local-stats-pixel fb-conv-api

Annelīze Mišela9

57 13
Lūdzu neņemiet ļaunā ja ir kkas neloģisks jo tas ir tulkots stāsts ! Annelīze Mišela (Anneliese Michel) [anəˌliːzə mɪçl̩] (21. septembris 1952 - 1976 1. jūlijs) bija vācu sieviete, kas piedzīvoja katoļu eksorcismu rituālu 1975 gadā un nomira nākamajā gadā, jo trūka medicīniskā aprūpe(Mira 24 gadu vecumā) . Vēlāk izmeklēšanā konstatēja, ka viņa bija nesaņēmusi pietiekamu uzturu un dehidratāciju; viņas vecāki un priesteri kā jau atbildīgie tika apsūdzēti par nolaidīgu slepkavošanu. Lieta piesaistīja plašsaziņas līdzekļu un sabiedrības uzmanību, jo katoļu baznīcas neparastu lēmumu nodarbināja 400 gadus veco rituālu eksorcismam, kaut kas bija reti redzējis kopš 18. gadsimta. Filma par Emily Rose eksorcism ir brīvi balstīta uz viņas stāstu. Kad Annelīzei bija sešpadsmit, viņa piedzīvoja epilepsijas lēkmi, un tika diagnosticēta ar laika daivas epilepsiju. Viņa bija noteikts, ka depresija un tika ārstēti psihiatriskajā slimnīcā. Līdz brīdim, kad viņa bija divdesmit, viņa bija kļuvusi nepanes dažādu reliģisko priekšmetu, un sāka dzirdēt balsis. Viņas stāvoklis pasliktinājās, neskatoties uz medikamentiem, un viņa kļuva par pašnāvību. Annelīze un viņas ģimene kļuva pārliecināti, ka viņa bija garu apsēsta, un pārsūdzēja katoļu priestera par eksorcismu. Kaut arī noraidīja sākumā, pēc daudz vilcināšanās, divi priesteri ieguva atļauju no vietējās bīskapu 1975. gadā, un veica eksorcismu rituālus par viņas 10 mēnešus, slepeni (kā pasūtīts pēc bīskapa). Pēc viņas nāves, Michel vecāki un divi priesteri tika atzīti par vainīgiem nolaidīgu slepkavību, un tika piespriests sešu mēnešu cietumsodsu (samazināta līdz trīs gadu pārbaudes laiku), un naudas sodu. Lieta tika minēta kā piemērs nepareizi identificējis garīgas slimības, nolaidību, ļaunprātīgu izmantošanu un reliģisko histēriju.


57 13 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Viņa kļuva par pašnāvību emotion
13 0 atbildēt

Tu pārlasīji, kad liki šeit rakstu?

 

 

 

 
2 0 atbildēt
Es izlasīju... Tiešām baisi, pat pats sačokurojos aiz šausmām. Manai latvieśu valodas skolotājai noteikti ka sāksies fobija no interneta ieraugot šo, emm... Mākslu?emotion
2 0 atbildēt

Pašam nav kauns par tādu haltūrēšanu? Interesants notikums stāstā, bet šitā sad...t!

1 0 atbildēt

Vai tu vari paskaidrot ko nozīmē "viņa kļuva par pašnāvību"?

Ja tulko, tad tulko pats/i, jo google, kā redzi, necik labs nav

1 0 atbildēt

Varbūt labāk nemaz nevajadzēja tulkot, un atstāt oriģināl valodu, vai vismaz neizmantot google translate? emotion vai vismaz pārlasīt visu vēlreiz pēc tam, un pārliecināties, kur pats var izlabot tā, lai izklausās loģiski? 

0 0 atbildēt

nez kpc man liekas, ka zem tevis apakšā sēž raksta autore?

0 0 atbildēt
Vai tiešām tik grūti izlabot šo tekstu?
0 0 atbildēt