgi. Un mīlēties vajag! Ar mīlestību!

3. čakra

Paberzējiet vēderu pulksteņrādītāja virzienā, vizualizējiet saules gaismu starojam no Saules pinuma, uzturieties pie dabas un Saules gaismā, smaidiet.

4. čakra

Palīdziet citiem no sirds, skatieties maigas, sirsnīgas filmas, klausieties šādu mūziku, paspēlējieties ar mājdzīvniekiem un to mazuļiem. Apmīļojiet, apskaujiet kādu, ja variet, palīdziet kādam ar reiki. Vissvarīgākais - mīliet! Mīliet sevi un piedodiet sev.

5. čakra

Dziediet, skandējiet labus vārdus, dūciet, dungojiet. Paklausieties mūziku, kas jums ļoti patīk. Izejiet pastaigā, ieskatieties, cik skaistas ir debesis, cik skaists ir vējš, un elpojiet izbaudot savu elpu.

6. čakra

Meditējiet, apgulieties ar uzliktu kristāla piramīdu vai violetu akmentiņu uz pieres (ametistu, piemēram), vizualizējiet indigo starus attīram pieres rajonu.

7. čakra

Meditācija un kāda vadīta meditācija, sarunas ar eņģeļiem un Gaismas spēkiem, palīdz arī skaista un mierīga apkārtējā vide.

Mazliet par enerģijām ļaužu savstarpējās attiecībās

Kad savijas divu cilvēku enerģijas un vibrācijas, notiek sekojošais - gaisma no vienas čakras sadarbojas ar gaismu no otras sev līdzīgās, šie gaismas viļņi savstarpēji sadarbojas radot dažādas gaišas figūras. Jo vairāk mīlestības starp abiem iesaistītajiem, jo skaistākas šīs figūras. Gaismas ceļojums augšup pa cilvēku mugurkaula līniju sākas tās pašā pamatnē - pirmajā čakrā, kas ir visas 3dimensiju enerģētiskās sistēmas pamats cilvēkā. Diviem cilvēkiem mīlējoties, savijas enerģijas starp viņu otrajām un ceturtajām čakrām, un radīto enerģētisko figūru skaistums arī atkarīgs no mīlestības, ko viņi savā starpā jūt - jo dziļāka un patiesāka tā ir, jo lielāka daile rodas. Divi cilvēki, kas ļoti, ļoti patiesi viens otru mīl, kopīgu darbību laikā veido ap sevi ko līdzīgu pasaku mežam - gaismas ziedi vijas ap viņiem un plaukst, sargājot, attīrot un dziedējot, un atbrīvojot arī no negatīvas karmas paliekām. Vienkāršāk sakot, vienkārši mīlot vienam otru, un starp partneriem, izrādot arī fizisku mīlestību, var ļoti palīdzēt sev un apkārtnei garīgā ziņā.
Savukārt, kad divi cilvēki strīdas, gaisma viņu Saules pinumos satumst un starp viņiem ceļo un veidojas dažādas tumšas figūras, kas ir jo tumšākas un atbaidošākas, jo naids starp šiem cilvēkiem ir lielāks, un, kad ir sasniegta pietiekama intensitāte, dusmas izveido bloku Saules pinumā un citās čakrās vienam vai abiem no strīdā iesaistītajiem.

Šeit varu piebilst no savas pieredzes, reiz ļoti skaidri gadījās redzēt, kas notiek starp cilvēkiem, kas strīdas - starp viņiem šaudījās milzīga izmēra melni mākoņi, kas pēc savas struktūras atgādināja griezīgas un atskabargainas azbesta skaidas, kaut kas vienkārši šausmīgs... Tāpēc centieties veidot ap sevi un cilvēkiem, ar ko kontaktējaties Debesu ziedu dārzus un pasaku mežus, ne purvus un azbesta kaudzes.



MIERA LŪGŠANA:
Svētais Asīzes Francisks

Dievs, lai topu par Tava miera ieroci:
Lai nesu mīlestību tur, kur valda naids,
Lai piedošanu dēstu tur, kur pārestība,
Lai vienotība iemājo, kur nesaskaņa,
Lai patiesība tur, kur maldi iedēstīti,
Lai ticība tur iedegas, kur šaubas māc,
Lai uzvar cerības, kur izmisums,
Lai gaisma uzaust tur, kur tumsība,
Lai prieku nesu tur, kur skumība!
Dievs, es Tevi lūdzu:
Lai pārplūstu ilgās dot,
Bet ne – ņemt,
Lai alkstu ne tik daudz būt saprasts,
Kā citus saprast!
Ne tik daudz būt mīlēts,
Kā citus mīlēt!
Jo rodi tikai tad, kad atdod sevi,
Aizliedzot sevi – iemanto sevi!
Nomirstot sev –
Dzimsti Mūžīgai Dzīvībai!

[Papildināts: 02:10:2007 16:30:03]

Ļoti noderīga daina, kas sniedz aizsardzību dzīvē

Cel, Dieviņ, stipru sētu
Ap to manu dzīvošan!
Cel, Dieviņ, stipru sētu
Ap to manu augumiņ!

Cel, Dieviņ, stipru sētu
Ap to manu dvēselīt!
Cel, Dieviņ, stipru sētu
Ap to bērna dvēselīt!

Apsedz, Dieviņ, manu sētu
Ar sudraba mētelīt!
Apsedz, Dieviņ, manu sētu
Ar sudraba mētelīt!



Izklaidējošs vingrinājums smalkās redzes trenēšanai

Esat kādreiz mēģinājušas saskatīt savu ēterisko ķermeni? Tas tiešām nav grūti. Ēteriskais ķermenis ir tas enerģētiskais ķermenis, kas savā blīvumā ir tieši pēc fiziskā, tāpēc visvieglāk konstatējams. Tas norāda par cilvēka dzīvības spēku tāpēc, piemēram, slimības vai stresa laikā tas ir vājāks. Redzams kā mirdzoši pelēks apvalks ap fizisko ķermeni, kas ir blīvāks jo tuvāk ķermenim, un retinātāks jo tālāk no tā. Jo veselāks cilvēks, jo plašāks un spēcīgāks ēteriskais ķermenis. Tam nav atsevišķa saprāta un pēc cilvēka nāves tas atdalās no fiziskā ķermeņa un pamazām sairst - reizēm kapos var šādus ēteriskos ķermeņus novērot.

Bet savējo var saskatīt šādi - tumsā (jo tā vieglāk) pastiep savu roku acu priekšā un skaties uz to ar atslābinātu skatienu, it kā caur pirkstiem. Pēc brīža vajadzētu redzēt. Var arī šādi turēt abas rokas vienu pret otru un koncentrēt enerģiju starp tām lodes formā. Ja pēc tam rokas vienu otrai lēnām tuvina, var just magnētisku pretspiedienu no izveidotās lodes. Gan jau kāda tā jau ir spēlējusies, tā ir viegla un jauka nodarbe, ar ko es sevi izklaidēju, kad nenāk miegs.

34 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

čakarē man te smadzens..

3 5 atbildēt