local-stats-pixel fb-conv-api

Sāku cīņu ar bailēm16

Labrīt, spokiem, rēgiem, mošķiem un citiem zvēriem!

Katram cilvēkam, kas izvēlējies apgūt mākslu, tās pamatus, nākas saskarties ar - Diplomdarbu. Mūsu vidusskolā, to sauc par kvalifikācijas darbu.

Viss beidzies. Izlaidums jau bijis. Es tiku līdz darba izstrādei, radīju to, pārkāpu pāri suņa astei. Taču tas ir tikai sākums. Sākums kaut kam lielākam, sarežģītākam un interesantākam. Cik reižu vēlējos mest visu pie malas, vairs neatminos.

Ir aizritējuši četri gadi skolas sienās, priekšā man tāls ceļš, bet, lai uz tā tiktu, nācās iet cauri negulētām naktīm...

Dzēru kafiju, skatījos neskaitāmas šausmu filmas, rakstīju teoriju.

Kas bija sākumā?

Sākumā dzima idejas, trīs idejas (bailes, mākoņi, ilustrācijas) no kurām izvēlējos vienu, kurai veltīt visvairāk laika. Tapa skices. Ar tām arī šajā rakstā dalīšos.

Tēma neparasti parasta - Bailes. Mūsdienu pasaule ir pilna ar bailēm, ciešanām, tumsu un sāpēm. Un ikviens ir sajutis bailes. Ja tās kļūst pārāk spēcīgas, tās pāraug fobijā. Mana dzīvā fantāzija bieži atmodina baiļu emocijas, dažkārt neprotu tās kontrolēt, sāku baidīties no visa un nekā. Jātiek sev pāri, jāatrod sevi. Eksistences meklējumi, sevis stiprināšana ar cerību, ka izdosies šīs bailes pārdzīvot, līdz citām bailēm…

Manuprāt, labākais veids, kā atbrīvoties no šīm spēcīgajām, intensīvajām un traucējošajām sajūtām, ir izdzīvot tās uz papīra, vēlāk uz audekla.

Dzima divu veidu skices. Vienas gleznoju ar roku uz akvareļu papīra, strādāju ar tušu, ogli, korekcijas pildspalvu, citiem materiāliem. Otra skiču sērija tapa digitāli, izmantojot kolāžas principu. Strādāju ar dažādām attēlu apstrādes, datorgrafikas programmām, bet pamatā talkā ņēmu Corel Paint x6 versiju un Corel PaintShop Pro x7.

Darbos, kas tapa uz papīra ar smalku otu un spalvu ir vēl kāda slepena sastāvdaļa. Varbūt kāds nojautīs. Skaļi negribu to rakstīt. Tas bija noslēpums visu mācību gadu.

« 1  2  3  4 »
157 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000
Darbi smuki. Bet vai tu vīriešu aktus arī zīmē?. Gribētos lai kāds uzzīmē manu Baklažānu.
2 0 atbildēt

mja, Tev jāuzveic bailes arī no atbildēšanas uz jautājumiem.

1 0 atbildēt
P.s. Tu negribi redzēt lielu dvēselīti?
0 0 atbildēt

1. Tu izvēlējies šādu tematiku, jo tā Tev ir tuva vai tāpēc, ka tā bija viens no variantiem? Jautājums būtībā ir par to, vai Tu pa dzīvi esi bailīgs cilvēks un izvēlies palikt tajā no bailēm brīvajā komfortā, bet pati cīņa ar bailēm tikmēr izpaliek? Vai tomēr Tu šai tēmai piegāji distancēti, bez kripatiņas sevis? Man pašam šķiet, ka Tu esi bailīgs cilvēciņš, kam patīk būt maziņam, vārgam un trauslam.

2. Tā slepenā sastāvdaļa ir kas tāds, kas nāk no cilvēka ķermeņa?

3. Man pašam okeris ne pārāk. Ceru reiz ieraudzīt kaut ko no ziliem toņiem, nespēju pretoties.

4. Jāuzteic tas, ka Taviem darbiem ir kāda ideja apakšā. Nezinu gan, kas ar šo mākslu notiek tālāk...Tā ir domāta pašpatēriņam? Vai tas ir veids kā savas dīvainās sakarības izlikt un aicinoša balta audekla?

5. Šie darbi atgādina indie games.

6. Kas ir "printmaking"?

7. Joprojām aktuāls ir jautājums par to, vai Tu, ar šādu domu gājienu, spēj aiziet uz veikalu un nopirkt piena paku, nedomājot par to, ka, piemēram, piens ir ieslodzīts piena pakā un tās atvērējs tā atsvabadina n shit...?

8. Zināju, ka Tevis rakstīto var lasīt, jo sarakstīts ir kvalitatīvi un inteliģenti. Tāpēc izlasīju līdz galam. Paldies.

0 0 atbildēt

Paldies par izklāstu, interesanti iedziļināties domu procesā.

Starp citu, "Dubultnieks" un vēl pāris darbi nedaudz atgādina Ilmāra Blumberga daiļradi, it īpaši viņa darbu sēriju par piedzīvoto Tjuhtetā. Tajos darbos arī dominēja bailes, bads un citas cilvēka pamatsajūtas.

0 0 atbildēt

Varētu šo to sev pie sienas pielikt!  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt