local-stats-pixel fb-conv-api

Octavio Okampo metamorfistiskās gleznas9

232 0

Labrīt, mīļie spocēni! Šoreiz piedāvāju jums iegremdēties meksikāņu mākslinieka, gleznotāja Octavio Ocampo sirreālistiskajā pasaulē. Jauku, krāsainu ceļojumu vēlot - eZZiiC emotion

Octavio Ocampo dzimis pilsētā Celaya 1943.gadā, meksikāņu mākslinieku un dizaineru ģimenē. Studējis mākslu kopš bērnības, mācījies glezniecības un skulptūru skolā, un tad Mākslas institūtā Sanfrancisko. Sevis meklējumu posmā strādājis teātrī un kino kā mākslinieks-dizaineris, radījis dekorācijas vairāk nekā 120 meksikāņu un amerikāņu filmām.

Octavio Ocampo ir metamorfozes stila pārstāvis, ļoti tuvu Spānijas sirreālismam, kura dibinātājs bija Salvador Dali. Ocampo rada gleznas – ilūzijas ar apslēptiem attēliem un bezgalīgu jēgu. Ar iztēles spēju mākslinieks savij metaforiskas un reālistiskas detaļas unikālās gleznās ar šifrētiem tēliem. Ievērojamu vietu viņa darbos ieņem katolistiskā simbolika.

"Es dēvēju savu stilu par metamorfistisku, jo, kad jūs skatieties manas bildes, tās pāriet no viena attēla uz otru. Mana filozofija ir tāda, ka mēs Visumā dzīvojam dažādās galaktikās, paralēli viens otram. Visums un filozofija - tas ir mans stils ... ", - saka mākslinieks.

Ocampo ir populārs kā portretists. Lūk visvairāk zināmie slavenu personību portreti: Jimmy Carter, Jose Lopez Portillo, Miguel Aleman Valdes, Cesar Chavez, Jane Fonda un Cher (portrets tika izmantots albuma Heart Of Stone vākam). Octavio Ocampo darbus demonstrē personālizstādēs un grupu izstādēs visā pasaulē. Dzimtajā pilsētā ir izveidots mākslinieka muzejs.

232 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Wow ĢENIĀLI!
6 0 atbildēt
Māksla dižums slēpjas mūžīgā spriedzē, ko rada plēšanās uz pusēm starp skaistumu un ciešanām, mīlestību pret cilvēkiem un radīšanas kaisli, mokām, ko rada vientulība, un aizkaitinājumu, ko rada pūlis, sacelšanos un samierināšanos. Brīnišķīgs raksts, adatas dzīvniekam paldies
5 0 atbildēt
Dons Oktāvio kārtīgi pacenties emotion
5 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

ezkins!!  emotion 

2 0 atbildēt