local-stats-pixel fb-conv-api

Kad graffiti māksliniekus uzaicina izdaiļot kopmītņu telpas1

71 0

Lielākā daļa skolas izskatās diezgan neinteresantas, vienādās krāsās un gandrīz bez nekādiem dizaina elementiem, toties kādas Parīzes skolas kopmītņu telpas ir pārvērstas brīnumainos mākslas darbos pateicoties 100 graffiti māksliniekiem.

Šī mākslinieku komanda kopumā trīs nedēļas izdaiļoja Parīzes pilsētas starptautiskās universitātes kopmītņu interjeru. Māksliniekiem, kuri bija daļa no vietējā festivāla "Rehab 2", kas ilga no 16. jūnija līdz 16. jūlijam, tika dota vieta, kur viņi varēja mākslinieciski izpausties pirms vieta tika atvērta publiskai apskatei.

Diemžēl mākslinieku darbus ir iespējams apskatīt ierobežotu laika posmu, jo tie tiks pazudināti pēc oficiālas kopmītņu renovācijas, bet, pateicoties fotogrāfiem, darbi tika iemūžināti, un mākslinieku ieguldīto pūļu un laika rezultāts turpinās dzīvot.

Tieši tās drūmās, nomācošās skolas sienas ir viens no iemesliem, kāpēc liela daļa tik ļoti necieš apmeklēt mācību iestādes. Ja sienu krāsošanā pieaicinātu māksliniekus vai arī jebkurus zīmētgribošus brīvprātīgos, tad sienas viennozīmīgi būtu košākas, radošākas, interesantākas un apmeklēt šīs tik ļoti nīstās iestādes vairs nebūtu tik liela problēma, ja katrā skolas stūrī būtu kāds mākslas darbs, ko apbrīnot. Konkrēti klašu telpās varētu varbūt tik ļoti neizpausties (jo novērst uzmanību no mācību vielas apguves ir gaužām vienkārši), bet gaiteņus, kāpņu telpas, tualetes, ēdnīcas gan noteikti varētu pārvērst par mākslas darbiem, kuros katru stūrīti ir vēlme izpētīt.

Man būtu prieks mācīties ēkā, kura sastāv no mākslas.

« 1  2  3  4 »
71 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

 emotion 

2 0 atbildēt